Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Matka 22:06, 04 sie 2014

Ja bym też wolała nie mieć jeszcze trawnika...bo teraz wygląda jak 10000000 nieszczęśćchociaż jak dzisiaj skosiłam te chwasty a nie trawę to wygląda całkiem całkiem, mimo, że tam trawy jak kot napłakał
Jagodaa 22:08, 04 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Moja varella duża ma idelany pokrój półkuli a trzy małe rosna ciut inaczej. Może im trzeba skubać igeilki wiosną aby sie mocno zageszczały? Może takie idealne samodzielnie nie rosną? Szkoda , ze nie ma Domi an forum bo ma duże okazy, dopytałybyśmy o sosenki.

Nie mam pojęcia od czego to zależy. Pewnie będę szukać informacji, bo zwykle na zdjęciach w necie Varellki były śliczne, puszyste, równiutkie . Z resztą takie właśnie ma Domi. Trochę sobie nie wyobrażam ich cięcia ze względu na tę dwuetapowość wzrostu igieł. Nie wiem jak miałabym się do tego zabrać .
No nic, moje jeszcze są małe .
Magda70 22:08, 04 sie 2014

aleksandra_g napisał(a)
zazdroszczę wam tego planowania i pilnowania bo my z eMem już sobie leżymy na tarasie na leżaczku pod kocykiem i zamiast o łopacie i taczce zapomnieć to się zastanawiamy kiedy to się wszystko zrobi.... z akcentem na SIĘ ZROBI

że co ja czytam?? Leżycie?? a prace ogrodowe miały być!!
Jagodaa 22:10, 04 sie 2014

Bogda napisał(a)
Ja bym też wolała nie mieć jeszcze trawnika...bo teraz wygląda jak 10000000 nieszczęśćchociaż jak dzisiaj skosiłam te chwasty a nie trawę to wygląda całkiem całkiem, mimo, że tam trawy jak kot napłakał

U mnie niedługo tak się chwasty zagęszczą, że na fotkach nie będzie widać, że to nie trawa .
Juzia 22:32, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
Poza tematem, dla cierpiących na migreny

Dziś pani neurolog mi powiedziała, że powinnam pilnować liczby godzin snu i w weekendy wstawać o tej samej porze co w tygodniu .

O to coś dla mnie !
Jagodaa 22:34, 04 sie 2014

O Grackach i ML temat zawsze na czasie

Gracki sadzone pod koniec kwietnia tego roku

A aktualnie są takie, niczym nie nawożę

Za Hortensjami były w zeszłym roku takie

a teraz

Więc jak widać, aż tyle cierpliwości wcale nie jest potrzebne .
Matka 22:38, 04 sie 2014

Jasne, nikt niczym nie nawozi a rosną jak grzyby po deszczu...tylko u mnie takie wypierdki
Jagodaa 22:41, 04 sie 2014

To samo Morning Light

2013, były naprawdę nędzne

A aktualnie

Jagodaa 22:44, 04 sie 2014

Bogda napisał(a)
Jasne, nikt niczym nie nawozi a rosną jak grzyby po deszczu...tylko u mnie takie wypierdki

Ok, żeby już całkiem szczerze było, lekko azofoską je podsypałam na samym starcie, bo tak mi poradziła Aga z Kwadratowego. Jak się dużo nawozi, to nie utrzymują pionu. Jedyne co, to one mają nogi w cieniu i tam dłużej wilgoć się utrzymuje.
Matka 22:45, 04 sie 2014

No to moje będą takie za 3 lata albo 4 bo teraz dopiero źdźbło nr 2 wyszło