MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi
11:48, 28 cze 2014
Wrzucam wypociny roślinne - na mapce to co raczej będzie jak narysowane, wolne zaś miejsca mogą ulec zmianie
Płytki są 30x30cm i one wyznaczają taki ,,moduł" innych nasadzeń. Pytanie o lokalizację misy z wodą i grujecznika - czy nie poprzesuwać tego jeszcze jakoś. Generalnie sporo ,,upychania".
Nie do końca jestem przekonana do przedłużania skośnej ścieżki... jakoś tak głupio, że do kompostownika prowadzi
Misę z wodą przesunęłabym może na rabatę, by była w zieleni.
Po lewej zostawiłam jeszcze miejsce, bo chcialabym tam hamak, ale nie wiem czy wyjdzie, a może to być przechowalnia dla tych roślinek które nie znajdą miejsca i będą czekać na ,,lepsze życie" jak je komuś oddaruję
No i nie wiem czy nie przesadzić tej wierzby na pniu na prawą strone... w sumie tam będzie mieć bardziej mokro, choć cieniście... hamak/huśtawka w jej miejsce by się zmieściły
Rośliny, które posiadam do posadzenia (prócz tych na mapce)
- Lawenda 'Hidcote' x4
- Kocimiętka 'Walker's low' x2
- Szałwia (ciemna odmiana) x3
- Róża 'Green Eye' (karł.) x2
- Brunnera x1
- Stipa x5
- jeżówki (nieznane kolory) x3
- ostróżka x2
- choina 'yedelloh' (niekoniecznie) x3
- owies wieczniezielony (niekoniecznie) x5
- przywrotnik x1 (malutka sadzonka)
- liatra biała x3, liatra róż x3
- jakieś hosty
- p.s. lubię jeszcze trzykrotkę
Nie do końca jestem przekonana do przedłużania skośnej ścieżki... jakoś tak głupio, że do kompostownika prowadzi
Po lewej zostawiłam jeszcze miejsce, bo chcialabym tam hamak, ale nie wiem czy wyjdzie, a może to być przechowalnia dla tych roślinek które nie znajdą miejsca i będą czekać na ,,lepsze życie" jak je komuś oddaruję
No i nie wiem czy nie przesadzić tej wierzby na pniu na prawą strone... w sumie tam będzie mieć bardziej mokro, choć cieniście... hamak/huśtawka w jej miejsce by się zmieściły
Rośliny, które posiadam do posadzenia (prócz tych na mapce)
- Lawenda 'Hidcote' x4
- Kocimiętka 'Walker's low' x2
- Szałwia (ciemna odmiana) x3
- Róża 'Green Eye' (karł.) x2
- Brunnera x1
- Stipa x5
- jeżówki (nieznane kolory) x3
- ostróżka x2
- choina 'yedelloh' (niekoniecznie) x3
- owies wieczniezielony (niekoniecznie) x5
- przywrotnik x1 (malutka sadzonka)
- liatra biała x3, liatra róż x3