Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 22:58, 05 sie 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu piękne zdjęcia po burzy zieleń taka soczysta ,cudnie aha fajnie gąski wygladają , pod tym świerkiem jak pada deszcz jakby specjalnie sie tam schroniły pozdrówka ,buziaki i cudnego dnia

Popatrz jak ta przyroda nam się odwdzięcza
Dzień był udany - dziękuję za wszystko
asiach 23:03, 05 sie 2014

BarbaraM napisał(a)
Asiu,jestem na twoje zaproszenie.
Jak tu pięknie!!!
Co tu przerabiać?
Jest tak cudnie że ja sama podpatrzę.
Ale jak mi się coś nasunie to zasugeruję nieśmiało...
A porównania sprzed lat i teraz to dobry pomysł.
Widzimy jak się wszystko zmienia.
Dla mnie też dowód na to ze nie ma co przesadzać z ilością roślin w ogrodzie.

Zapraszam cię też do mojego ogródka.

Nie ma tak dobrze, żeby nie trzeba było zmieniać Zawsze można coś udokonalić a jak tylko wpadniesz na jakiś pomysł pisz śmiało zawsze to nowe spojrzenie jestem otwarta.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Do Ciebie wpadnę na pewno
asiach 23:04, 05 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Asiu jak soczysta zieleń po deszczu,w końcu roślinki opiły się wody a Ty masz z głowy stanie z wężem..
I w końcu człowiek odpocznie od tych upałów
Miłego dnia

Aniu, żyje się lepiej
Miłego następnego dnia
asiach 23:06, 05 sie 2014

polinka napisał(a)
I człowiek, i ogród potrzebuje odpoczynku do upałów. Piękne zdjęcia po burzy.
Ściskam mocno

Polinko, dziękuję pieknie. Masz rację teraz można odpocząć złapać oddech przed następną falą upałów
Pozdrawiam serdecznie
asiach 23:08, 05 sie 2014

Kasial napisał(a)
Asiu zajrzysz do mnie i rzucisz okiem na mój miszmasz ogrodowy?

Kassiu na pewno - tak jak napisałam prw
Tymczasem pozdrawiam
Gocha 23:47, 05 sie 2014

Asiu podziwiam Cię- i rower i ogród- czy Twoja doba jest trochę dłuższa od mojej ? Pozdrawiam Cię gorąco i miłych snów życzę chociaż Ty chyba jeszcze nie masz zamiaru spać, tak jak i ja.
asiach 23:57, 05 sie 2014

Gocha napisał(a)
Asiu podziwiam Cię- i rower i ogród- czy Twoja doba jest trochę dłuższa od mojej ? Pozdrawiam Cię gorąco i miłych snów życzę chociaż Ty chyba jeszcze nie masz zamiaru spać, tak jak i ja.

Jeszcze nie śpię. Pracuję w kuchni i jeszcze będę zgłebiać jeden z wątków naforum
Chyba ~2 pójdę spać.
Gosiu ale doba ma tylko 24 dla każdego - my się nie poddamy
Miłego dnia życzę
08:37, 06 sie 2014
asiach napisał(a)

Dwa dniu pod rząd zalał mi podwórko. W tym roku robili remont drogi (nowa nawierzchnia). Tak zrobili dobrze, że z ulicy leje się woda potokiem do mnie na działkę a to jest ponad 50m
Dodatkowa porcja wody. Zalało garaż i zamuliło kamienie. O brudzie nie wspomnę ale od czego ma się dwie rączki dygam i dygam
Życzę spokojnej nocy

Dzień dobry Asiu
Brak słów na partactwo.U nas jedna firma kładła przyłącze internetowe puszczając je chodnikiem przed posesjami ( większość ludzi ma innego dostawcę i nie chcieli ingerencji pod domami,my też ale cóż było robić )i tak "cudownie" wyprofilowali wjazdy ( a wcześniej było dobrze ),że przy zeszłorocznym oberwaniu chmury woda z ulicy tak jak u Ciebie przelewała się do nas i innych.Problem zgłaszałam już i trzeba będzie chyba się solidnie przypomnieć znowu.Mało tego...podczas prac koparkowych uszkodzili pod naszym ogrodzeniem przyłącze gazu.Pogotowie gazowe przyleciało na syrenach i naprawiali kilka godzin.Faceci z firmy,która kopała wręcz błagała by nie dzwonić po gazowe,chcieli to zakamuflować i sami naprawiać.Zrobiliśmy taką awanturę,że aż drżało.Jakby nas nie było w tym czasie w domu sami by próbowali to połatać,można domyslać się co by było! Z jakiej racji sami,przecież to gaz a chodziło o bezpieczeństwo nas wszystkich.A za dwa dni zerwali następne przyłącze parę domów dalej....
Pozdrawiam Asiu
Jag_58 09:58, 06 sie 2014

Asiu miłego dnia ,pozdrawiam cieplutko Asiu z Ciebie jednak nocny marek buziaki
asiach 10:57, 06 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Dzień dobry Asiu
Brak słów na partactwo.U nas jedna firma kładła przyłącze internetowe puszczając je chodnikiem przed posesjami ( większość ludzi ma innego dostawcę i nie chcieli ingerencji pod domami,my też ale cóż było robić )i tak "cudownie" wyprofilowali wjazdy ( a wcześniej było dobrze ),że przy zeszłorocznym oberwaniu chmury woda z ulicy tak jak u Ciebie przelewała się do nas i innych.Problem zgłaszałam już i trzeba będzie chyba się solidnie przypomnieć znowu.Mało tego...podczas prac koparkowych uszkodzili pod naszym ogrodzeniem przyłącze gazu.Pogotowie gazowe przyleciało na syrenach i naprawiali kilka godzin.Faceci z firmy,która kopała wręcz błagała by nie dzwonić po gazowe,chcieli to zakamuflować i sami naprawiać.Zrobiliśmy taką awanturę,że aż drżało.Jakby nas nie było w tym czasie w domu sami by próbowali to połatać,można domyslać się co by było! Z jakiej racji sami,przecież to gaz a chodziło o bezpieczeństwo nas wszystkich.A za dwa dni zerwali następne przyłącze parę domów dalej....
Pozdrawiam Asiu

Samo życie i pomyśleć, że jeszcze do niedawna broniłam wykonawców przed znajomą , która wieszała gromy na budowlańców, mówiąc, że trafia tam odrzut społeczeństwa. Odzywał się wówczas mój patryjotyzm lokalny . Ale nie mogę identyfikować się z takimi ludźmi. Teraz tylko przemilczę ale ręce opadają.
Przedwczoraj tak jak pisałam u niektórych z dziewczyn powtórka z rozrywki woda napływała na działkę - na zdjęciu to dopiero początek - póxniej tylko gorzej, och gorzej

a w garażu woda
Wszystkim życze miłego dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies