Przy huśtawce drzewo będzie pasowało, ale musi mieć wysoki pień i z odpowiedniej strony posadzone żeby cień właściwe padał. Proponuję tulipanowca albo buka.
Danusiu a jakiego buka proponujesz? Wybieram się w przyszłym tygodniu po drzewka i nie wiem jakiego dokładnie jakiego kupić. Czy proponujesz takiego jak ty posiadasz koło nowej ścianki wodnej? czy może masz inny pomysł?
Danusiu - dawaj tego sąsiada na Ogrodowisko. Takich świetnych pisarzy nam trzeba. A tak na marginesie te samochody naprawdę były dobre i facet nic nie skłamał . Samoloty mają po 30 lat i jeszcze latają w regularnych liniach. A cena bombowa ! Dziś za wózek dla niemowlaka ( bez silnika i bez wspomagania ) trzeba dać 2 patyki. Pozdrawiam.
Skoro jestem przy różach mam pytanie ich dotyczące gdyby ktoś był tak miły kto zna je dobrze.
Chodzi mi o Leonardo da Vinci .W sklepie są pomieszane różne odmiany ,bałagan totalny pewnie z winy klientów wkładają etykiety gdzie się popadnie jak sięgają po ich czytanie.Chodzi mi o to czy ktoś wie jak wyglądają łodygi tej odmiany przy młodych pędach.Nie chciałabym zakupić czegoś innego niż tej odmiany bo chyba warto ...???
Tutaj jeszcze 2 zdjęcia jak to wyglądało rok temu czyli wysiany we wrześniu 2010, a na zdjęciach - stan na lipiec 2011. Wtedy o ile pamiętam nie był jeszcze nawożony i był dosyć żadko podlewany.
.....
Pogrzebię w tej ziemi i zobaczę, może obędzie się bez zrywania tych martwych placków.
Dzięki za sugestię
Pozdrawiam, Grzesiek.
Na tym zdjęciu widać pas zieleńszej trawy, tu zapewne był kopany rów do rur albo coś przekopywane i trawa ma się znacznie lepiej. To na pewno gleba "zawiniła".
Trawa wygląda na "zagłodzoną". Sypnij jej nawozu w tych gorszych miejscach i podlej żeby go rozpuścić, albo jeszcze lepiej zastosuj Magiczną siłę do trawnika - interwencyjny polej konewką po liściach.
Super, dziękuję za pomoc. Teraz przynajmniej wiem jak to ugryźć
Jutro kupię co trzeba.
Chciałem prosić jeszcze o krótką informację czy można "mieszać" (stosować jedno po drugim od razu) różne środki na trawnik. Mam na myśli Bofix, ową Magiczną siłę i Rizolex 50. Jeśli nie da się jednocześnie to w jakich najlepiej odstępach czasowych je stosować?
Bukszpan,żurawka,hosta i trawka!
A na dokładkę taxsusa siewki,
O, moja Pani! To nie przelewki,
Marzy mi się tutaj kawka!
A surfinie, niczym boginie ,
dwie swoje natury pokazują-
Jedne ciemną, inne jasną.
Widok jest fantastyczny!!
Dopóki gwiazdy nie zgasną!
Skalniak jest ładny, brakuje mu tła, mogą być Smaragdy, choniny kanadyjskie lub cisy w żywopłocie. Może coś kolorowego na pniu? Trzmielina, miłorząb itp.