Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

Agatorek 11:19, 19 sie 2025

Prosa mniej mnie zachwycają niż molinie , chociaż u Madzi też mam upatrzoną jedną odmianę.

Rdest to może się schować przy takiej Vanilce
LIDKA 20:29, 19 sie 2025

Ula twoim śladem podążylam. Choć o tym nie wiedziałam.

Ściełam liliowce Stella do zera bo brzydkie były. Miały dużo suchego i grzyba na liściach. Mam szpalerem przed miskantami koło basenu. Od razu na rabacie zapanował porządek.
ewsyg 21:58, 19 sie 2025

Ula, co to jest Domi ?

Powiem Ci, że jak patrzę na twój ogród, to nie mogę uwierzyć, że on powstał z takich małych sadzonek. Teraz rośliny są już takie dorodne. Podziwiam.
Basieksp 21:59, 19 sie 2025

Nigdy nie wycinałam liliowców, muszę wypróbować. Skoro odrastają, może jest to fajny pomysł Śliczne masz te hortensje, takie dorodne, duże kwiaty
Ulina 14:02, 20 sie 2025

Agatorek napisał(a)
Prosa mniej mnie zachwycają niż molinie , chociaż u Madzi też mam upatrzoną jedną odmianę.

Rdest to może się schować przy takiej Vanilce

Dla przypomnienia molinia
Ulina 14:06, 20 sie 2025

LIDKA napisał(a)
Ula twoim śladem podążylam. Choć o tym nie wiedziałam.

Ściełam liliowce Stella do zera bo brzydkie były. Miały dużo suchego i grzyba na liściach. Mam szpalerem przed miskantami koło basenu. Od razu na rabacie zapanował porządek.

Dobrze zrobiłaś, za miesiąc będzie ładnie. U mnie liliowce Stella pożerają ślimaki bo są niskie, ślimak ma krótką drogę do kwiatka. Normalnie się wkurzyłam, bo one długo kwitną, a w tym sezonie zero kwiatków, rano przychodzisz i już nie ma.
Wysokim nie dadzą rady

Ulina 14:21, 20 sie 2025

ewsyg napisał(a)
Ula, co to jest Domi ?

Powiem Ci, że jak patrzę na twój ogród, to nie mogę uwierzyć, że on powstał z takich małych sadzonek. Teraz rośliny są już takie dorodne. Podziwiam.

Taki mój skrót myślowy od White dome ma dużo słońca,trochę za dużo, jarzębina miała dać przysłonę ale się odwróciła muszę jej polepszyć warunki glebowe

Rzeczywiście tak, ale to trwało 13lat. Nadal robię sadzonki i ostatnio dużo rozdaję takie hobby przypominam sobie też, że duża ilość roślin u mnie się zmarnowała, zostały tylko najwytrwalsze. Listę niedawno robiłam na forum
Zapowiada się że pół ogrodu to będzie brunera, bergenie i rdesty oraz wybrane trawy, a tematyką wiodącą hortensje.

Poniżej wyhodowana od patyczka, kto by czekał
Ulina 14:27, 20 sie 2025

Basieksp napisał(a)
Nigdy nie wycinałam liliowców, muszę wypróbować. Skoro odrastają, może jest to fajny pomysł Śliczne masz te hortensje, takie dorodne, duże kwiaty

Zaczęłam wycinać w zeszłym roku. Od razu rabata polepszyła wygląd i teraz to praktykuję na koniec ich kwitnienia

Poza tym rabaty wysypuję dużą ilością skoszonej trawy, rośliny to lubią.

Żurawki w słońcu się mienią na cserwono- bordowo