jak patrzę na Twoje gigantyczne, pięknie pomalowane rabaty, to widzę, jak u mnie naiwnie i przypadkowo, to tak jak porównywać obrazek dojrzałego artysty z mazakami dziecka
Mariolu, pani Ewa z Rozarium opisuje w jaki sposób kulkować róże. Ja tak próbowałam ale bez podpory są one mało stabilne. Mam już zaprojektowaną taką podporę. Jak będzie wykonana (co nastąpi pewnie zimą )to ją pokażę.
Aniu, wiem, że mój ogród kojarzony jest jako różany ale różne pory pokazują, że jeszcze coś innego w nim rośnie
Iwonko, nawet się nie spodziejesz jak to nastąpi. Byliny szybko się rozrastają a krzewy szybko rosną
Dorotko, to odętka. Wystarczy jedna sadzonka, by na następny sezon mieć już kilka. Bardzo szybko się rozrasta i łatwo się dzieli. Powiedziałabym, że dzielenie wskazane, wtedy sztywno stoi.
Jeśli są to zgaszone kolory to i sąsiedztwo różu z żółcią jest możliwe
Doniu, nie mam w tej chwili aparatu, będę miała po niedzieli wtedy zrobię zdjęcie. Nabycie ich trochę kombinowane, kupione w sklepie i przerabiane
Ślicznie dziękuję za odpowiedź odnośnie wyboru odmian róż.
Spokojnej nocy
Agnieszko, staram się odpowiednio dobierać rośliny ale w tym roku czuję się jak wybranka losu. U nas nie ma suszy (jak narazie), co kilka dni pada deszcz. Ogród podlewaliśmy tylko kilka razy. Wtedy kiedy jest konieczność podlewania rabaty wyglądają dobrze ale trawnik nigdy taki nie jest.
Dzisiaj pewnie i do Ciebie dojdzie deszcz
Miro, może u Ciebie jest sucho, on jeśli ma więcej wilgoci rośnie dużo większy. Mnie się podoba też niższy, na kwitnienie nie ma to większego wpływu.
Sałatka ma tę zaletę (oprócz dobrego smaku ), że robi się ja kilka minut
Ewo, i mnie cieszy bogactwo przyrody, jej zmienność, kolory, faktury .....
O upinaniu róż w kulę już napisałam w odpowiedzi dla Paniprzyrody. Jak czegoś dokonam to pokażę
Spodziewam się prezentacji tych patentów
Olu, Artemis mam dopiero od tej wiosny więc o wielkości niewiele mogę powiedzieć. Wzrost jej chyba odpowiada opisom. Tak przynajmniej o niej czytałam. Kwiatami jestem oczarowana, są średniej wielkości i kwitną w bukietach. Wygląda to wspaniale i na rabatę reprezentacyjną jak najbardziej się nadaje
Zastanawiałabym się czy nie dać jej do towarzystwa mocniejszego koloru. Fairy jest bardzo blada i może się to wszystko zlewać.
Aniu, na szczęście nie padłaś, bo widziałam, że jesteś na forum