*** Irenko, następny czwartek święto, czekamy.
Piwonie, chyba różowa Sara Bernhardt, poniżej? Taką dzieliłam w ub.r. i czerwoną, i coś dokupywałam co okazało się nie tym, co miało być.
Sara B. wciąż kwitnie, i nie leży bo ma podpórki. Len jej towarzyszy do południa, potem śpi.
Kwitnie różowa akacja.
Twoja szkarłatka na pierwszym planie, a w głębi parzydło od Bogdzi.
Agnieszko, pojęcia nie mam co to za odmiana.Jak Mąż go kupił to miał ze 20 cm, więc bądz pewna ,że i Twój szybko wypieknieje. Rośnie w bardzo ubogiej glebie, podlewany jak wszystko, gnojówką z pokrzyw.Na nic jeszcze nie chorował.
Ja bardzo bym chciała kupić jeszcze dwa, jakieś bardzo ciemno różowe, bordowe, na słupy przy wejściu na taras. Co znaczy kupowane w B? (może biedronka?)
Jesli idzie o kratkę. Zrobiłam ją w zeszłym roku.Byłam już w zaawansowanej ciąży, w ogródku zakaz pracy i nudziło mi się.
Listewki kupowane w tartaku, Pan pociął grubość jaką chciałam, Maż poprzecinał.Pomalowałam, pozbijałam i jest Miło,że Ci się podoba, dziękujęZrób sama. To łatwe.
Witam, mam problem z wiśnią ma drobne plamki, czy to drobna plamistość liści drzew pestkowych o której było na poprzedniej stronie? Co zastosować do zwalczania?
Mam też problem z młodziutką jabłonką:
ma takie jakby narośla na liściach
od spodu jakby blizna.
Na jabłoni mam jedno (pierwsze) maleńkie jabłuszko czy po pryskaniu będzie je można za jakiś czas zjeść?
Czym pryskać?