Takie dwie sadzoneczki znalazłam w odstępie paru metrów od siebie na rabacie. Coś mi przypominają ale nie bardzo wiem co. Dwóch sztuk "czegoś" raczej nie kupowałam, a to rabaty przy tarasie, które mam w miarę ogarnięte, jeżeli chodzi o nasadzenia. Może ktoś rozpozna???
Nie jest to mikołajek, który u mnie wygląda tak:
Ani jeżówka, która obecnie wyglaa tak:
No.no, widzę Jolu, że idziesz już do granic.
Ogrom znowu pracy. Ale więcej będzie widoczkiem i roślin do podziwiania.
Żółte epimedium jest śliczne.
I ten twój tot jest niesamowity.przesliczny. i zna się na rzeczy,wie co podziwiać a co nadzorować.
Odnośnie hortensji debolistnej odpowiedziałam ci u siebie.
No.no, widzę Jolu, że idziesz już do granic.
Ogrom znowu pracy. Ale więcej będzie widoczkiem i roślin do podziwiania.
Żółte epimedium jest śliczne.
I ten twój tot jest niesamowity.przesliczny. i zna się na rzeczy,wie co podziwiać a co nadzorować.
Odnośnie hortensji debolistnej odpowiedziałam ci u siebie.
W tych wąskich nie planujemy dawać obornika, więc będziemy mogli sadzić wiosną. Na trójkątnej obornik dany, jest świeży - odczekamy conajmniej do jesieni.
Aktualizacja z tunelu.
Rzodkiewki
Szpinak
Buraki liściowe
Mam korzeniasty i jakiś nn od sister oraz Rozanne. Liście są dość podobne ale nie jednakowe.
rozanne jak zakwitnie to rozpoznasz. Liśc podobny w kazdym razie.
Krótka historia pomidorowego szaleństwa. Karzełki rosną w swoim tempie i te które wysiałam 24 marca i te od Renaty-Kokesz( 100% wschodów jeszcze raz dziękuję). Pomidor Roma okazał się być bujnym zawodnikiem, dlatego zmuszona byłam je rozsadzić ze skrzyń do pojedynczych doniczek. Część zaniosę jutro do szklarni, bo nie mam gdzie trzymać tak dużych sadzonek.
Te poniżej to Tiny Tim z ukorzenionych wierzchołków.
Pomierzyłam dzisiaj trochę i bez przesadzania śliwy Pissardii pergola z huśtawką wyszłaby mi tak jak na zdjęciu. To widok z tarasu. Zielone bazgroły to planowany dereń kousa. Na czarno zaznaczyłam linie rabat, bo na razie jest tam chwastowisko.