Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażę nasz ogród 11:49, 14 cze 2014

Do góry
Linia pod ogrodzeniem wydaje mi się zbyt długa
Zaś widok od furtki w stronę placyku - nie pasuje mi, nie podba mi się po prostu.Wiem , że w ogrodzie brakuje piętra środkowego, roslin szczepionych na pniu. Zaczynam je powoli uzupełniać. Natomiast w tym miejscu głównym problemem wydaje mi się kształt rabat. Co o tym myslisz?
W ogródku Iwony 11:44, 14 cze 2014

Do góry
Różyczki kwitną w najlepsze.

W ogródku Iwony 11:41, 14 cze 2014

Do góry
Zaczyna kwitnąć nabytek zeszłoroczny - Polish Spirit.

Po deszczu

Zakwitła pierwsza lilia.

Następne lada chwila.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:40, 14 cze 2014

Do góry
Co myślicie żeby posadzić tu róże pnącą?

A może macie jakieś inne pomysły?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:40, 14 cze 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Kul masz faktycznie dużo,cięcia sporo...ale za to jaki efekt końcowy
Mam ten sam tynk co ty,najciemniejszy szary i bardzo mi się podoba,pamiętasz numer twojego?

Pewnie mam gdzieś zapisany, jedno co wiem nikomu go nie polecę... Bo ja przez 3 lata miałam niebieskawy odcień, ktore nie cierpię... Dopiero po ubieglorocznym lacie odcień stał sie bardziej szary wypłowiał i zakurzył

Kule bukszpanowe przejmują panowanie nad ogrodem od jesieni do wiosny. Teraz to królewe drugiego planu, leciutkie korektorki poczochrania Uwielbiam bukszpany i ciągle je oglądam albowiem obawaiam sie zarazy grzybowej... A cisów u nas nie ma... Mam dwie kulki cisowe.... I koszt ich nieadekwatny do rozmiaru...

Mam znów pełno kulek w donicach, jesienią znów powędrują do gruntu . Mam kilka takich miejsc, gdzie muszę wprowadzić hpgeometrię aby rabaty móc dalej czochrać Ciekawe czy kiedyś znudzą mi sie bukszpany? Kocham je od 12 lat miłością nieprzerwaną i wzajemna
To moj busz w starym ogródku taki nieuporządkowany, ale to juz był okres zakladania nowego ogrodu więć nie chciało mi się go porządkować a bukszpany na nożkach z tego zdjęcia rosną teraz przy tarasie w kwadratch. Obwódki z innej częśi ogrodu tworzą wszystkie moje kwadraty w nowym ogrodzie

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:39, 14 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasia a to moje słoneczko dla Ciebie . Skoro to na niebie zawodzi poradzimy sobie inaczej

Za tydzień nie ma wymówek
W ogródku Iwony 11:37, 14 cze 2014

Do góry
Dzisiejszy spacer. W ogrodzie jest tyle do zrobienia, a ja nie mam czasu Tym razem obowiązki zawodowe.

Pokażę nasz ogród 11:32, 14 cze 2014

Do góry
Bardzo mi miło. Miałam do Ciebie Toszka pisać, ale nie zdążyłam, zajrzałaś przede mną.
Na wstępie powiem, że ogród nie był przeze mnie tworzony od poczatku, ale zmieniany i poprawiany. Niektóre rzeczy powstały spontanicznie z potrzebą chwili (jak placyk pod parasolem), czy z konieczności dostosowania się np do ganeczka, którego, w obawie przed reakcją mamy, nie śmiem ruszyć hehe.
Gdybym była zupełnie niezależna w miejsce ganeczku pojawiłby sie taras a placyk zostałby zlikwidowany.
Ale placyk w tym miejscu jest i coś mi z nim nie gra, nie gra od tyłu.
Patrząc od strony placyku w stronę furtki widok jest ok.

Linia rabaty pod ogrodzeniem jest lekko falowana,
natomiast linia pod domem jest prosta, powstała po likwidacji betonowych ścieżek. Te dwie linie mi nie współgrają, Tu wygląda to jako tako:

Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:32, 14 cze 2014

Do góry
Nie chwaliłam się jeszcze moimi cisami - w sumie 22 sztuki cisów Hickii posadzonych wzdłuż granicy działki co 40 cm, wysokość ok. 130 cm. Delikatnie przycięte po posadzeniu, dzisiaj widzę, że zdecydowanie za mało... Posadzone zostały równo 2 miesiące temu, przyrosły sporo na wysokość i w objętości, wypuszczają młode przyrosty wszędzie, od korzenia, z pnia Są naprawdę warte posadzenia w ogrodzie. Niestety niektóre miały misecznika w zeszłym roku (widzę stare tarczki), ale jestem przygotowana na oprysk w momencie ewentualnego wylęgu larw. Pryskałam też przeciw grzybom bo na niektórych gałązkach są zarażone igły. Ale mam nadzieję, że uda mi się zwalczyć chorobę, bo cisy są dzielne, ogólnie zdrowo wyglądają i są żywotne. Posadzone na dobrej ziemi, na dobrym stanowisku. Tak wyglądają:

Tworzą w tym miejscu ramę ogrodu, oczywiście będę poszerzać ten pasek ziemi, aby utworzyć rabatę Myślałam o hortensjach, ale niezgodność gleby chyba będzie, to może róże ??? ale to juz nie w tym roku...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:23, 14 cze 2014

Do góry
Wczoraj kupiłam sobie taka ostróżkę na bazarach przy okazji kupowania nowych ogórków na miejsce tych które mi Silvo zdeptał .

Kupiłam też 2 pomidorki koktajlowe

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:20, 14 cze 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

I na koniec - kto zgadnie co to za drzewo?

ale zadałaś zagadkę ja bym obstawiała, że jest obrośnięte jakimś pnączem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:19, 14 cze 2014

Do góry
Ja też spóźnione gratulki rocznicowe
I nostalgia dla ciebie
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 11:18, 14 cze 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
Dziurawiec olimpijski w roli głownej

fajne słoneczko, brakuje nam go dziś
hortensja to anabelka?
A miało być tak pięknie.... 11:15, 14 cze 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Rozkwitają kolejne różyczki
Nostalgia jest niesamowita

/original.JPG[/img]
Bordowo-różowa

cudna różanka, cała w kwiatach a nostalgia...przepiękna
ostróżka też śliczna choć jak piszesz mieszaniec ja nie mam ani jednej...na razie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:10, 14 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I małe dzielne stelle

piękna Stella...kupiłam jedną sadzonkę , na razie kurdupel ale będę dzielić i też muszę mieć taki sznureczek Stelli jak u ciebie
nostalgia cudna, jak z resztą wszystko w twoim ogrodzie
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:58, 14 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Słowa są jak puch...
A czyny jak stal...

Samo życie...

To dla ciebie lilie i liliowce

I małe dzielne stelle

Nooo, nawet małe
Czy to możliwe,że hakona mi się pochorowała, zamiast rosnąc ginie w oczach ?
Cały rok w ogrodzie 10:56, 14 cze 2014

Do góry
Stewarcja w tym roku popisała się troche lepiej niz w zeszłym, piękne , białe kwiaty nie za długo były na drzewie, ale poczekajmy, jeszcze pokaże na co ją stać

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:55, 14 cze 2014

Do góry
miniaturowe parzydełko

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:55, 14 cze 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

sliczne to orliki, nie wiem czemu moje wygladaja tak jak wygladaja...

Daj im czas.. dostałaś małe kłącze.. musi urosnąć i zmężnieć..
to po posadzeniu

A to po 2 latach.. gdzie namiętnie wydzieram siewki, bo by mi wszytko zarosło..

Fotki byle jakie ale nie mam czasu na szukanie lepszych

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:54, 14 cze 2014

Do góry
liatria biała ...lada dzień zakwitnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies