Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 09:31, 29 wrz 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Trochę mnie nie było. Dzisiaj pierwszy wyjście na ogród. Covid tak mnie przeorał że masakra. Nadal słabo ale najgorsze chyba za mną. Myślałam że szczepienia jednak coś dadzą.

Pięknie masz.
Zdrówka Ci życzę.
W ogródku emerytki 09:12, 29 wrz 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Mamy czwartego jeżyka-samiczkę, waży 240 gram.

Em robi tymczasowy domek z pudełka.
Chwilowo mamy je w domu, bo zepsuło się ogrzewanie ciepłej izolatki i eM będzie szukał uszkodzenia.

Em przyniósł kolejnego jeżowego malucha, ten jest trochę większy - waży 300 gramów, to samczyk
Ma w uchu /głęboko/ kleszcza
Mamy ustrojstwo do ich wyciągania, ale jak to zrobić, gdy nie widać głowy
Teraz nie będziemy tego robić, niech jeżyk odreaguje pryskanie na pchły, zajmiemy się tym jutro.

Dobrze, że akcja zakończona powodzeniem
Nie wiem, jakie masz duże dłonie, ale mam wrażenie, że niektóre nasze maluchy nie są dużo większe od tego na zdjęciu.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:08, 29 wrz 2022

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:59, 29 wrz 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)

Halinko, ja mam chyba identyczną...moja jest pnąca, za mało powiedziane...baaardzo pnąca, wyrosła mi na prawie 4 m wysokości...tnę ją zawsze wiosną, wycinam stare zdrewniałe badyle, a ona odwdzięcza się pięknymi kwiatami...

ta moja na zdjęciu, to akurat dość biedniutka, bo ucharatałam ją w ubiegłym roku dość nisko i przesadziłam część w inne miejsce, ale nie obraziła się...jest na razie słaba, bo musi najpierw odbudować system korzeniowy, ale mimo to zakwitła kilkoma kwiatami...

Tak to Westerland---A pierunica wieka urosła.Na wiosnę inaczej ją spróbuje ją ułożyć na kratce..

Ta biedniutka szybko urosnie .Ja ją mam pierwszy rok a kupiłam za 7 zł.
Magary Dramaty z Rabaty 01:05, 29 wrz 2022

Do góry
Dla zaglądających - jesień w lesie:

Niestety bez słońca.

Tak mi się skojarzyło po przeczytaniu wpisów w wątku Johanki
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:56, 28 wrz 2022

Do góry
Sandra - w ub roku, też w donicach była większa i piękniejsza.
Sweet Nathalie- pierwszy dobry kwiat. Ładna. Ale chyba nie zachwyca. Ma duży kwiat co działa na jej plus, ale kapryśność kwitnienia zdecydowanie za duża.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:54, 28 wrz 2022

Do góry
Burlesca, aż tak nie zachwyca. Może gdyby kwiat był duży... tak, wtedy byłaby piękna.
Wizzard of Oz - zachwyca niezmiennie.
CAL
CAL Rose

Ptasi gaj 20:42, 28 wrz 2022

Do góry
gogo napisał(a)

Musiałam zacytować zdjęcia, bo zakochałam się w skalniaku i brzozowym zagajniku, są przepiękne
A liście na trawie mają swój urok
Ja bym tam widziała białą ławeczkę /może jest, ale przegapiłam?/, chętnie bym tam siedziała i chłonęła widoki

Gosiu jeszcze trzeba mieć czas i ładna to pogodę aby podziwiać te widoczki.

Kochana ty wiesz że mam altankę obok tam jest stół u fotele, że tylko 3 razy siedziałam w tym roku przy tym stole.
Mam fotele plastikowe jak już jestem bardzo zmęczona to biorę pod pachę rozstawiamy na żwirze i siedzę obserwując rybki

O tutaj prowadzę obserwacje siedzę przed kamieniami

Mój ogrodowy pamiętnik 20:32, 28 wrz 2022

Do góry
Tiger Eye się nieźle rozpanoszył.
Ciągle się waham czy go usunąć. Podejmę decyzję wiosną.

Vanilki mi zawsze jesienią przypominają że to podpieranie ich jest warte pięknego przebarwienia.

Róże przez deszcz albo gniją w pąkach albo zaraz się osypują.

Żurawka Paris to też wiecznie kwitnąca roślina.
Mój ogrodowy pamiętnik 20:26, 28 wrz 2022

Do góry
Wszystko namoknięte wodą. Drugiego kwitnienia róż praktycznie nie ma przez ten deszcz. Chwile radości jak słońce wyjdzie.
Przyszły mi jeszcze zamówienia internetowe głównie jeżówki i ostróżki. Ale sił brak do sadzenia więc poczekają na moje lepsze zdrowie .

Mój ogrodowy pamiętnik 20:22, 28 wrz 2022

Do góry
Ogród oczywiście sobie świetnie poradził. Ale nie uwierzycie że u mnie od 2 tygodni pada codziennie. Chwilowe przebłyski słońca i znowu deszcz.
To nie jest mój ideał jesieni.
Rozanne nadal w pełnej obfitości. On w ogóle kiedyś kończy kwitnienie ?

Trzmielina oskrzydlona. Wiadomo.
Mój ogrodowy pamiętnik 20:17, 28 wrz 2022

Do góry
Trochę mnie nie było. Dzisiaj pierwszy wyjście na ogród. Covid tak mnie przeorał że masakra. Nadal słabo ale najgorsze chyba za mną. Myślałam że szczepienia jednak coś dadzą.

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:02, 28 wrz 2022

Do góry
Wiolu ty naprawdę nie możesz usiedzieć bez kopania
Robisz miejsce na maliny a ja właśnie swoje eksmituję bo tak się rozrosły że już ich nie ogarniam
Co zrobić aby się tak mocno nie rozprzestrzeniały?
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 18:55, 28 wrz 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Umieszczam jeszcze moje 2 prace malowane na szkle farbami witrażowymi z metaliczną konturówką, na podstawie moich zdjęć z kolorem dowolnym, przynajmniej jeśli chodzi o motyla

format A3:

Bardzo ładne, no jestem pod wrażeniem a motyl wyjątkowo ładny, fajnie byłoby takiego spotkać w ogrodzie
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:27, 28 wrz 2022

Do góry
Wzięłam się dziś za przygotowanie gleby pod maliny.
Tamte w tle chcę przesadzić dalej od płota sąsiada.

8 taczek złota ogrodnika rozwiozłam
Nic mnie tak nie zaskakuje w ogrodnictwie,jak to ,że z takich odpadów powstaje takie czarne złoto
Dżdżowniczki pięknie pracują, było ich dużo

Jutro kopanie, a w październiku przesadzanie. Póki co zajadam się jeszcze ekologicznymi malinkami

Ognik szkarłatny - Pyracantha coccinea 18:14, 28 wrz 2022

Do góry

25 wrzesnia 2022
W ogródku Martki 17:48, 28 wrz 2022

Do góry
Podczas prac spotkałam żabę tę i kilka innych.

Jednak intrygującym znaleziskiem była ta oto kupka. W zbliżeniu, ale w gruncie rzeczy - mała rzecz Czy to może być ślad bytności jeża? Szukam go z uporem maniaka (jeża, nie śladu)

Wybaczcie te niezbyt eleganckie wątki, ale ciekawość jest silniejsza
W ogródku Martki 17:43, 28 wrz 2022

Do góry
Dosadziłam kremowe chryzantemy na wąską rabatę przy oranżerii.

W ogródku Martki 17:38, 28 wrz 2022

Do góry
Jablonka prof. Sprenger i rabata, za którą wezmę się dopiero na wiosnę. Nie chcę przepędzać jaszczurek i żab.

W ogródku Martki 17:35, 28 wrz 2022

Do góry
Posadziłam rdesty Golden Arrow na rabacie z cisami, prosem, grujecznikiem, klonem Pixie oraz parocją perską spire. Z przodu trzy róże Alexandra of Kent. Kapusty za moment wytnę i rdesty będą miały dla siebie dużo miejsca.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies