Agnieszko,
Dziękuje Ci bardzo za wspaniałe pomysły.
Co do brzozy- to planuje na jesieni wsadzic w tę rabatę owalna na środku 3 szt brzozy pożytecznej.
Kolorów mam trochę mało, masz racje, dlatego własnie zanim cokolwiek kupię, chciałbym mieć pewność, że dobrze robię
Nie moge znaleźć tego wątku, o którym pisałaś.
Na zdjęciach podobaja mi się te drzewa o bordowych koronach- to śliwy wiśniowe?
Chciałm je umieścić u siebie w ogrodzie, ale naprzeciw wejścia, bliżej domu na rabacie z hortkami vanilkami i żurawkami. Może dać trzecią szt tam przy wjeżdzie?
Bardzo podoba mi się również to zdjęcie z kulkami bukszpanowymi podsadzonymi różami. Może u mnie poszerzyć rabatę i tak posadzić róże wzdłuż i całą tę rabatę przy wjeżdzie?
Agato, z tej róży będziesz zadowolona, bo powtarza kwitnienie, na ogół nie choruje a mszyce nie bardzo za nią przepadają. Jest długowieczna.
Ja swoją kupiłam na targu od kogoś, kto likwidował różane nasadzenia. Można było przypuszczać, że krzew już sporo latek miał. U mnie rośnie około 20 i tylko raz miałam z nim kłopot, bo w którąś bezśnieżną zimę nieokopczykowany trochę przemarzł. Pozbierał się jednak i widziałaś, jak wygląda
Przypuszczam, że za rok, dwa, Twoja R.Uetersen będzie bardzo dorodna
Ale fajnie Rosarium Uetersen wyciagnłeła łapke do Flammentanz! chyba do tańca ją prosi, a taniec szalony!połączenie wyszło świetnie, podoba mi sie bardzo i koresponduje z ramą okna
biała sciana, pnące róze - Ania DS powinna zobaczyć, bo przecież zastanawia się co zrobic ze scianą garazu sasiadów