Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:48, 20 cze 2014

Do góry
Obiecanych kilka fotek
Byliśmy na wyspie Karpathos, między Rodos a Kretą (wycieczki robi tam TUI).

Miłego dnia!
Siedlisko na Podlasiu 08:40, 20 cze 2014

Do góry
PERKA napisał(a)
Kawał dobrej roboty, i widać nutkę artysty ! Bardzo ładnie zaaranżowana przestrzeń, kolorowo no i las jest blisko, super!

Dzięki za wizytę i ciepłe słowa i życzę pogodnego dnia

U mnie niebo zrobiło za mnie jedną robotę pięknie podlało jak wyszłam z kawą to od wschodu pięknie świeciło ale zachód już zaciągał chmurami i za chwilę ostre podlewanie

Ale kilka fotek zrobiłam
Jukki już pięknie szykują sie do występu a tu to chyba mama z córką

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:34, 20 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
I jeszcze takie dzisiejsze fotki

Anet, jaka to żurawka?daje radę w słonku?
Piaskownia na zakręcie 08:34, 20 cze 2014

Do góry
Ewuś przyglądam się czy ty utrzymasz w ryzach brzozę yungi i hakuro nishiki, to wielkie potrafi urosnąć, świerk też będzie kiedyś gigantem, czy to razem nie będzie za dużo, przemyśl jeszcze, to zestawienie i jaką masz odległość pomiędzy tymi 3 drzewami

Pasuje mi forma wzniesiona iglasta świerk, nawet dwie dosadziłabym świerka kolumnowego w ciemnej zieleni cupressina, płaczącą brzózkę yungi... hakuro nie bardzo, dałabym magnolię, kalinę lub jaśminowca, hortensje bukietowe jak najbardziej pasują.....róża piękna
Pomoc dla ogrodu 08:27, 20 cze 2014

Do góry
BARDZO DZIĘKUJĘ. UWIELBIAM KWIATY I PRACĘ W OGRODZIE. NIESTETY DOPIERO OSTATNIO WZIĘLAM SIĘ POWOLI ZA JAKIEŚ ZMIANY, BO PRZY MALUTKIM DZIECKU MOJE PRACE BYŁY UTRUDNIONE. OGRÓD CZĘŚCIOWO ZOSTAŁ PO POPRZEDNIM WŁAŚCICIELU. BYŁO PEŁNO CHOINEK, MUSIELIŚMY JE USUNĄĆ I POZBYĆ SIĘ KORZENI. STRASZNIE CIEŻKA PRACA
CZĘŚĆ TUJ BARABANTOW KTÓRE BYŁY ZASADZONE WCZEŚNIEJ WYGLĄDAŁY BARDZO ŹLE. ZOSTAŁY TYLKO TE DWIE PODCIĘTE W KOLUMNĘ.
TEN OLBRZYMI JAŁOWIEC TEŻ JEST ZA DUŻY. MYŚLAŁAM, ŻEBY USUNĄĆ I TE DRZEWKA NA ŚRODKU. BO JAK PATRZĘ Z BALKONU NA OGRÓD TO SMUTEK MNIE OGARNIA.
OD POŁUDNIOWO WSCHODNIEJ STRONY MAM POSADZONYCH KILKA RÓŻ, KTÓRE M.IN. DOSTAŁAM W PREZECIE. PIĘKNIE W TYM ROKU ZAWITŁY.
PANI OGRÓD JEST TAK CUDOWNY, ŻE ODPOCZYWAM SAMYM PATRZENIEM NA JEGO ZDJĘCIA

NAJGORSZE DLA MNIE JEST WYZNACZENIE KSZTAŁTU TRAWNIKA I Rabat, BO BEZ KWIATÓW OGRÓD JEST SMUTNY.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:15, 20 cze 2014

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:13, 20 cze 2014

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:09, 20 cze 2014

Do góry
Bożenko,akurat 2 dni temu obcięłam swoje wierzby,mam nadzieję,że jeszcze zakwitnie w tym sezonie.Kupiłaś mi mysie uszy?
Doniu,dziękuję,sama często zastanawiam się jak ja zrobiłam,że przez 4 lata doprowadziłam od zera do takiego stanu.
Grażynko,na pierwszym tle widać główkę miniaturki wierzby boydii,jest piękna i bardzo ją lubię.Ogród dorasta razem z nami,robi się dojrzalszy i zmienia się wraz z naszymi nastrojami.Chyba nigdy nie będzie skończony tak,żeby można było cały sezon posiedzieć i nic nie zmieniać.Asparagusu niestety nie mam,a bardzo bym chciała,podchodziłam kilka razy do niego i nie chce się u mnie zadomowić.W lipcu będzie spotkanie u Ani to mam nadzieję wydziadować od niej z korzeniem.O roli teściowej wolę nie mówić,bo sprawdza się przysłowie.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:59, 20 cze 2014

Do góry

Cuuuuuuuuuuuuudowna

Reszta fotek też bajeczna .
Iza naprawdę powstaje niepowtarzalny zakątek z dusza i klimatem!!!!

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:46, 20 cze 2014

Do góry
[quote ... i grab przy dechach czyli potańcówka po mojemu ... kto czyta uwaznie ten wie

Mus mieć Graby bo wyglądają och, ach
Fotki robisz anielskie udzielisz kilka lekcji...?
Ogród Izy jest dopracowany ośmielę się napisać "dopieszczony", przemyślany , romantyczny dla mnie jest to "tajemniczy ogród" Taka oaza wyciszenia, oderwania się od "bezbarwnej" rzeczywistości.

OK ładnie,pięknie ale gdzie fotki LAWENDY?

Taras masz załatwiony tylko wiesz na którą stronę musisz aparat skierować
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:58, 20 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
No, Ana, przedpłocie piękne zrobiłaś Sama jakbym rowerem jechała, to chciałabym, żeby łańcuch mi "spadł". Wtedy mogłabym się gapić i podziwiać. U nas nikt przedpłocia nie robi, bo mamy na całą wieś jednego "gospodarza", który gna krowy (ze 30szt)po ulicy i te krowy robią co chcą Nieraz z furtki nie można wyjść, bo wiadomo co leży na asfalcie
Ana, co to za roślinka na środkowym zdjęciu, taka fioletowa? Liście ma podobne do szałwii.

Moja wieś to taka wieś podmiejska, a dom jest przy bocznej drodze, gdzie raczej bardzo mały ruch. Osiedle młode więc też jeszcze raczej niezagospodarowane, chociaż sąsiedzi dbają o swoje ogrody. W ubiegłym roku sąsiadka obok przed płotem posadziła chyba aksamitki.
Czy chodzi Ci o tę roślinę?

to tojeść ciemnopurpurowa hit tegorocznej wystawy CHFS
Ogrodnik Mimo Woli cd 05:35, 20 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mam gościa Wiec nei odpowiadam na posty......

Ale machamy do Was

Zostawiam pozdrowienia
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 05:24, 20 cze 2014

Do góry
'Clyde Ikins'
Piękne i duże kwiaty o ciekawym wybarwieniu, wyniesione ponad lustro wody i zmienne w kolorze; od kremowo-żółtego do lekko morelowego, z lekkim odcieniem różu u nasady płatków korony. Kwitnie dość obficie, pierwsze kwiaty pojawiają się końcem czerwca, sporadycznie jeszcze w październiku. Liście od spodniej strony buraczkowe z lekkim plamkowaniem na powierzchni, które zanika wraz z wiekiem.
Zalecana głębokość sadzenia bezpośrednio w gruncie 40-80 cm, w koszach 40-60 cm, przy czym w uprawie pojemnikowej należy stosować specjalistyczny nawóz do roślin wodnych i rozsadzanie co trzy lata.
W kraju ciągle rzadka w uprawie.

Zakątek z fioletową ławeczką 01:15, 20 cze 2014

Do góry
Moje nowe nabytki
Abraham Darby. Pięknie pachnie

A to nie wiem, jaka to odmiana
Ogród Margoth 00:51, 20 cze 2014

Do góry
Jeszcze jedna seria i już koniec na dzisiaj:

Pszczelarnia 00:39, 20 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przejście do warzywnika:

I z drugiej strony:

Pięknie Ewo, bardzo pięknie....magicznie

Dasz się namówić na zdjęcie szpaleru Artemis?

Penstemony bardzo ładne- świetnie że ich dużo
Ogród cichy i przytulny 00:36, 20 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Na dzień dobry do kawy ciasteczko
Naprawdę pyszne, dla każdego starczy zapraszam serdecznie do degustacji

Podjadłam i to sporo, ale o przepis proszę.

Edit: Asiu, doczytałam i przepis już znam, chociaż bardziej szczegółowy by się przydał
Połowa działki - czyli mam powoli dość 00:32, 20 cze 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Przesadzany bidulek

Fajny ten "bidulek"
Bajkowy ogród Weroniki 00:27, 20 cze 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Już mnie kiedyś zadziwił żab wożony za darmochę przez zakochaną żabkę, ale żeby żaba łapała się za głowę, i żeby miała paluszki, a nawet widzę paznokcie...

Zachwyciłam się tą fotką!
Ta ropucha z pewnością chciała przestraszyć Kajtka! To musi być taki ropuszy odruch obronny w chwili zagrożenia
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:23, 20 cze 2014

Do góry
Kochani fotek będzie dużo, bo gości też przybędzie Będzie sie działo
http://www.youtube.com/watch?v=txOTJX20U8Y

Fotki bendom..... dużo będzie

Iza .. Mama z rodziną zjawią sie jutro.. potem my pojedziemy do pięknego ogrodu... a potem..... trzymać kciuki za pogodę... odmawiać zdrowaśki, odprawiać czary.. to nam będzie potrzebne

Wszyscy - dziękuje kibicom mojego wątku.. idziemy spać.. bo plan zajęć mamy bardzo napięty..

A tu sie działo. piesio poszedł na spotkanie z psem sąsiadów... i trzeba było wyholować go by nie stratował wszystkiego.. przecie goście bendom. i pasuje by było cało...

I takie tam.....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies