to czytaj, pytaj i twórz oczami duszy swoje piękne rabaty, z roślin, które Tobie się najbardziej podobają, które Tobie w duszy grają !!! (ale mi się zrymowało)
Dziękuję Teraz doczytałam w cytowanej przez Olę Twojej wypowiedzi, że chodziło o Heritage, a ja ciamajda nie zauważyłam...ale dzięki temu mamy cudne foty tej róży Jak z jej zimowaniem i czy wysoka rośnie? Chodzi o pokrój krzaczków (ja teraz jestem na etapie różanym, więc się interesuję). Miłej soboty
mam ją od wielu lat i tylko w niektóre lata ją kopczykuje
sadze je po 3 razem i to spora "grupa" jak na kopczykowanie
taczka kompostu konieczna
nigdy jeszcze mie nie przemarzła na amen
zawsze okoló 40-50 cm nad ziemią "jest życie"
pięknie się rozkrzewia i jak widać na czerwcowych zdjęciach jest duża
około 1,50-1,60 wysokości
właśnie obsypała się kolejną porcją pąków i będzie znów pięknie kwitła
aaaa....podsadziłam ją jeżówkami i szałwią bo jak już Ci duża urośnie, to "goły" dół trzeba zasłonić a poza tym, ładnie się w takim towarzystwie prezentuje
Chwila przerwy i góra nadrabiania ale nadrobiłam poczytałam i POOGLĄDAŁAM. Wilczyco jak zwykle "zastrzeliłaś" mnie fotkami. Floks z lawendą i miskantem - mniam cudne, irga - pięknie uchwycona, no i te roślinki na tle słońca nad morzem cudo. Kurcze - nie wiem dlaczego za irgą też nie przepadam choć przecież ona w sumie ładna jest. Ale Twoja taka na kiju podoba mi się. Ja mam kilka w ogrodzie co się same posadziły przed laty i powiem Ci że wykarczować trudno ponieważ rosną w miejscach w których kopać sie nie da ze wzgledu na inne roślinki to ciągle są i odrastają - nie do "zabicia" są irgi Pozdrawiam
Ewka u ciebie zawsze coś pięknego wypatrzę i masz ..znowu Heritage ...cudna . u mnie w tym roku róże maja ciężko . najpierw w maju przymrozek załatwił mi fortunę a teraz pierwszy raz męczę się z plamistością .masakra . leje prawie co dzień i upał na zmianę . róże są wykończone a nawet nie ma kiedy prysnąć bo od dwóch tygodni co dzień burza i ulewa .
Ewo, co wieczór czytam po kilkanaście stron. Tak jak mówiłam kilka dni temu - zauroczona jestem i muszę obejrzeć wszystko A w tym miejscu ślę życzenie do spadającej gwiazdy, abym kiedyś miała tak piękny ogród jak Wy.. Cudny o każdej porze roku.. Pomagał Wam projektant? A może któreś z Was nim jest? Zastanawiam się czy może mi się udac, nie mając wykształcenia "ogrodowego" tylko tytułową pasję.