Czy to gillenia tak płonie na pierwszym planie. Dużo ma słońca u ciebie? Swoje tegoroczne nabytki posadziłam bardziej w cieniu, nie widziałam zapowiedzi takich przebarwień.
A ścieżki można się tylko domyślać po fakcie, że jednak ławeczka nie stoi na środku rabaty.
I znów zarosłooo.... I połowa darni ściągnięta
Sadzenie wrzosowiska (bez włókniny duża część roślin obumiera z braku wody latem, ze szmatą przeżywa 85-90% - to przesądza sprawę)
Hosty od kilku lat rosną w tych samych donicach. Na zimę znoszę donice z nimi i stawiam na ziemi obok tui, ale miałam też w innych miejscach. Zimują bardzo dobrze, bez okrywania.
5 wyjazd w tym roku zaliczony, choć z powodu braku urlopu tylko 4 dni było Ale nie ma co narzekać, jeszcze za miesiąc tam jedziemy, to i tak absolutnie dużo jak na taką odległość
Tym razem stawiany był garaż blaszany, na samochód 1 część, na sprzęty ogrodowe i rowery druga część.
Widok montażu bezcenny - 4 godziny trwał, zapraszam
Start 7 rano
Popróbuj z sadzeniem, w razie czego nie są uciążliwe do wykopania i zmiany.
Tutaj mam posadzone HJ na przemian z rozplenicami
A tutaj fioletowe Serenade
Na wąskim pasku mam przy altanie ale nie mogę znaleźć fotki.
Moja siostra ma posadzone na przemian HJ i Whirlwind, fajnie to wygląda.
Zawilce wyciągają główki do słońca, stąd u mnie czasami są przechylone w stronę światła.
Taka mała przypominajka
Jesienią jestem co roku w P.Oliwskim, wiosną obiecałam sobie pójść na kwitnienie wiśni japońskich i jakoś mi umknęło. Bywam też w sezonie letnim w czasie Mozartiany, ale pogoda coś przez dwa ostatnie sezony psuje mi plany plenerowe Jesienią jest pięknie i zawsze jestem ciekawa nowych dekoracji