Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 22:55, 22 lip 2014

Kasya napisał(a)

Ale ładny widoczek tak sielsko
I ten powojnik tak pięknie kwitnie

To jeden z powojników, który mi zaczął padać, podlałam skrzypem - żyje oprócz jednego czy dwóch pędów. Do tego kwitnie ślicznie. Muszę je wyciachac. Zdaje się, że to Polish Spirit, o ile dobrze kojarzę.
agatanowa 22:58, 22 lip 2014

Ania74 napisał(a)

Ja tam łat i plam na Twojej nie widzę U mnie widzę, u Ciebie nie...

to chyba coś na oko Ci się rzuciło
agatanowa 23:01, 22 lip 2014

anna_g napisał(a)
Ależ pięknie i kolorowo. Byliny zachwycające. I donice, i ten widok na ganek. Naprawdę klimatycznie u Ciebie i pięknie. Pozdrawiam

Mam cały czas Twój wątek włączony do poczytania, Aniu i... kurza twarz, nie ma kiedy. A widzę, że jak bziukałam, to coś urosło w zlewie pod moją nieobecność. Caaała sterta, zmywarka do rozpakowania też. Zabawki porozwalane, spać się chce. Więc znów nie będzie kiedy... ech

dziękuję, że znalazłaś czas dla mnie, Aniu
Gabrysia_ 23:02, 22 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Oooo, cześć Gabrysiu! Mój trawnik jest równie wymagający, nawet przy nawożeniu wychodzą plamy, jakieś rude dziury, przebarwienia, chwasty oczywiście... Można by oszaleć, gdyby się tym przejmować. Ostatnio zaaplikowaliśmy po prostu długodziałający nawóz i stwierdziliśmy, ze nie nawozimy już do jesieni. Wiec nie jest to zachwycający widok, ale zdecydowanie lepszy niż mieliśmy ten wcześniejszy. I z tego się cieszymy

Potwierdzam,że z trawnikiem jest troszkę zabawy,mój najlepiej wygląda po azofosce...dasz wiarę?...przetestowałam już kilka nawozów i zawsze miałam jakieś "ale"....teraz znowu domaga się nawozu
agatanowa 23:58, 22 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)

Potwierdzam,że z trawnikiem jest troszkę zabawy,mój najlepiej wygląda po azofosce...dasz wiarę?...przetestowałam już kilka nawozów i zawsze miałam jakieś "ale"....teraz znowu domaga się nawozu

hmmm, takiej zwykłej? dochodzę do wniosku, że azofosca jest najlepsza na wszystko, ponoc na horti tez
agatanowa 00:02, 23 lip 2014

Parę zaległych zdjeć.

Kącik RH - skrytka Dorotki:

co tu się nawyrabiało

paragraf

barbara_kraj... 00:03, 23 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Basiu, dokładnie, mam kilka różnych odmian floksów i te najpiekniejsze, o największych kwiatostanach mają zawsze mączniaka plus białe. Te drobniejsze, choć rosną tuż obok nie łapią.
Niestety pysznogłówka też już złapała, nawet ta rosnąca w przewiewnym miejscu (w żywopłociku srebrnym). No cóż. Dziś bziukałam skrzypem na mączniaka, jutro muszę dokończyć, teraz czuję gnojówkę wszędzie, anwet w nosie na włoskach

A robisz coś z tym, Basiu? Czy machasz ręką (znaczy się z mączniakiem na pysznogłówce, a nie zapachem gnojówki w nosie)?

Szczerze mówiąc nie robię nic. Kiedyś pryskałam preparatami na mączniaka, ale to walka z wiatrakami. Jedyne wyjście - zrezygnować z upraw tych roślin. I tu dylemat, bo jak napisałam - ładne są i trochę szkoda.
Ale malwy wyrzucę!
agatanowa 00:07, 23 lip 2014

Lilie

Lilia Orienpet ROCELLI

LO GIZMO lilia:

Lilia trąbkowa PINK PERFECTION

agatanowa 00:10, 23 lip 2014

Róże.

Tuscany - pierwszy kwiat, bardzo jej wolno u mnie idzie. Kolor bardziej w róż-buraczkowy niż czerwony w rzeczywistości:

Pomponella z nagietkiem:

The Fairy - po deszczach lobelia zaczęła podgniwać przywalona ciężarem mokrych kisci:

agatanowa 00:12, 23 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Szczerze mówiąc nie robię nic. Kiedyś pryskałam preparatami na mączniaka, ale to walka z wiatrakami. Jedyne wyjście - zrezygnować z upraw tych roślin. I tu dylemat, bo jak napisałam - ładne są i trochę szkoda.
Ale malwy wyrzucę!

Danka gdzieś pisała, że w Anglii nigdy nie widziała malw z rdzą. Ciekawe, co oni robią.

Mi ich szkoda, tzn. te chore bym wywaliła, ale nowe i zdrowe w to miejsce bym chciała. Jeśli znów bedą chorować, to kiepsko, a wiadomo - grzyb w ziemi zostaje