Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Makowo na Kociewiu 15:05, 16 cze 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Właśnie dzisiaj posadziłam je do donic ...zdjęcia zrobione przed chwilą nie są zbyt atrakcyjne Ale podoba mi się maja taką afrykańską nutkę

Nasadzenia w donicach powalają
Ranczo Edy 15:01, 16 cze 2014

Do góry

Ogród prawie romantyczny 15:00, 16 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Z dzisiejszej przedwieczornej przechadzki po ogrodzie ...

Jakie masz piękne róze Agnieszko jak się zwie ta biała? a takiej ilości bodziszków u nikogo nie widziałam . Nie martw się hortensje szybko rosną ale trzeba je wiosną przycinać ja głupol nie przycięłam dwóch tej wiosny i mam nieciekawe Te które porządnie przycięłam urosły w busz a dwie maja średnio ładne korony a niżej gołe patyki .Żal mi było bo myślałam ze będą dzięki temu większe to błąd bo właśnie te nie przycięte są marne. Kiedy czytam wasze marzenia z Sową przypominają mi się moje nieprzespane noce na przezywaniu cudzych pięknych ogrodów .Rozumiem tę tęskotę i ogromne pragnienie posiadania ogrodu już! Z czasem jednak serce się uspokaja a oczy zatrzymują na dłużej dokonując wolniej wyborów .Ogrodowisdko uczy tez cierpliwości mnie nauczyło pewnie ze bym już chciała mieć ogród ale bez błedów ,wydanych pieniędzy z rozwaga nie tak jak na początku Kupowałam i zapalałam się do wszystkiego a potem ginęły pięknosci w chwastach bądź zle dobranej glebie .Uczę się i wychodzę na tym lepiej. W miedzy czasie rosna mi róze ,hortensje serby i tuje To prawie wszystko co posiadam oprócz drobnych innych roślin a radośc i tak jest ogromna U ciebie widze więcej pięknych roślin a róże prześliczne
Ranczo Edy 14:58, 16 cze 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:53, 16 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Lato 2013

I maj 2014

Zatkało mnie!!dobrze, że mamy to forum i Danusię, takie zmiany mówią wiele Sebek zdolny zakręcony ogrodnik z ciebie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:49, 16 cze 2014

Do góry

Zdumiewa mnie jak mi sie podoba teraz robienie zdjęć ogrodu...może tylko jeden fragment mnie jeszcze denerwuje, ale nie powiem który

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:44, 16 cze 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Ewa, jestem zachwycona Twoim ogrodem. Wszystko tak wymuskane , śliczne kanciki, ławeczka boska i otoczenie ławeczki też. Jak oglądam takie piękne ogrody to przyznam , że ręce mi opadają- ja chyba nigdy tak nie będę miała. Troche porobię w ogrodzie i zaraz kręgosłup odmawia posłuszeństwa i nie mogę sie ruszać. A chciałoby się więcej zrobić. Pozdrawiam gorąco.

Gosia jeszcze 3 lata temu mówiłam tak samo, ale drobnymi kroczkami i systematycznie pracując pokonuje się wielkie góry! Powolutku będziesz miała jak sobie wymarzysz. To samo przychodzi Tylko głowa do góry !!!
Pozdrawiam

Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:44, 16 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Bajecznie i fajne to ujęcie z góry, Gosiaczku, dawaj dużo fot, lubię je oglądać
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:39, 16 cze 2014

Do góry
Ewa

zrobiłem kopciuszkom specjalną półkę bo tam gdzie chciały kot buszował
wylęgło się już kilka pokoleń

a to też ptaszek Szczygieł (teraz bardziej ostre)

Tu odpoczywam 14:38, 16 cze 2014

Do góry
grazyna napisał(a)

Trochę to trwało by zrobić ład w tym ogrodzie Irenko Mobilizację mamy dużą, gdyż za niespełna 3 m-ce wesela syna, a zjadą ciotki, wujki trzeba się pokazać

piękne róże
O rany, u mnie też syn 30 sierpnia bierze slub
Co z tym ogródeczkiem począć 14:29, 16 cze 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
By w końcu staneło na tym
Koffam was i dziękuję

wygląda wspaniale, jak z katalogu pozdrawiam ewa
Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:21, 16 cze 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Spokojnie. Odrosną szybko Ja swoje jak kiedyś miałem to ścinałem tak, że zostawała może połowa tego co ty zostawiłaś Nie dopuść, żeby przeschły i będą śliczne szybko. Tylko nie zalej

Wierzby od razu podlałam po ścięciu. Dzięki Filip za sugestię o posadzeniu. Zupełnie zapomniałam, że mogę to zrobić, a chciałam w szkółce dokupić kilka krzaczków Hakuro i wzdłuż drogi posadzić. Jak deszcz pada tam jest taki mini spad i ziemia dobrze wilgoć trzyma, a wierzby to lubią

Mam jeszcze do Ciebie prośbę odnośnie moich dereni białych. Ogólnie krzaczki są duże, ładnie się rozrosły po cięciu (to też Twoja zasługa, bo bym ich nie przycięła). Myślę, że je przelałam, bo tylko ten powód przychodzi mi do głowy. Mam dwa derenie rosnące między tujami. Tuje Spiralis młode, dopiero co posadzone więc podlewam sumiennie. Dwa inne derenie w tym samym miejscu ogrodu, ale dalej od tuj rosną sobie zdrowo (mniej podlewam). Na tym pasie ziemi od strony żółtego budynku, tam jest raczej zawsze wilgotno. A może to jakiś grzyb? Listki dostają brązowo-fioletowych plam, później robią się całe żółte i opadają. Na zdjęciach mało widać bo już w większości usunęłam chore liście

Piaskownia na zakręcie 14:19, 16 cze 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Odrobina dzisiaj

Katalpa ma pąki kwiatowe

A róża potworną plamistość, a lubię ją bardzo

Wspaniałe masz Ewo trytomy!!! róża też kolorem urzeka
Zielnik przy tarasie 14:17, 16 cze 2014

Do góry
Witam,

mega mnie nastraszyłyście opinią o podkładach kolejowych.
Kupiłam je w sklepie ogrodniczym i nawet nie pomyślałam o ich złym wpływie na zioła, jak się siedzi na tarasie to nie czuć ich zapachu ale jak sie mocno nagrzeja na słońcu i je powącha to mają zapach podkładów kolejowych.
Widać moja radość z ziół trwala krótko, wygląda na to że będę musiła przesadzić zioła na druga stronę tarasu a tu posadzę kwity.
Zrobiłam nowe zdjęcia.

Pozdrawiam

Ogród do odświeżenia 14:11, 16 cze 2014

Do góry

trochę kolorków...

to jest cudowne, mistrzostwo
Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:02, 16 cze 2014

Do góry
Ale wygrałam (tfu, tfu) walkę z przędziorkiem na serbie. Wylałam na niego 10 litrów trucizny (i na dwa sąsiednie na wszelki wypadek) i chyba pomogło. Serby rosną, aż miło patrzeć. Niektóre przesadzają, mają po 25 cm przyrosty. Na jednym świerku skróciłam przewodnik bo urósł 35 cm, ale jeszcze chyba za mało. Nieprawdopodobne, nie uwierzyłabym jakbym nie widziała.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:57, 16 cze 2014

Do góry
więc za wiele zrobic nie mogłam bo zablokowana kopaniem kanalizacji byłam, ale w końcu się Pan od kanalizacji zlitował i dokończył r=nareszcie swoje dzieło no i mogłam w końcu poprzewozić trochę ziemi

Na zdjęciach nie wygląda to imponująco ale w realu .... no powiem ze takiej różnicy poziomów się nie spodziewałam .....ale cóż muszę zmodyfikować moje plany ogrodowe i trochę inaczej zaplanować część za domem... ale chyba wyjdzie to na plus... na pewno jedno wiem... będą gabiony...
a teraz kilka zdjęć i zmykam do pracy bo mi szef głowę urwie

W piątek miała zabawę kparkę do swojej dyspozycji, Pan robił wszystko to co chciałam! jak koparka zdalnie sterowana....
no i się zaczęło, ogród jak wiecie będzie tarasowy ... nie sądziłam że będzie taka różnica poziomów no ale trzeba sie dostosować do suyuacji

od strony ogrodzenia i sąsiadów musze postawic murek oporowy w odleglości 1 metra od ogrodzenia i w tym miejscu posadzę najprawdopodobniej albo tuje, albo choinę kanadyjską,
od czoła skarpy będą gabiony bo chę uzyskac taki mniej więcej efekt
Moja bajka 13:55, 16 cze 2014

Do góry
Do sąsiadów powędrował mój winobluszcz trójklapowy, a do mnie przyszła ich róża pnąca . Nie mogę się doczekać aż rozkwitnie .

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:54, 16 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Dla mnie FOTKA TYGODNIA Extra ta ścieżka mieniąca się ech...
Twoje "pierdułka" zawsze ciekawe i zabawne ja nie mam ich w ogrodzie bo Synek grasuje ale kiedyś będą
Ps. śmiało dawaj znaka jak coś jeszcze muszę zrobić żeby mi nie umkło

jestem pewna, że będą, stale coś szukam, ale najlepiej mimochodem mi sie udaje dzięki Martuś
ostatnie czosnki, a wczoraj chciałam przekwitłe wyrwać i wyciągnęłam razem z cebulą, na nowo będę sadzić
Pomóżcie wyczarować mi ogród 13:53, 16 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)

Nie wycinałam, igły same opadały i tak na oko widzę że są młode przyrosty. Dzisiaj mam plan je pryskać.

A czym będziesz pryskać? Ja pryskałam Topsinem, na grzyby. Na zewnątrz piękne przyrosty , w środku igiełki żółte, opadają. Mi też szkoda ciąć bo musiałabym wyciąć do pnia
Na zdjęciu ten sam cis: na zewnątrz i w środku:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies