Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 10:11, 14 sie 2014

Kwiaty o poranku

malgorzata_s... 10:32, 14 sie 2014

Kasiu u mnie ponuro i mokro a u Ciebie taki piękny poranek Kwiaty cudne
Kasik 10:39, 14 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu u mnie ponuro i mokro a u Ciebie taki piękny poranek Kwiaty cudne

U nas fajne słoneczko przebija przez chmurki. Rosy jeszcze troszkę, tak więc siedzę przy komp. i gotuje obiadek. Potem pójdę do najciekawszej pracy na świecie: plewienia

Muszę troszkę ogarnać i pomyśleć o czymś nowym ? Na jesień? czy wiosnę?
Milka 12:29, 14 sie 2014

No masz cudne widoczki i słoneczko, u nas pokropiło, z głowy podlewanie, ale za to plewienie...co chcesz plewić, widzę, że idealnie jest
...co do nowego pomysłu, czy ażurowa roślina ma być zimozielona, no bo werbena jest w sezonie , tak od czerwca do zimy, do tego wysoka, zasłoni murek, kolor zieleni ciemny, zleje się z buksikami, konwalnik przy bukszpanach też się zlewa....pomyślę, jak coś mi wpadnie, przybiegnę z podpowiedzią, coś już mi się klaruje

Kasiu masz pięknie i to w tak krótkim czasie, szok, co te rośliny potrafiąi oczywiście ogrodniczka
Kasik 12:49, 14 sie 2014

Milka napisał(a)
No masz cudne widoczki i słoneczko, u nas pokropiło, z głowy podlewanie, ale za to plewienie...co chcesz plewić, widzę, że idealnie jest
...co do nowego pomysłu, czy ażurowa roślina ma być zimozielona, no bo werbena jest w sezonie , tak od czerwca do zimy, do tego wysoka, zasłoni murek, kolor zieleni ciemny, zleje się z buksikami, konwalnik przy bukszpanach też się zlewa....pomyślę, jak coś mi wpadnie, przybiegnę z podpowiedzią, coś już mi się klaruje

Kasiu masz pięknie i to w tak krótkim czasie, szok, co te rośliny potrafiąi oczywiście ogrodniczka

Irenko - ja, jak każdy pokazuje rabatki wyplewione, ale uwierz, tych niewyplewionych jest więcej

Widziałam kiedyś połączenie latrii fioletowej z granitowym murkiem- wyglądała ślicznie. Ale pomyślałam, że może jest jakaś roślina - nie koniecznie zimozielona- która będzie lżejsza, bardziej ażurowa. Jeśli nie, to zostanę przy niej. Połączenie lekkich rozplenic z kulkami bukszpanowymi jest dobre, ale to by było bardziej z przodu. W tle- pod samym murkiem chciałbym dać jakiś kolor.

Coraz piękniej się robi i to mnie cieszy, a jak pomyślę, że jeszcze wiele miejsc mam do poukładania, to już nie mogę doczekać się ich realizacji.
JulkAd 15:03, 14 sie 2014

Kasik napisał(a)
Kwiaty o poranku

No Kochana widać, że odpoczęłaś....kanciki - brzytwa...

...ten Phantom Ci się już tak przebarwia?...piękny jest...ni ma co muszą u mnie rosnąć na froncie...jak głęboko dawałaś jej kwaśną ziemię

...u mnie poranek tez był słoneczny, teraz zaczyna się chmurzyć...chyba to już koniec upałów...

miłego weekendu, bo się chyba już zaczyna
Kasik 15:35, 14 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No Kochana widać, że odpoczęłaś....kanciki - brzytwa...

...ten Phantom Ci się już tak przebarwia?...piękny jest...ni ma co muszą u mnie rosnąć na froncie...jak głęboko dawałaś jej kwaśną ziemię

...u mnie poranek tez był słoneczny, teraz zaczyna się chmurzyć...chyba to już koniec upałów...

miłego weekendu, bo się chyba już zaczyna

Juleczko ja mam jeszcze urlop i kanciki zamierzam po całości zrobić.
Na razie kilka rabat je otrzymało. I właśnie się dowiedziałam, że od jutra mam gości.
Phantom dość szybko się przebarwia jak jest na otwartym słońcu, ten w narożniku jeszcze jest biały. Jak sadzę hortensje, to do dołka daję ziemię do hortensji i rododendronów lekko zmieszaną z ziemią rodzimą. Dołek robię dość spory.
JulkAd 16:02, 14 sie 2014

No to znowu zabiegana będziesz?...to udanego weekendu

Pozdrówka dla Rodzinki
Kasik 16:15, 14 sie 2014

JulkAd napisał(a)
No to znowu zabiegana będziesz?...to udanego weekendu

Pozdrówka dla Rodzinki

Dzięki i Tobie również buziaki
Kasik 20:08, 14 sie 2014

To jest miejsce, które musi przejść metamorfozę. Rabata ze 20 metrów - jako tło cyprysy. Na razie wszystko zarośnięte, berberysy i leszczyna czekają na eksmisję. Rabata ma wystawę południową.