Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:15, 15 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Agata - nie wiem w jakim stylu chcesz tą rabatę - pisałaś o nowoczesności, ale w Twoim ogrodzie taka rabata wyglądałaby na "przylepioną".

Nie wiem czy chcesz tam rabatę z samymi formami strzyżonymi, ale jeśli tak to piorunami (cóż za delikatność z mojej strony) zaznaczyłem co mi nie konweniuje

Na pewno te formy pienne po lewej, które tak blisko rosną trzeba rozsadzić.
Samotne cisy złączyłbym w jeden i prowadził je na stożek. Drugim wyjściem byłoby związanie ich, żeby nie były takie poczochrane
Nie wiem co rośnie nad stożkiem bukszpanowym - jeśli jest takie cały sezon to wysadziłbym to z stąd - jeśli ładne to ciąłbym na bardziej zwartą formę.

Jeśli chcesz nadać lekkości tej rabacie to posadź trawy - z wyższych między cisami Morning Light, Variegatus - a z niższych to na pewno carex Amazon Mist, Frosted Curls i Stipa tenuissima Zrobiłyby tutaj świetną robotę

Takie mam przemyślenia na odległość, ale w realu pewnie wymyśliłbym wszystko inaczej

Sebciu kochany jesteś, dzięki za cenne dygersyjki, kcesz mi rozwalić rabatę piorunami

Nowoczesne ogrody bardzo mi się podobają u innych u Madżen i Gusiarz......przedogrodek powinien mieć bardziej lekko formalny charakter, ale nie same formy strzyżone, nie... tak jak piszesz byłby jak przylepek

Już posadziłam między cisami turzycę palmową, w nóżkach trzmielin Frosted Curls, cisy oczywiście podwiążę, ale dam i trochę swobody, bo zależy mi na tym, żeby się przyjęły, przesadzałam aż 1,5 m zielone kolumny....z 3 zrobić stożek...tej sztuki to ja nie umiem

Ja mam w sobie cząstkę z haosu i jestem roztrzepana, więc jak charakter wskazuje, ogród odzwierciedla duszę właściciela, więc o stylu się nie wypowiadam.....nie rabata nie będzie czystą geometrią, ale taką, gdzie mrówki będą się dobrze czuły i pszczółki przylecą

Na rabacie rosną też berberysy, dwie róże Fairy, i dzisiaj dosadzam turzyce morrowi zielone i Ace Dance, są malutkie, więc jeszcze nie złagodzą form bukszpanowych, za 3 lata tą lekkość na rabacie powinnam uzyskać, jak coś nie zakonweniuje, to się wymieni, jak masz jeszcze jakieś pomysły to wrzucaj na ruszt....albo wal jak w dym

Stipa jest moim marzeniem, więc ruszyłam z produkcją z nasion, kiedyś będzie i stipa na rabacie
Ogrodowe przygody 10:13, 15 cze 2014

Do góry
Ta też jest bardzo ładna i obficie kwitnie

Ogród cichy i przytulny 10:13, 15 cze 2014

Do góry

Makowo na Kociewiu 10:10, 15 cze 2014

Do góry
do wieczora
jeżówka nn
Piaskownia na zakręcie 10:10, 15 cze 2014

Do góry
Ogród cichy i przytulny 10:09, 15 cze 2014

Do góry
Sosna, żywotniki cięte w kule, cyprysik i ....

Nasz przydomowy ogródek 10:09, 15 cze 2014

Do góry
Kasiu krzewuszka przekwita a sam krzew nie został w tamtym roku przycięty po kwitnieniu i marny jest. W tym roku przytnę przynajmniej 1/3 niech się zagęści. Pokazuję bo prosiłaś i nic nie ukrywam. Pozdrowienia.

Mirella dziękuję i również pozdrawiam.

Makowo na Kociewiu 10:07, 15 cze 2014

Do góry
Mam pomysła na różankę i wiecie co...będzie geometryczna
To tam gdzie jest bonzaj dla ubogich i już rosną róże i były czarne tulipki
to ta
ale to musi jakiś czas potrwać ...dalej szukam róż.
Ogród cichy i przytulny 10:05, 15 cze 2014

Do góry
Podcięte daglezje - zrobiłąm miejsce pod następne nasadzenia albo miejsce na ławkę o której usłyszałam w dzisijeszym programie Maja w ogrodzie

pozostałość po rokitniku zarasta trzmieliną - gdzie rokitnik nie może tam trzmielinę wyśle

piwonie wsparte ale przewieszone

doszliśmy do poziomek
Piaskownia na zakręcie 10:04, 15 cze 2014

Do góry

Ogród cichy i przytulny 10:01, 15 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Kilka wczorajszych fotek zrobionych tuż po pracy a niektóre podczas (podczas zbierania poziomek na koniec dnia a na śniadanie niedzielne)
Gra światła, kt. lubię

padało więc szyszki pozamykane

jedna z niewielu kwitnących hortensji

widoczek - powtarzany ale lubię to ujęcie

Robi wrażenie. Pięknie. Też bym chciał mieć tak dojrzały ogród. Pozdrawiam
Ogród cichy i przytulny 10:01, 15 cze 2014

Do góry
Mój mały gąszcz

róża jedna z nielicznych

różyczka ozdobna z kwiaciarni zimuje w gruncie, trochę przemarza ale daje radę

hortensja chyba największa lecz nie najstarsza
Makowo na Kociewiu 10:00, 15 cze 2014

Do góry
jeżówka Razzmatazz i kosmosy chocamocha od Finki

Idę sadzić bo wczorajszy dzien wycięty z kalendarza odcięło mi zasilanie ...ale dzisiaj słońce zaczyna świecić i chce się żyć
Piaskownia na zakręcie 09:58, 15 cze 2014

Do góry
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 09:54, 15 cze 2014

Do góry

Grabowy żywopłocik

Pamiętasz może nazwę tego klematisa .... piękny !!!! A żywopłot niech szybko rośnie na zdrowie ...
Ogród cichy i przytulny 09:52, 15 cze 2014

Do góry
Kilka wczorajszych fotek zrobionych tuż po pracy a niektóre podczas (podczas zbierania poziomek na koniec dnia a na śniadanie niedzielne)
Gra światła, kt. lubię

padało więc szyszki pozamykane

jedna z niewielu kwitnących hortensji

widoczek - powtarzany ale lubię to ujęcie

Nasz przydomowy ogródek 09:50, 15 cze 2014

Do góry

Makowo na Kociewiu 09:49, 15 cze 2014

Do góry
Róże purpurowa to Kronborg, biała Graceful Palace, Różowa Majestic
Mój 4 arowy azyl... 09:46, 15 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Mam go dopiero drugi sezon i doczekałam się pięknych kwiatów. W zeszłym roku również kwitł ładnie, ale krótko, bo w sierpniu w czasie upałów, a mnie wtedy nie było

Chopin - piękno samo w sobie majestat i elegancja
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:45, 15 cze 2014

Do góry
Dzisiejszy pochmurny poranek w panoramie eMus odkrył, że aparat takie coś robi Trochę gubi kąty i wypłaszacza, ale za to jest szeroko

Leon - stipa piękna..tylko trzeba do niej zamawiać pogodę angielska na zimę

Napis ogrodowisko całą różankę mi zasłonił

Ileś wątków poczytałam, ale do wszystkich do któych chciałam nie mam szans.. musicie wybaczyć.. Ale otwarte zakładki mam.. i powoli nadganiam zaległosci ..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies