Safoya jestem pod dużym wrażeniem . Odwiedziłem Cię od 1-25 . Wybierasz niebanalne rozwiązania - bo artyści tak mają . Bardzo mi się podoba . Zdjęcia robisz przepiękne . Mam pytania :
- jak grubo jest żwirku wokół róż ?
- jak dom ma białe drzwi i okna a dach taki pomarańczowo czerwony - to jaki kolor elewacji mu się należy ?
Różowy jak szminka koniecznie
A tak serio to ja chyba wybrałbym kolor beżowy - taki jasny
Uuuuuu - to na prawdę okropne przeżycie musiało być - nie życzę takiego widoku nikomu.
Ja kiedyś to burze lubiłem ale teraz są coraz to groźniejsze i gwałtowne - kiedyś takich rzeczy u nas nie było.
Sebek, ja też mam tragiczne wspomnienia związane z burzą. W wieku 9 lat byłam świadkiem śmierci mężczyzny porażonego piorunem. Od tej pory ten strach mam zakodowany. Pozdrawiam.
Zanosiło się na okropną burzę, chmury były okropne, zrobiło się ciemno. Strachy na Lachy i jak to się mówi " z dużej chmury mały deszcz ". Rozeszło się wszystko i całe szczęście, bo pachniało gradem.
Takie widoki zawsze niosą niepewność - i jak się przekonałem na własnej skórze ogromny strach ...
Pod jakie rośliny można dawać korę?
Czytałem, że kora zakwasza ziemie i z tego powodu jest dobra pod różaneczniki i iglaki.
Ale czy nadaje się pod każde roślinki ?
U siebie ma pod różnymi - - pęcherznicami, berberysami, hostami, wierzbami, hortensjami i iglakami - i rosną dobrze - nic im się nie dzieje.
Raczej nie można nią ściółkować roślin lubiących odczyn zasadowy lub obojętny typu róże, ale z zastosowaniem odpowiedniego nawożenia można je hodować z powodzeniem - tak jak Alinka(alinak)
A ja nie mogę przekonać moich ogrodników, że agrowłóknina jest be tłumaczą że nie dam rady plewić chwastów, że tak trzeba, co najgorsze że nie mogę ich przekonać bo to fachowcy (rzeczywiście skądinąd mają pojęcie o ogrodach i zakładaniu zieleni) Co ja mam z nimi zrobić? Pomocy
Pokaż im fotki te co dała Bogda.
Tylko nie wiem co to za sytuacja z tymi ogrodnikami - czy Ty jesteś jako ich szef czy podwładny
Jak podwładny - toś przepadł
a jak szef to masz dwa wyjścia - posłuchać ich albo ich nie posłuchać
(PS. Chyba znacie to opowiadanie "Masz dwa wyjścia"? )