Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 14:17, 07 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Bogdziu sprawdziłam, zdjęcie zrobione o 15.14 i 29 sek. a może znasz tego ptaka dłuższy czas go obserwuję przylatuje do mnie i nie wiem co on za jeden, tylko ze zdjęciem z bliska u mnie gorzej jest wielkości kuropatwy

To dziwne że o tej godzinie ale wytłumaczenie może byc jedno ze wyszła dopiero z kokona i schła na słoneczku. Ptak po powiększeniu okazał sie byc kwiczołem.Nauczyłas się fajne zdjecia robic, super.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:07, 07 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A ja myślałam, że rozwar jest jednoroczny.
Mam te rozchodniki.

Wieloletni i im dłużej jest, tym większy, obficie kwitnie, na fotce trudno pokazać, ale bardzo go lubię

super, że masz ten rozchodnik, on jest śliczny, swój dzieliłam na 3 i mam jedną dużą i 2 mniejsze kępy, co rok będą zwiększać wielkość....no to rośliny żelazne, pasujące do wszystkiego
to on...i cynie, mąż twierdzi, że wiejskie kwiaty, ale je lubię i już!

od początku do końca mam kawał drogi i po drodze tyle do zrobienia stale, skaczę, jak zając..to tu...to tam
ale na końcu świeci białą ławeczka i tam w cieniu odpoczywam

Pokażę nasz ogród 14:04, 07 lip 2014

Do góry
asica napisał(a)
A w słoiczku pomieszanie z poplątaniem, ale jakże pyszne;
pesto:

I pomyśleć, że pierwsza wyhodowana przeze mnie bazylia wylądowała w kompostowniku. Wogóle nie wiedziałam jak to jeść

....a mogłabyś przepis na to pesto.... wygląda bardzo apetycznie

W kamiennym kręgu od początku 13:58, 07 lip 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Aniu piękne zdjęcia domek ładnie rośnie i nie widac ,ze tam działaja fachowcy pozdrawiam i sama poleżałabym w Twoim zakątku bukszpanowym

Jagódko, dzisiaj to tylko zaciemniony kącik w tymczsowym mieszkaniu.....na dworze 36 w cieniu i duchota nie do wytrzymania...specjalnie dla Ciebie poszłam przed chwilą, byś miała dowód działalności fachowców.....dekarze po zejściu z dachu (bo skwar nie do wytrzymania)....sprzątają ogród.....odpadki dachówki

reszta fachowców pracuje pod dachem
I co dalej w moim ogrodzie ? 13:49, 07 lip 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
W sobotę posadziłam mojego miłorząba ale niestety brak mi koncepcji co mogłabym pod nim posadzić. Narazie są tawułki ale mam dla nich inne miejsce . Tam miłorząbek zostanie sam ...a może trawy pod nim?

A gdzie kupiłaś miłorzęba, bo ja szukam takiego?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:48, 07 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Lilie dają czadu

Sebku Ty dajesz czadu ze swoim ogrodem jestem zawstydzona swoim
co zdjęcie to piękniejsze !!!

Pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:47, 07 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, cuuuudnie

Agnieszko dziękuję, u mnie inny klimat, jak u ciebie, dlatego tak lubię inne ogrody oglądać
w końcu cięty mężusiowy bukszpan, przy okazji po tej stronie wszystkie inne cięłam, wąsy przy kantach, plewienie, bo znudziło mnie sadzenie cisów
pierwsze cięcie ciężkie, drugi raz już będzie łatwiej

w pewnych miejscach czuby zostawiłam, może coś wymodzę, jak nie, utnę...i przy okazji robiłam sadzonki, tyle tego było oraz z cisów, czy się przyjmą, nie wiem...trzeba pamiętać i podlewać
placki w trawie po krecie, trawa jeszcze nie odrosła

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:44, 07 lip 2014

Do góry
Było

Jest

Było

jest
W ogródku Iwony 13:41, 07 lip 2014

Do góry
Niestety nie wszystko rośnie tak jak by sie chciało. Dwa rododendrony kupione w tym roku niepokoją mnie. Może da się jeszcze je uratować? Nie wiem co im jest dlatego wrzucam zdjęcia i proszę o podpowiedzi. Liście są jakby zwiędnięte, przyrostów prawie nie ma i w ogóle marnie wyglądają.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:39, 07 lip 2014

Do góry
Bardzo proszę o podpowiedź jak skomponować tą część rabaty z miłorząbem .Pod miłorząbem rosną tawułki.

ps.w dalszej części rabaty posadzone są też bukszpany-naprzemiennie z żywotnikami(kule),które z czasem będa formowane w stożki .Na tej rabacie znajdą się też żurawki oczywiście hortensje Silver Dollar które obecnie są w donicach .A żółte iglaki i wrzosy zostaną usunięte.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:37, 07 lip 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
ja teżlubię czerwone akcenty. A mój M. to marzy o nich- myślę że im bardziej człowiek energetyczny, tym bardziej lubi czerwień.

Bardzo się zmienia u Ciebie Irenko, a im bardziej tym piękniej.

Trawa NN- stawiam na śmiałka darniowego- w małych grupach i pojedynczo b. ładny, w dużych z czasem robi się z niego bałagan. Może odmiany jego są lepsze,ja znam głównie gatunek

Dziękuję Magnolio liriope od ciebie ślicznie rośnie i nawet już kwiaty pokazuje, cieszę się bardzo a te moje też powoli pod trawami idą, może ha, ha...za 3 lata coś z nich będzie
coś mi się kojarzy ta nazwa, więc całkiem możliwe, że to ta trawka bardzo ładna, u mnie jako soliter, bo druga jednak inna, inny kwiatostan

róże i trawki w towarzystwie cedru, chyba im dobrze

stale wysiewające się rozwary, całe mnóstwo w żurawkach

rodki na rabacie i pod murem mają się świetnie

trawki też, głogowniki po cięciu puszczą nowe listki, póki co, są malinowe kropeczki
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:32, 07 lip 2014

Do góry
To co lubimy najbardziej : tak było- wszystko z 2012 r.

tak jest teraz

Było:

Jest

Było

Jest
Ogród z łezką 13:29, 07 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Będą Basiu, po południu

To ja na to popołudnie czekam.

Kasiu, doczytałam, że na rehabilitację biegasz....u mnie w tym roku już tylko prywatnie wszystko jest na NFZ dopiero przyszły rok...

...i kffiatka na 800-kę, chciałam zostawić, a zapomnniałam, że kompa czyściłam....muszę po pędraka iść....zaraz wracam

edit: i trochę to trwało....musiałam się ze stacjonarnym przeprosić, ale już się poprawiam i gratulki zostawiam

Ranczo Edy 13:27, 07 lip 2014

Do góry
eda napisał(a)
Hortka wyczekana w końcu cieeeeszy bardzo

Wspaniała Hortka!!

Pozdrawiam serdecznie
W kamiennym kręgu od początku 13:25, 07 lip 2014

Do góry
GorAna napisał(a)

Haniu, jak miło Cię spotkać w moim ogrodzie....glina już została wywieziona a gruz jest sprzątany systematycznie....nie jest źle
Dedykuję Ci kilka dzisiejszych fotek

Aniu piękne zdjęcia domek ładnie rośnie i nie widac ,ze tam działaja fachowcy pozdrawiam i sama poleżałabym w Twoim zakątku bukszpanowym
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:25, 07 lip 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
z werbeny mojej to nic nie będzie

ale za to będą mikołajaki!

Pięknie! Sielsko, wiejsko ... zakochałam się!

Pozdrawiam
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:22, 07 lip 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
chociaż ona jedna się cieszy z koniczyny w trawie

Słodziudka

Jaki uśmiech
Mały ogród Julki 13:22, 07 lip 2014

Do góry
i od strony tarasu

Pszczelarnia 13:21, 07 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Na dobranoc jeszcze zdjęcia z tej samej sesji zdjęciowej:

Ale raj dla pszczółek

Pięknie i kolorowo

Pozdrawiam serdecznie
Mały ogród Julki 13:15, 07 lip 2014

Do góry
Dzisiejsza świeża porcja zdjęć cd.
i to co w donicach :

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies