Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Tarnowie 14:23, 12 cze 2014

Do góry
Tuż przed deszczem bo potem może być różnie...

Bez linijki 14:13, 12 cze 2014

Do góry
Zdecydowanie czerwiec w moim ogrodzie to czas róż. Rozszalały się na dobre, szkoda, że nie znam wszystkich nazw moich krzewów.
Wzdłóż chodnika od furtki lewa strona - biała snow white (nie schneewitchen jak pisałam wcześniej), burgundowa ingrid bergmann i różowa nn

Prawa strona chodnika furtkowego, szpaler różowych nn (starych), podobnych chyba do bonici

Dalej rabata różana wzdłuż boku domu:
graham thomas + chyba quinn of england, pomiędzy nieśmiało chopin

charles austin (na żywo bardziej morelowa niż różowa - pięknie pachnie)

żółta nn, pachnąca, parkowa ok 2m wysoka, duuuuży krzak co roku, oraz white fairy

I na deser najskromniejsza na ten moment (ale już niedługo) w środku zdjęcia pąki, chopin, kwiaty ma na razie od tyłu

Zapomniałabym o cudnej, pachnącej i pięknej księżniczce, choć czasem kapryśnej, kronprinsesse mary

Dość już tego, bo mam oczopląs...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:08, 12 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
fajnie się przeplatają Graham Thomas i moja stara NN

Myślę że czerwona to jest Sympathy, mam od lat na tarasie dokładnie to samo zestawienie obok siebie - bardzo energetyczne. I pachnące. Tyle że u mnie to wszystko się kłębi razem z atkinidią pstrą "Adam" i winogronami.
Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 13:52, 12 cze 2014

Do góry
Byłam jeszcze raz obejrzeć te paskudztwa. Oczywiście poszły sobie na rosnącą półtora metra dalej czerwoną porzeczkę. Spadają na ziemię całe gronka porzeczek. Po mojej porzeczce chodzą jeszcze mrówki, jest też delikatna pajęczynka z czarnymi kropkami no i jeszcze takiego osobnika znalazłam - mam nadzieję że on jest chociaż pożyteczny
zdjęcie znalezione w necie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:49, 12 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Agatko, jak to dobrze, ze tę New Dawn kupiłam i posadziłam przy murze, u ciebie taka piękność!!!ile muszę czekać, chyba z 3 lata co najmniej...no i oczywiście wypatrzyłam czarny bez koralowy, czy tak? też cudo i zresztą wszystko inne też moje trikolor są ciut inaczej wybarwione, twoje jak u Marzenki...dokupiłam 4 klony na pniu i kolejny japoński i mam sumak Tiger Eyes,

Różowa angielka rośnie bardzo szybko, za 3 lata będzie jak moja, a przy murze będzie jej zima cieplej

Trochę pokręciłaś z tym bzem

to jest bez czarny Black Lace

a tutaj rośnie na rabacie preriowej bez koralowy aurea

i jeszcze bez czarny aurea variegata
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 13:48, 12 cze 2014

Do góry
safikey napisał(a)
Idąc za Waszymi pomysłaąmi, dokupiłam dziś 2 żółte berberysy kolumnowe i jedną przepiękną hortensję fioletową - była ostatnią w sklepie

Berberysy ustawiłam po bokach a hortensja wylądowała na środku zamiast głogownika, któy będzie posadzony poza rabatą...

mała ustawka

przed hortensją, między lawendami chciałabym posadzić jakąś niewysoką żółtą trawę - może Hakonechloa All Gold kilka sztuk???

może głogownik będzie rósł tutaj? to do przemyślenia...

a przed rh może pasowałyby turzyce np Ice dance?

a pomiędzy rh i miskantami może pasowałyby trzmieliny na pniu, które proponuje katarzynkak

co by tu jeszcze zmienić - do jutra mam czas, bo jutro jadę za zakupy roślinne i musze to wszystko jutro posadzić - po weekndzie wyjeżdżam służbowo i nic nie podziałam w ogrodzie

Witam,

Fajnie się zaczyna serial...zapowiada się ładny ogród...jak tam realizacja? wrzucisz jakieś foty z postępów?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:43, 12 cze 2014

Do góry

To różyczka dla Ani Montewerde ona pachnie .Podobna jest do Madame Knorr ale czy tak >?????
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 13:43, 12 cze 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)

Chyba czas na zmianę awatarka, Hania zrobiła mi zdjęcie w makach po przeniesieniu spotkania u Szmitów do mojego ogrodu

Goszczę u Ciebie od niedawna, ale nie spodób się nie odezwać Jak dla mnie bomba.
W ogródku Iwony 13:40, 12 cze 2014

Do góry
Dzisiaj coś do poskubania. Niewiele, ale swoje

Ogródek Agam 13:29, 12 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokaż to jako rzut z góry, nie na zdjęciu i czy basen musi tu być?

Wiem że basen jest do bani, ale naprawdę innego miejsca dla niego nie mam. Muszę poczekać aż dzieci dorosną. Praktycznie całe wakacje w nim siedzą.

Między pasjami 13:27, 12 cze 2014

Do góry
rozkwitają kolejne roślinki

Pytałam o ten bluszcz, teraz zbliżenie, może ktoś rozpozna....

pozdrawiam
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 13:19, 12 cze 2014

Do góry

Chyba czas na zmianę awatarka, Hania zrobiła mi zdjęcie w makach po przeniesieniu spotkania u Szmitów do mojego ogrodu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:12, 12 cze 2014

Do góry
A_gawa napisał(a)
Mam kostkę brukową.

ja osobiście dałabym korę, bo się zleje z kostką
u Danusi to co innego, ogólnie ma nieduże te aerały: kostka/żwir/kora
a Ty masz dużą rabatę
ale to na moje amatorskie oko

to masz lawendę z przodu?
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:08, 12 cze 2014

Do góry
mini tulipanowiec, troszkę się rozruszał...

po burzach niewiele kwitków zostało
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 13:05, 12 cze 2014

Do góry
Dzisiejszy zakup.Hosty,których nigdy za wiele

Moje spełniające się marzenie 12:56, 12 cze 2014

Do góry
Aniu pozdrawiam
Ja tak wykorzystałam kratownice

A od sąsiada tak
Nasz przydomowy ogródek 12:55, 12 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Beatko odpisałem u Ciebie i działamy.

Mirella, Pszczółko dzięki. Staram się jak mogę.

Wróciłem rano ze spaceru z pieskiem - patrzę a tu zajeżdża wnusia samochodem do ogrodu pod same rabatki. I pyta się: dziadzio a co jest pilnego do roboty?

Mówię że wczoraj posadziłem jeżówki otrzymane od cioci Ani i trzeba podlać bo gorąco okrutne jest. Zobaczcie jak dziecko pięknie pracuje.

Urocza ogrodniczka

Tez bym chciała taka pomocnicę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:54, 12 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Czuję tak samo jak ty, tę wrażliwość przede wszystkim i miłość do roślin i przyrody, to nas zliża do siebie.... dlatego na ogrodowisku, jest tak wiele wrażliwych i ciepłych sercem osób

Ja wszystko przyciągam, nawet te niechciane koty......

przywiązał się i nie potrafię, go przepędzić z ogrodu, większych szkód w ogrodzie nie zauważam, oprócz wielu nornic na tarasie

Myślę podobnie tu, na Ogrodowisku spotykam wiele ciepłych i wrażliwych osób. Podobno ogrodników wiele łączy z filozofami
Kotek śliczny Do nas przychodzą koty sąsiadów i chociaż unikają ludzi, niektóre z nich czują się u nas bardzo swobodnie.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 12:51, 12 cze 2014

Do góry
ne mam, ale w takim razie się poprawię i zrobię z boku

Magda widziałam, że pytałaś u Izy o jej późno kwitnące czosnki, u mnie też dwa dopiero co pękły a kupowałam te

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 12:47, 12 cze 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies