Jagódko, dzisiaj to tylko zaciemniony kącik w tymczsowym mieszkaniu.....na dworze 36 w cieniu i duchota nie do wytrzymania...specjalnie dla Ciebie poszłam przed chwilą, byś miała dowód działalności fachowców.....dekarze po zejściu z dachu (bo skwar nie do wytrzymania)....sprzątają ogród.....odpadki dachówki
Agnieszko dziękuję, u mnie inny klimat, jak u ciebie, dlatego tak lubię inne ogrody oglądać
w końcu cięty mężusiowy bukszpan, przy okazji po tej stronie wszystkie inne cięłam, wąsy przy kantach, plewienie, bo znudziło mnie sadzenie cisów
pierwsze cięcie ciężkie, drugi raz już będzie łatwiej
w pewnych miejscach czuby zostawiłam, może coś wymodzę, jak nie, utnę...i przy okazji robiłam sadzonki, tyle tego było oraz z cisów, czy się przyjmą, nie wiem...trzeba pamiętać i podlewać
placki w trawie po krecie, trawa jeszcze nie odrosła
Niestety nie wszystko rośnie tak jak by sie chciało. Dwa rododendrony kupione w tym roku niepokoją mnie. Może da się jeszcze je uratować? Nie wiem co im jest dlatego wrzucam zdjęcia i proszę o podpowiedzi. Liście są jakby zwiędnięte, przyrostów prawie nie ma i w ogóle marnie wyglądają.
Bardzo proszę o podpowiedź jak skomponować tą część rabaty z miłorząbem .Pod miłorząbem rosną tawułki.
ps.w dalszej części rabaty posadzone są też bukszpany-naprzemiennie z żywotnikami(kule),które z czasem będa formowane w stożki .Na tej rabacie znajdą się też żurawki oczywiście hortensje Silver Dollar które obecnie są w donicach .A żółte iglaki i wrzosy zostaną usunięte.
Dziękuję Magnolio liriope od ciebie ślicznie rośnie i nawet już kwiaty pokazuje, cieszę się bardzo a te moje też powoli pod trawami idą, może ha, ha...za 3 lata coś z nich będzie
coś mi się kojarzy ta nazwa, więc całkiem możliwe, że to ta trawka bardzo ładna, u mnie jako soliter, bo druga jednak inna, inny kwiatostan
róże i trawki w towarzystwie cedru, chyba im dobrze
stale wysiewające się rozwary, całe mnóstwo w żurawkach
rodki na rabacie i pod murem mają się świetnie
trawki też, głogowniki po cięciu puszczą nowe listki, póki co, są malinowe kropeczki
Irenko dzięki a skalniak u nas wyglądał podobnie. Cały dokładnie zarośnięty
w połowie przez tojeść. Myślę te kamienie wykorzystać i w połowie na długości zrobić z kamieni stopień. Dołem może płotek bukszpanowy? Zrobią się w ten sposób 2 rabatki.