Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

JulkAd 19:01, 03 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Mam teraz lenia przymusowego. Siedzę w ogrodzi zimowym i gapię się na gradobicie i ulewny deszcz. A wieczorem miałam podlać ogród florovitem...

Do mnie gradobicie dotarło ciut później, a florovit też miał być.....
....u mnie w ogrodzie nie jest źle, ale w mieście powalone drzewa i co chwilę słyszę straż pożarną....uff, te pogodowe anomalie....

....z niecierpliwością czekam, na efekty malowania...i żałuję, że moją elewację robiliśmy jeszce przed Ogrodowiskiem. Teraz miałaby na pewno inny kolor...

...miłego nedzielnego..wieczoru Madżenko
bociek 19:28, 03 sie 2014

Madzenko, czytam, ze rozyczka sie rozwija I do tego polerka elewacji pod nowy kolorek. Jestes niezmordowana

A deszczu zazdraszczam, Sahara to pikus w porownaniu z tym co u mnie sie dzieje.

Buziole Blondina
Agania 19:33, 03 sie 2014

Oj deszczu brakuje i u mnie, upał i duchota nie dają spokoju, konewka znowu pójdzie w ruch...Burgundzia jest przepiękna
Madzenka 20:10, 03 sie 2014

Melduję że ponowńie pada... I wiało ... W południe od zachodu a teraz od południowego wschodu... Wywaliło mi donicę na tarasie .... Już przywykłam do wybierania kamyczków ....

Nie byłabym sobą gdybym nie powtykała jeżówek po deszczu. Już są w ziemi i się podlewaja
Ogrod soczyście zielony, a ja sie gapie jak goopia na świeżutkie przyrosty bukszpanowe. Nigdy nie lubiłam sierpniowego ogrodu a w tym roku bardzo go lubię. Wprawdzie mam 5 workow odpadów bio..... ale taki jakiś w tym roku mniej poczochrany

Stipę wytragałam mocno za włosy, usunęłam większość ubiegłorocznych klosow i będzie bardziej zielona. Wystają z niej główki jeżówki razzmatazz. Nie opędzicie teraz od tego widoku zwlaszcza że rozplenice zaczynają wypuszczać piórka
Madzenka 20:11, 03 sie 2014

Agania napisał(a)
Oj deszczu brakuje i u mnie, upał i duchota nie dają spokoju, konewka znowu pójdzie w ruch...Burgundzia jest przepiękna

U mnie glina i mokro, ziemiam trzyma mocno wilgoć. Kopałam dzisiaj pod jeżówki i wszędzie na głebokości 10 cm mokro... Jutro odbiorę z poczty falcon i trzeba zrobić oprysk rożom bo czarna plamitość szaleje
Matka 20:11, 03 sie 2014

...wyobraziłam sobie ten widok...zazdroszczę
Madzenka 20:13, 03 sie 2014

bociek napisał(a)
Madzenko, czytam, ze rozyczka sie rozwija I do tego polerka elewacji pod nowy kolorek. Jestes niezmordowana

A deszczu zazdraszczam, Sahara to pikus w porownaniu z tym co u mnie sie dzieje.

Buziole Blondina

O zesz !!! Jesteś? Zaraz pobiegnę obejrzeć kolejową

Jestem niezmordowana bo naładowalam na urlopie akumulatory. Aby uzbierać na kolejny urlop w tym roku elewacje szlifuje M zamiast robotnicy Trzeba ponownie naladować akumulatory na jesienne rewolucje ogrodowe
Madzenka 20:16, 03 sie 2014

Bogda napisał(a)
...wyobraziłam sobie ten widok...zazdroszczę

Bogda dla Ciebie

Madzenka 20:26, 03 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Do mnie gradobicie dotarło ciut później, a florovit też miał być.....
....u mnie w ogrodzie nie jest źle, ale w mieście powalone drzewa i co chwilę słyszę straż pożarną....uff, te pogodowe anomalie....

....z niecierpliwością czekam, na efekty malowania...i żałuję, że moją elewację robiliśmy jeszce przed Ogrodowiskiem. Teraz miałaby na pewno inny kolor...

...miłego nedzielnego..wieczoru Madżenko

Miłego woeczoru jeszcze
U mnie też wyl alarm w ochotniczej straźy pożarnej.... Ufff u nas bez strat.
Madzenka 20:29, 03 sie 2014

AnaAn napisał(a)
Witaj Madżen
Munstead Wood wspaniale się prezentuje.
Zamówiłaś już Falstaff'a? Jest w F.

Aniu cudowny avatarek. Jestem u Ciebie cały czas po cichutku. Dziekuję za info, to pszczółka wykraja sobie moje różyczki i mości gniazdko

Widziałam, że Fakstaff jest ale chyba kupie z odkrytym korzeniem w Rosarium bo i tak muszę powykopywać część roślin aby mu zrobić miejsce. No i musi być obowiązkowo z Claire Marshall

Mme Knorr na arzie stoi w doniczce ale chyba już mam dla niej koncepcję