Mirella, fantastyczne te kamienie! Szara porowata niejednprodna powierzchnia zestawiona z jasnoróżowymi pięknościami - cudo. Twój ogród stale mnie zadziwia i zachwyca! Pozdrawiam i życzę słonca na weekend
Zbyszku moje róże sprzed ery Ogrodowiska, kupowane za 3 złote, sprawdziły sie , więc niech rosną w kąciku Ale ten punkt też u mnie kuleje.
Za to staram się bardzo ograniczyć gatunki, pogrupować rosliny i nie biadolić
No i poleciałam sprawdzic moje horti
No Marcin, pierwsza nagroda w konkursie Nokautem. Tak, kupiłam to wszystko, teraz myślę gdzie to posadzić. Miejsca u mnie dużo, mam jakieś założenia, ale nigdy nie wiem co z czym będzie dobrze wyglądało. Na froncie mam zupełnie pusto, ale ambrowca chcę już posadzić jako solitera. Niech rośnie. Podsadzę go może żurawkami, widziałam na wątku o ambrowcu - pięknie to wygląda.
Mam bzika na punkcie jasnej zieleni - sąsiad z tyłu ogrodu ma ciemnozielony płot (z taką plastikową trawką) więc myślę sobie, że jasne rośliny będą na nim się dobrze komponować. Chciałam pierwotnie śliwę Nigrę, ale przecież nic by nie było widać. Więc będzie od lewej klon kaukaski (wielopienny), 3 cyprysiki Yvonne i wiąz syberyjski aurea podsadzony bordowym berberysem, albo żurawkami. Wszystkie obecnie rosnące tu rośliny gdzieś się przeprowadzają. Moja granica sięga dalej, ale od klona w lewo nic już nie sadzę bo tam zaraz kompostownik.
J woził palety i rupiecie na taczkach a ja zabrałam towarzystwo na spacer po łąkach .
Już dawno miałam iść zrobić zdjęcie makom.......już prawie się spóźniłam bo dużo już przekwitło.ale coś nie coś udało mi się uchwycić