Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 18:53, 19 sie 2025

Musimy się wyprowadzić do końca września więc ten tego

Kuchnia i szafy za dwa tygodnie, schody za miesiąc, podobnie pompa. W międzyczasie sufity na piętrze zrobimy i panele. Drzwi i przeprowadzka
sylwia_slomc... 21:25, 19 sie 2025

Znając Ciebie zdążycie na czas Tempo macie ekspresowe. U mnie przerośnięte ogórki konsumują kury
Kontonaogrod 03:56, 20 sie 2025

Trzymałabym kciuki gdybym nie potrzebowała używać rąk cały czas wczoraj po 6tej taczce chwastów zszedł mi naskórek z opuszków palców obu rąk mimo rękawic więc chyba mam powoli dosyć

Jutro kończymy malowanie na piętrze.

Tak Ogorki i cukinie dajemy kurom. Dałam im też dynie i dziwne ale prawie jej nie ruszyły. W zimie chętnie jedzą bo to jedyne co jest prócz jarmużu
Kapustę zjadają całą w jeden dzień więc też się nie marnuje

Czy mroziłyście kiszoną kapustę? Zastanawiam się gdyby tak zrobić i zamrozić? Mam se cztery główki w warzywniku całe popękane bo przerośnięte i ślimaki je jedzą… Nie mam piwniczki, nie przechowa się taka ukiszona…
basia3 07:23, 20 sie 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Trzymałabym kciuki gdybym nie potrzebowała używać rąk cały czas wczoraj po 6tej taczce chwastów zszedł mi naskórek z opuszków palców obu rąk mimo rękawic więc chyba mam powoli dosyć

Jutro kończymy malowanie na piętrze.

Tak Ogorki i cukinie dajemy kurom. Dałam im też dynie i dziwne ale prawie jej nie ruszyły. W zimie chętnie jedzą bo to jedyne co jest prócz jarmużu
Kapustę zjadają całą w jeden dzień więc też się nie marnuje

Czy mroziłyście kiszoną kapustę? Zastanawiam się gdyby tak zrobić i zamrozić? Mam se cztery główki w warzywniku całe popękane bo przerośnięte i ślimaki je jedzą… Nie mam piwniczki, nie przechowa się taka ukiszona…

Jeśli kiszoną przełożysz do słoików i zapasteryzujesz to się przetrzyma bez problemu. ja tak robię, ponieważ tez nie mam piwniczki a słoiki trzymam w miejscu gdzie jest dość jasno i ciepło. podobnie robię z ogórkami kiszonymi, bez pasteryzacji zawsze po pewnym czasie robiły się miękkie i beznadziejne.
Kontonaogrod 11:11, 20 sie 2025

Dobrze wiedzieć dziękuję za info

Zobaczymy jak się ogarniemy, piwniczka w domu do pomalowania jeszcze ale będzie tam raczej ciepło…