Piwonie, róże, kos z otwartym dzióbkiem do muzycznych treli, nie przesadzasz z tym nadmiarem szczęścia? Żartuję : )
Cudownie i ładnie pokazane, pozdrawiam
...z jednorocznych, to na razie smagliczka – samosiejka, zawsze mam ją wszędzie. Kupione żeniszki, lobelie i begonie – wszystkie zmarzły owej feralnej przymrozkowej nocy, dziś kupiłam po raz drugi i jeszcze niecierpki. Wszystkie cynie wysadzone, teraz cały czas albo deszczowo, albo kapuśniaczkowo, więc widzę, jak „tyją” i zawiązują łebki. W doniczkach czekają 3 kapuścinki, prawie za uszy je ciągnę, żeby rosły... Aha, jeszcze pięknie wzeszła klarkia i różowy ubiorek jednoroczny, a godecję przypadkiem przetrzebiłam usuwając żółte listki niezakwitniętych krokusów. Cudem wzeszły 4 szt. białych studentek, i 2 szt malope . No i jeszcze groszek pachnący i wilec... Ot... tyle... Nie wiem czy ... czy
Elfiku co to są białe studentki i malope ?Nie znam
Ach ciągniesz te kapuchy za uszy ,ciągniesz by móc się za pewne za nie schować...? ))))))))
Piwonie, róże, kos z otwartym dzióbkiem do muzycznych treli, nie przesadzasz z tym nadmiarem szczęścia? Żartuję : )
Cudownie i ładnie pokazane, pozdrawiam
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowa. Jak mam świadomość,że ocenia dusza artystyczna to się "łudzę",że właśnie tak jest )))))))))
Marta,poczytałam sobie o kotletach,fajna atmosfera u Ciebie Dwie cynie mi zakwitły,może jutro zrobię zdjęcia.Ale kwiatki mają maciupkie,kilka innych ma pączki.Jak wyjdzie w końcu słońce to będą szaleć Ogólnie po wsadzeniu do gruntu odpadła mi tylko jedna cynia i jeden aster,reszta jednolatek ma się dobrze i nabierają sił.
Marta,poczytałam sobie o kotletach,fajna atmosfera u Ciebie Dwie cynie mi zakwitły,może jutro zrobię zdjęcia.Ale kwiatki mają maciupkie,kilka innych ma pączki.Jak wyjdzie w końcu słońce to będą szaleć Ogólnie po wsadzeniu do gruntu odpadła mi tylko jedna cynia i jeden aster,reszta jednolatek ma się dobrze i nabierają sił.
Maju to pokazujmy jak tylko słońce...
Jutro ma być pogodniej bardzo się cieszę wierzę,że tym razem stacja meteo nie myli się )))
U mnie zakwitła dalia wysoka jeszcze kilka dni temu, ma główkę d...ą odwróconą do obiektywu nie chciało mi się deptać rabaty ze względu na mikre cynie pod stopami w celu sfotografowania jej
Jutro może coś porobię .Kwitną moje białe piwonie, na parapecie niewysadzone tytonie I cała moc zapachu goździków.Ostróżka jedna w dość licznym gronie i chabry obok pąków maków.Te wymienione za ogrodzeniem bo się panoszą Muszę kiedyś ostróżkom miejsca udostępnić,ale ma dość wysokie okazy i nie łatwo znaleźć miejsce
Elfiku co to są białe studentki i malope ?Nie znam
Ach ciągniesz te kapuchy za uszy ,ciągniesz by móc się za pewne za nie schować...? ))))))))
...studentki... – czyli aksamitki, albo śmierdziuchy na nie mówią... A ja uwielbiam ten ich zapach. A malope, to takie coś, jak wilec, na siatkę, ma śliczne kwiatki podobne do ślazu.
Kapuch jestem ciekawa, jakie kolorki pokażą... Ale już nie życzę sobie takich gigantów, bo pustostany mam coraz mniejsze...
Nie mam nerwów do tego netu... Dziś nie wylatuję, ale każdy ruch - to minuty... Mam uczulenie na TAKĄ stratę czasu...
Marta, Ty tytoń wysiewasz w domu???? Toż to szkoda roboty! W gruncie sam się wysiewa, u mnie cały ogród zatytoniowany! Właśnie dziś zbierałam do kupy jedną kępkę, reszty nie nadążam plewić