Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

lojalna_ 11:16, 05 sie 2014

Ewciu tak złotą trzcionką zapisac zanim kupisz zastanow sie daleka droga .... Jednak wiem ze dobrze trafiłam miłego dnia
katiaxx 11:27, 05 sie 2014

bardzo oryginalna ta bożyna, musze o niej wolnej chwili poczytać, będziesz z tej sosenki robić bonsai ?
ewakatowice 12:07, 05 sie 2014

polinka napisał(a)

W małym ogrodzie wszystko widać jak na dłoni, w dużym jak coś sknocisz można gdzieś to ukryć, zamaskować.
W małym możesz poświęcisz więcej czasu na pielęgnację, nawozy, obejrzenie każdego listeczka itd. a w dużym cieszysz się powierzchnią. I powiem Ci, że z dziką radością zamieniłabym się na duży ogród

Polinka, zgadzam się z Tobą i również coraz głośniej mówię o zmianie na dużą działkę.
Co do pielęgnacji to jak czytam o jakichkolwiek szkodnikach, bądź chorobach określonych roślin to wszystko mam u siebie, dzielę włos na czworo.
Dziękuję mojemu eM, który zachowuje przy moim szaleństwie zdrowy rozsądek i potrafi zapanować i ochłodzić moje analizy.

ewakatowice 12:08, 05 sie 2014

katiaxx napisał(a)
bardzo oryginalna ta bożyna, musze o niej wolnej chwili poczytać, będziesz z tej sosenki robić bonsai ?

Nie wiem czy będzie ale taki mam zamiar i z takim przeznaczeniem sadziłam.
Ma ciekawy pokrój i może jestem zbytnią optymistką ale może się uda.
4
ewakatowice 12:09, 05 sie 2014

lojalna_ napisał(a)
Ewciu tak złotą trzcionką zapisac zanim kupisz zastanow sie daleka droga .... Jednak wiem ze dobrze trafiłam miłego dnia

Jolcia, Ty kochana nic nie zapisuj bo zapomnisz notatnika i co wówczas. Lepiej zapamiętać
ewakatowice 12:12, 05 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Ewo małe ogrody są na pewno trudniejsze do aranżacji bo miejsca nie za dużo a tak trzeba wszystko fajnie połączyć by nie przedobrzyć i nie przeciążyć całości.U Ciebie jest idealnie

Idealnie..... to długa i pełna pokus droga.
Mam o tyle kłopot ale i uciechę, że mój ukochany lubi skusić się na kolorowe rośliny, które nijak mi nie leżą…
Jednak z tym nie walczę tylko dzielnie znoszę. Jak mówię to nie uległość a mądrość nabyta z latami hihihi)))
12:26, 05 sie 2014
Co racja to racja
lojalna_ 12:42, 05 sie 2014

Udało mi sie teraz moge sie jeszcze raz przywitac Ewka
ewakatowice 14:07, 05 sie 2014

Mam kranik, który powstał nie tylko w celach ogrodowych ale jako poidło naszego kudłatego domownika.
Najważniejsze instalacja wodna i realizacja JA

ewakatowice 14:10, 05 sie 2014

mój ukochany studzienkowiec - wiąz camperdownii