Sebciu kochany jesteś, dzięki za cenne dygersyjki, kcesz mi rozwalić rabatę piorunami
Nowoczesne ogrody bardzo mi się podobają u innych u Madżen i Gusiarz......przedogrodek powinien mieć bardziej lekko formalny charakter, ale nie same formy strzyżone, nie... tak jak piszesz byłby jak przylepek
Już posadziłam między cisami turzycę palmową, w nóżkach trzmielin Frosted Curls, cisy oczywiście podwiążę, ale dam i trochę swobody, bo zależy mi na tym, żeby się przyjęły, przesadzałam aż 1,5 m zielone kolumny....z 3 zrobić stożek...tej sztuki to ja nie umiem
Ja mam w sobie cząstkę z haosu i jestem roztrzepana, więc jak charakter wskazuje, ogród odzwierciedla duszę właściciela, więc o stylu się nie wypowiadam.....nie rabata nie będzie czystą geometrią, ale taką, gdzie mrówki będą się dobrze czuły i pszczółki przylecą
Na rabacie rosną też berberysy, dwie róże Fairy, i dzisiaj dosadzam turzyce morrowi zielone i Ace Dance, są malutkie, więc jeszcze nie złagodzą form bukszpanowych, za 3 lata tą lekkość na rabacie powinnam uzyskać, jak coś nie zakonweniuje, to się wymieni, jak masz jeszcze jakieś pomysły to wrzucaj na ruszt....albo wal jak w dym
Stipa jest moim marzeniem, więc ruszyłam z produkcją z nasion, kiedyś będzie i stipa na rabacie
Kasiu krzewuszka przekwita a sam krzew nie został w tamtym roku przycięty po kwitnieniu i marny jest. W tym roku przytnę przynajmniej 1/3 niech się zagęści. Pokazuję bo prosiłaś i nic nie ukrywam. Pozdrowienia.
Mam pomysła na różankę i wiecie co...będzie geometryczna
To tam gdzie jest bonzaj dla ubogich i już rosną róże i były czarne tulipki
to ta ale to musi jakiś czas potrwać ...dalej szukam róż.
Kilka wczorajszych fotek zrobionych tuż po pracy a niektóre podczas (podczas zbierania poziomek na koniec dnia a na śniadanie niedzielne)
Gra światła, kt. lubię
padało więc szyszki pozamykane
jedna z niewielu kwitnących hortensji
widoczek - powtarzany ale lubię to ujęcie
Dzisiejszy pochmurny poranek w panoramie eMus odkrył, że aparat takie coś robi Trochę gubi kąty i wypłaszacza, ale za to jest szeroko
Leon - stipa piękna..tylko trzeba do niej zamawiać pogodę angielska na zimę
Napis ogrodowisko całą różankę mi zasłonił
Ileś wątków poczytałam, ale do wszystkich do któych chciałam nie mam szans.. musicie wybaczyć.. Ale otwarte zakładki mam.. i powoli nadganiam zaległosci ..