Witam, mam problem z wiśnią ma drobne plamki, czy to drobna plamistość liści drzew pestkowych o której było na poprzedniej stronie? Co zastosować do zwalczania?
Mam też problem z młodziutką jabłonką:
ma takie jakby narośla na liściach
od spodu jakby blizna.
Na jabłoni mam jedno (pierwsze) maleńkie jabłuszko czy po pryskaniu będzie je można za jakiś czas zjeść?
Czym pryskać?
Ewa, dzieki W końcu widzę i nie muszę sobie wyobrażać jak wyglądają hortensje z lawendą.
Czytałam już wcześniej w Twoim wątku o fusach i skorupkach ale jakoś nie kojarzyłam że to tak na szeroką skalę stosowałaś w ogrodzie - PODZIWIAM
Powiedziałabym że on zatrzymał się ze wzrostem i rozwojem jeszcze przed zimą, gdyż jego pąki kwiatowe były bardzo drobniutkie i jakby mało pękate.
Tylko zastanawia mnie fakt, że po przesadzeniu do dobrej ziemi, opryskach nie bardzo mu się poprawiło.
Sprawdzałam czy ma jakieś spękania, o których pisałaś, widziałam jedynie to, co sfociłam, nie jest bezpośrednio na szyjce korzeniowej, tylko na nieco wyższych gałązkach.
Ostatnie zdjęcie pokazuje, na jakiej głębokości jest wsadzony. Po rozgrzebaniu igliwia praktycznie widać wierzchnią część bryły, dobrze? czy za wysoko?
Aniu, powojnik cudo co to za odmiana, bo ślicznie kwitnie. Krata na pnącza, jak sądzę, oddzielająca taras urokliwa pokaż ją, proszę, z innej perspektywy. Ja w tym roku kupiłam trzy clematisy w B, może będą kiedyś tak ładne jak Twoje