Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:47, 10 cze 2012

Do góry
Nocne

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:47, 10 cze 2012

Do góry
Peonia chyba jednak różowa

Verbena bonariensis

Iris sibirica

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:46, 10 cze 2012

Do góry
Zaczyna Variegata di Bologne

Mój kawałek raju 00:41, 10 cze 2012

Do góry
Uwielbiam widok tęczy, ale dziś parno było
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:40, 10 cze 2012

Do góry

Tuscany Superb

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:36, 10 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak fajnie, że się telefon znalazł - w ogóle to jest cud ! Wiesz jakie były jego losy?

Wiem, leżał sobie na ławce na tyłach, zobaczyłam która godzina, po czym stwierdziłam że mam jeszcze czas na posadzenie dwóch roślinek a telefon na chwilkę odłożyłam na klapę bagażnika samochodu żeby był pod ręką. Potem poleciałam do domu przebrać się i pojechałam do klienta nieopodal kilka ulic dalej. Telefon przejechał na klapie od bramy do zakrętu, po czym spadł w świeżo wyciętą dziurę do załatania (drogowcy mieli na mojej ulicy łatanie), rozpadł się, bateria została w dziurze, a reszta telefonu odpadła obok, szedł sobie pan od kolejki, znalazł telefon, bateria została, po czym zaleli ją asfaltem
Pan zamieścił po dwóch dniach ogłoszenie na słupie..."znaleziono telefon". Zadzwoniłam, podałam cechy charakterystyczne, oddał mi. Nową baterię kupiłam.
Podobno mało kto by oddał taki telefon bo coś jest wart jednak, tym bardziej dziękuję że są na świecie uczciwi ludziska

Aniu, anginka już zapomniana, o czym świadczy to zdjęcie

Kolejny Gość na leżaczku Anula

a to dowód,że leżałam z nią

Mój mały raj na ziemi :) 00:28, 10 cze 2012

Do góry
Oto Anula w bukszpanowym na leżaczku
Grab - Carpinus 23:49, 09 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Jest sens, albo z buka.
Hortensje pod nim posadź. Albo hosty o białych liściach.

Danusiu, a nie będzie za parę lat zbyt gruby (w sensie konarów)? Wlaśnie hortensję i hosty tam zaplanowalam Choc myślę jeszcze o piwonii

o buku też myslę intensywnie, bo tak pięknie się wybarwia...ach, czemu to takie trudne?

Grab rośnie w pień, ale jak już ma gotową wielkość to prawie nie rośnie, bo się go ciągle ogranicza - jednak pnie są dość grube po latach, ale jak są liście to nie widać

Daj hortensje i hosty - a między to piwonie wciśnij
Cis - Taxus 23:32, 09 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A ja mam pytanie jaka to odmiana cisa? I czy można z tego kulkę zrobić bo wydaje się być taki jakiś rozlazły ?

Da się trzeba radykalnie uciąć, docelowy kształt. Mam teraz w ogrodzie takiego stożka, ucięte gałązki maja przekrój 1,5 cm

Danusiu jak bardzo go przyciąć? Zrobić to przed czy po przesadzeniu na ostateczne miejsce?
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 16:20, 09 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)]W tym zamieszaniu zapomniałam kto mi ofiarował równie misterną tackę z lampionami

Danusiu mam nadzieję, że się podoba i czasem zagości na stole.
Śliczne zdjęcia

Już zagościła na tarasie
Grab - Carpinus 15:09, 09 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jest sens, albo z buka.
Hortensje pod nim posadź. Albo hosty o białych liściach.

Danusiu, a nie będzie za parę lat zbyt gruby (w sensie konarów)? Wlaśnie hortensję i hosty tam zaplanowalam Choc myślę jeszcze o piwonii

o buku też myslę intensywnie, bo tak pięknie się wybarwia...ach, czemu to takie trudne?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 02:36, 09 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Akcent na szyi od Irenki z Miłkowa Dziękuję za komplementy To miłe bardzo. Dziś Euro 2012 mi przeszkodziło no i deszczyk popołudniowy w nasadzeniach na hidcotowej (naparstnice i krwawnik) a między kule zakupiłam Hakonechloa macra "All Gold" - ślicznie żółte są Jutro fotki, bo dziś za mokro było.

Odnalazł się mój zgubiony telefon. Bez baterii, ale dokupiłam i działa. Było ogłoszenie na słupie: "Znaleziono telefon"

Podlałam róże magiczną siłą.

jak myślisz Danusiu, czy ta odmiana bedzie u nas zimować dobrze? wygląda na wrażliwą i zastanawiam się nad jej posadzeniem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:39, 09 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Akcent na szyi od Irenki z Miłkowa Dziękuję za komplementy To miłe bardzo. Dziś Euro 2012 mi przeszkodziło no i deszczyk popołudniowy w nasadzeniach na hidcotowej (naparstnice i krwawnik) a między kule zakupiłam Hakonechloa macra "All Gold" - ślicznie żółte są Jutro fotki, bo dziś za mokro było.

Odnalazł się mój zgubiony telefon. Bez baterii, ale dokupiłam i działa. Było ogłoszenie na słupie: "Znaleziono telefon"

Ta nasza Irenka to jednak jak dobra wróżka Danusiu pięknie wyglądasz z takim kolorem przy twarzy!!!!
Danusiu świetnie, źe telefon się znalazł !!!
Ja kiedyś zgubiłam kluczyki od samochodu w mieście a auto stalo na parkingu pod firmą... Też się znalazły ale to ja oblepiłam okolice ogłoszeniami
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:23, 08 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, cudowna pogoda u mnie i zaszalałam z szaliczkiem, zajrzyj w wątek Święta Róż

Widziałam fotki bardzo elegancki ..

Pozdrawiam również
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:06, 08 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Róże prezentują się wspaniale może rzeczywiście przesunąć termin Święta,żeby każdy mógł osobiscie podziwiać ich piękno

W zeszłym roku po CHFS jak wróciłam kwitły już obłędnie W tym roku wszystko opóźnione Chociaż wiosna wcześnie przyszła.

Róże chyba szczególnie opóźnione . U mnie kwitły razem z szałwia a ona juz przekwita a róże ledwie pąki maja i wcale nie są duże.Zima przyszła późno, wiosna wcześnie i mogło by sie wydawac że to dobry rok a jest całkiem odwrotnie. Pozdrawiam Szefową serdecznie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:39, 08 cze 2012

Do góry

Wierzba japońska po przesadzeniu 22:10, 08 cze 2012

Do góry
Należało zaraz po przesadzeniu znacznie zredukować koronę, aby ograniczyć transpirację. Teraz nie wiadomo jakie są gałązki, czy żywe?

Możesz spróbować prawie całkowicie obciąć wszystkie gałęzie i podlewać. Jeśli żyją wypuszczą.
A może pokażesz zdjęcia tej wierzby?
Kopytnik pospolity (Asarum europaeum) 22:08, 08 cze 2012

Do góry
Zastanawiałam się niedawno, czy jest lepsza od pachysandry.
Zamierające pąki róży 21:16, 08 cze 2012

Do góry
Mnie się zdaje, że to choroba grzybowa, może podlej i opryskaj Topsinem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:04, 08 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiejsze wąchanie róż i podziwianie niebieskich kwiatów ( w większości)

Możemy też odnotować kolejny relaksik na leżaku

Urocze zakątki uroczej Ogrodniczki, pięknie Danusiu wygladasz na tych fotkach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies