Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Rench 12:38, 22 lip 2014

viva napisał(a)
Trochę obrazków

Jakie piękne obrazki!
A ten niebieski łan,to co jest ?Czyżby lawenda ?

kosolka 12:39, 22 lip 2014

Rench napisał(a)

Jakie piękne obrazki!
A ten niebieski łan,to co jest ?Czyżby lawenda ?

Wielkie jak perovskia.
agatanowa 00:23, 23 lip 2014

viva napisał(a)
Trochę obrazków

pięknie

jak patrzę na Twoje gigantyczne, pięknie pomalowane rabaty, to widzę, jak u mnie naiwnie i przypadkowo, to tak jak porównywać obrazek dojrzałego artysty z mazakami dziecka
Pszczelarnia 10:06, 23 lip 2014

Vivo, możesz pokazać raz jeszcze róże:
Perenial Blue, Rhapsody in Blue. Veilchenblau. Mam wszystkie ale doprawdy nie wiem, która jest która.
Dziękuję.

Jak długo masz krwawniki w takim wyborze koloru? Czy te odmianowe trzeba często przesadzać/odmładzać?
iwonaal 13:42, 23 lip 2014

Cudo.
Anita1978 20:26, 23 lip 2014

Nawet bez róż jest bajecznie!
barbara_kraj... 22:10, 23 lip 2014

Vivo, łan odętki wspaniały!

Zapomniałam, jak nazywa się ożanka, której nasiona mi przysłałaś?
viva 22:50, 23 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
Dziękuję, spróbuję sobie to zwizualizować, ale może jutro

Mariolu, pani Ewa z Rozarium opisuje w jaki sposób kulkować róże. Ja tak próbowałam ale bez podpory są one mało stabilne. Mam już zaprojektowaną taką podporę. Jak będzie wykonana (co nastąpi pewnie zimą )to ją pokażę.

Mala_Mi napisał(a)
Zaleta mieszkania na pograniczu to wielonarodowosc. Ogrod nawet bez kwitnacych róż wyglada bosko. Wiedzialam kiedy zajrzec..... mile widoki do kawusi.

Aniu, wiem, że mój ogród kojarzony jest jako różany ale różne pory pokazują, że jeszcze coś innego w nim rośnie

iwonaal napisał(a)
Pięknie u Ciebie. Kiedy ja będę miała taki busz? buziaki

Iwonko, nawet się nie spodziejesz jak to nastąpi. Byliny szybko się rozrastają a krzewy szybko rosną

dorciabe napisał(a)

Viva co to jest to białe, fajnie wygląda . Czy może rosnąc pojedyńczo, czy raczej w grupie siła
Piękne obrazki i połączenie różu z żółtym nie gryzie
macham

Dorotko, to odętka. Wystarczy jedna sadzonka, by na następny sezon mieć już kilka. Bardzo szybko się rozrasta i łatwo się dzieli. Powiedziałabym, że dzielenie wskazane, wtedy sztywno stoi.
Jeśli są to zgaszone kolory to i sąsiedztwo różu z żółcią jest możliwe

Donia72 napisał(a)
Widzialam u Ciebie latarenki na fajnych stojakach Moge prosic o fotke? I czy ktos Ci robil te stojaczki czy gotowe kupilas? Bede wdzieczna za odpowiedz Pozdrawiam

Doniu, nie mam w tej chwili aparatu, będę miała po niedzieli wtedy zrobię zdjęcie. Nabycie ich trochę kombinowane, kupione w sklepie i przerabiane

23:00, 23 lip 2014
Vivo czarujesz w swoim ogrodzie.Niesamowite rabaty bylinowe.Urocze zestawiania.A jakie szczęśliwe pszczoły,trzmiele i inne bzyczki
Ślicznie dziękuję za odpowiedź odnośnie wyboru odmian róż.
Spokojnej nocy
viva 23:19, 23 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ogród bajkowy. Jak ty to robisz Vivo, że nie widać w Twoim królestwie upałów. Czy podlewasz rośliny często, czy też starasz się dobierać odpowiednie gatunki do siedliska (sądzę, że raczej to drugie)? Pozdrawiam

Agnieszko, staram się odpowiednio dobierać rośliny ale w tym roku czuję się jak wybranka losu. U nas nie ma suszy (jak narazie), co kilka dni pada deszcz. Ogród podlewaliśmy tylko kilka razy. Wtedy kiedy jest konieczność podlewania rabaty wyglądają dobrze ale trawnik nigdy taki nie jest.
Dzisiaj pewnie i do Ciebie dojdzie deszcz

mira napisał(a)
O jak dobrze ,że zajrzałam w przerwie lato piekne, widzę że kłosowiec u Ciebie taki dorodny ja mam z ub roku z nasion ale jakiś mało dorodny aż pójdę zobaczyć
a przepis na sałatkę odpisałam akurat mi się przyda

Miro, może u Ciebie jest sucho, on jeśli ma więcej wilgoci rośnie dużo większy. Mnie się podoba też niższy, na kwitnienie nie ma to większego wpływu.
Sałatka ma tę zaletę (oprócz dobrego smaku ), że robi się ja kilka minut

Pszczelarnia napisał(a)
Wierzyć mi się nie chce, że ten ogród jest tym samym ogrodem z czerwca. Takie bogactwo nowych widoków, nowych roślin wchodzących w kadr, nowych kolorów.
I mnie zaciekawiła informacja o upinaniu róży w kulę na podporze. Vivo, Wasze patenty są . Żelazne patenty, dodam.
Jeszcze wpadnę z pytaniem zdjęciowym ale wieczorem.

Ewo, i mnie cieszy bogactwo przyrody, jej zmienność, kolory, faktury .....
O upinaniu róż w kulę już napisałam w odpowiedzi dla Paniprzyrody. Jak czegoś dokonam to pokażę
Spodziewam się prezentacji tych patentów

kosolka napisał(a)
Vivo, czy Artemis będzie dobrym wyborem na moją rabatę przed domem? Naprzemiennie z the fairy, przed nimi szałwia, przed szałwią kocimiętka,za różami ostróżki i bukszpan. Masz może tą różę? Duże ma kwiaty? Wysoka rośnie? Mam teraz Chopina, ale tylko z przodu, więc i tak muszę jakąś dokupić.. Któras z dziewczyn mi go odradza bo stwierdziła ze nie jest dość reprezentacyjny jak na rabatę przed domem. Co o tym sądzisz? Bo mi się wydaje ze powinna to byc róża o dość dużych kwiatach..

Olu, Artemis mam dopiero od tej wiosny więc o wielkości niewiele mogę powiedzieć. Wzrost jej chyba odpowiada opisom. Tak przynajmniej o niej czytałam. Kwiatami jestem oczarowana, są średniej wielkości i kwitną w bukietach. Wygląda to wspaniale i na rabatę reprezentacyjną jak najbardziej się nadaje
Zastanawiałabym się czy nie dać jej do towarzystwa mocniejszego koloru. Fairy jest bardzo blada i może się to wszystko zlewać.

monteverde napisał(a)

Dziękuję więc i ja idę, ale u mnie upał najwyżej padnę, do wieczorka mam nadzieję

Aniu, na szczęście nie padłaś, bo widziałam, że jesteś na forum