Ania na Żuławach
12:01, 21 sty 2023
Aniu, taki pomysł mam:
po lewej stronie tarasu posadzić (wkomponowując w rabatę po drobnym jej poszerzeniu) kilka drzew, ale nie szczepionych, lecz kolumnowych i lekko ażurowych. Będzie przesłona od sąsiadów i szansa na nieco cienia na tarasie. Aczkolwiek na cień na tarasie od południowego zachodu będzie można liczyć po montażu pergoli… Ja mam taras od zachodu i w lecie właściwie nie jest używany (nie mam pergoli).
Drugi pomysł (ale nie alternatywny lecz równoległy z pierwszym
): poszerzyć rabatę vis a vis tarasu - tam tez można wkomponować kilka drzew, może brzozy Dorenbos? I tu znów - osłona przed sąsiadami, nieco cienia oraz trzecie piętro w ogrodzie.
Co myślisz?
Poniżej nieudolny szkic tego, co mam na myśli
po lewej stronie tarasu posadzić (wkomponowując w rabatę po drobnym jej poszerzeniu) kilka drzew, ale nie szczepionych, lecz kolumnowych i lekko ażurowych. Będzie przesłona od sąsiadów i szansa na nieco cienia na tarasie. Aczkolwiek na cień na tarasie od południowego zachodu będzie można liczyć po montażu pergoli… Ja mam taras od zachodu i w lecie właściwie nie jest używany (nie mam pergoli).
Drugi pomysł (ale nie alternatywny lecz równoległy z pierwszym
Co myślisz?
Poniżej nieudolny szkic tego, co mam na myśli
Proszę o info czy kupione drzewko tak zostawić by rosło czy trzeba wyciąć tak by zostawić jeden pień ?