Kasiu gromadzenie to przyjemne zajęcie a rozmnażanie to pełna satysfakcja - ja tak mam i stale coś pomnażam
Tulipany to wiosenny szał czyli kwiecień/maj, czerwiec i kolejne miesiące to róże, za chwilkę liliowce, potem zaraz hortensje i trawy i jesienne inne - to norma - i też tak mam
a na różane chciejstwa ja też jestem wrażliwa i stale robię jakąś listę a na razie robię inwentaryzację i opisuję w zeszycie te co mam bo trzeba coś postanowić - królowa jest tylko jedna !!
dla Ciebie i naprawdę warto
Clair Renaissance
kolor jest jaśniejszy tu była w zachodzącym słońcu
Cześć Lenko... kopę lat nie przepraszaj... no coś Ty?
Wiesz co, może to zdjęcie tak wyszło... ale jest tam dość miejsca - uwierz mi. Buk rośnie z tyłu w stosunku do planowanego drzewa. Przypuszczam, że z czasem nie będzie widoczny z tej perspektywy, albo tylko trochę. To mi nie przeszkadza, bo wyobrażam to sobie tak, że po powiększeniu tej rabaty i posadzeniu tego drzewa -tam z tyłu powstanie taki zakątek
Nie wiem czy jasno się wyrażam i wiadomo o co mi chodzi
bardzo nieśmiało się wypowiem, bo nie powinnam chyba komentować ogrodu który tak bardzo mi się podoba i którego choć namiastkę chciałabym mieć.
Ale... odważna ze mnie kobitka jest! czy nie myślałaś aby zmienić żurawki na jakieś jasne trawy pod buksiki? w typie evergodu, ice dance?
Beatko witaj
Przepraszam za szczerość ale ja w tym miejscu juz kolejnego drzewa nie widzę... Buk sie mocno rozrosnie i zagra pierwsze skrzypce,brzozy nadają lekkości a jedyne co bym posadziła to więcej kul bukszpanowych....może zrób zdjęcie z szerszej perspektywy bo ciężko złapać całość
Werbenę masz katalogową! Piekna...
Różyczki Danica miały iść do ogrodu, ale razem z donicą wylądowały w salonie. w tej dość małej donicy jest 5 małych sadzonek Ale mają rewelacyjny kolorek, taki biało-zielono-lekko różowy. Może podrośnie i pójdzie do ogrodu.
Nie planowanie kupiłam też jubilee celebration... zapach mnie urzekł! no i kolorek też piękny. A kurna przecież róż nie planowałam.
OK, rozumiem, a jak jest z liściastymi, teraz można? Teoretycznie wiem, że powinno się w stanie bezlistnym (oprócz brzóz i klonów - pamiętam ), ale mam jarzębinę do ciachnięcia. Chyba? Ciąć czy nie ciąć - oto jest pytanie. Może bardziej koronę zaokrąglić czy dać jej rosnąć do nieba? Jeszcze nie posadzona, szukam jej godnego miejsca