Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 08:55, 23 wrz 2022

Do góry
Asiu, z tego co piszą dziewczyny, to nie jesteś osamotniona w późnym kwitnieniu dalii. Moje były szybko podpędzone w szklarni, myślę że to im pomogło.
Dzisiaj miałam rano szron na trawie, a na termometrze 2stopnie. Mam nadzieję, że jeszcze się trochę daliami pocieszymy.

Ogród w dolinie 08:44, 23 wrz 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
[img

Asiu, co to za trawka? Taka sama rośnie przy moim biurze - cudna jest, a pojęcia nie mam co to

U Ciebie sezon szyciowy rozpoczęty, a u mnie szydełkowy . Poka, co stworzyłaś .
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:31, 23 wrz 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Z dzisiejszego poranka.

Bardzo lubie takie wrześniowe poranki❤️
Zacisze Alicji 08:25, 23 wrz 2022

Do góry
Alija napisał(a)
W powietrzu czuć już jesień.

Piękną masz tu świecznicę.
I mam pytanko o roślinkę na drugim zdjęciu, w głębi po środku, takie różowe wiechy.
Ogrodowe wariacje 08:24, 23 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)

Justynka mówiąc dołem rozplenicami to gdzie masz na myśli?

Wszystko bym obsadziła. I jeszcze bym usunęła to co teraz rośnie w tym miejscu.
A po drugiej stronie - za płotem-jak się nie mylę chciałaś wyższe trawy posadzić

Fajnie by się prezentowały rozplenice Lady U albo Paul Giant bądź Autumn Magic. Mają strzelisty fontannowy pokroj a z przodu mozesz dać No Hameln albo Moudry.
Ogród bez reguł 07:57, 23 wrz 2022

Do góry
Początek jesieni
Od 3.03 mamy kalendarzową i astronomiczną jesień.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 06:57, 23 wrz 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Trochę wrześniowych fotek
Lubię ten widoczek, w zasadzie jedyny jaki mam z ogrodu, chmury dodają mu dramaturgii

Busz sąsiada za ogrodzeniem robi robotę, jakby go wyciąć to byłoby śmiesznie łyso
Nie wiem czy to widać, ale za ławką jest vanilka, wymyśliłam sobie że będzie wystawać ponad ławkę swoimi pięknymi kwiatostanami, ale coś nie wyszło kwiaty leżą na ziemi. Może wiosną zamienię miejscami budleję z vanilką, budleja pójdzie za ławkę, a vanilka w miejsce budlei.

Nad ogrodzeniem widać kwiatostany kwitnących miskantów KF.

Limki w jesiennym wydaniu.

I mój front jakże różny od tego co było jeszcze wiosną, zrobiłam kawał roboty

Pieknie Koleżanko ! Front super! Jak rozchodniki i trawy przytyją to już w ogóle będzie lux.
Moje Vanilki tez leżą . Podwiązałam je do patyka..
Ostatnio przeglądałam Twój wątek od początku i jeste w szoku bravo Ty❤️
W ogródku emerytki 20:33, 22 wrz 2022

Do góry
Na cienistej posadzę nową hostę i miodunkę - trochę zmaltretowana, ale dostałam za darmo do zakupów.

Bodziszek nn kwitnie trzeci miesiąc

A to mój "biały i wysoki" zawilec

Ogród
Teraz gwiazdorzy grujecznik
W ogródku emerytki 20:18, 22 wrz 2022

Do góry
Przetacznik Christa niezmiennie długo kwitnie

I miłe zaskoczenie - wielosił nadal kwitnie

Tu posadzę niebieską driakiew.

Grzyby w trawie - jeśli już trafiły się psiaki, to mogły to być czerwone muchomory, które są piękne.

Ptasi gaj 20:15, 22 wrz 2022

Do góry
zawitka napisał(a)
Ela co to za trawa z tymi czerwonymi kłosami .Czy rosnie na słońcu u Ciebie???

Nie wiem o którą trawę ci chodzi. U mnie wszystkie trawy rosną w słońcu albo zacienione na 2-3 godziny.

To jest miskant "boucle"

To jest Siux

To jest po lewej Melopartus a po prawej Memory

W ogródku emerytki 20:09, 22 wrz 2022

Do góry
Parę widoczków.
Podwórko.

Mój cudny bukszpan, jest wielki
W ogródku emerytki 20:03, 22 wrz 2022

Do góry
A murek robię i robię i jeszcze trochę będę robić
Już zużyłam ponad 300 dachówek, dobrze, że mam zapas

Tak będą posadzone żurawki na skrzynkowej.

Tu posadzę kuklik Mai Tai i niską odmianę rudbekii, muszę szybko zagęścić rabatę, bo nie mogę patrzeć na panoszący się tu szczawik

W ogródku emerytki 19:44, 22 wrz 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie zagospodarowana

No, fakt, fajnie, ale najważniejsze, że to co za nią kupiłam będzie piękne

Dziś też były zakupy
Z tych 2 luster będzie lustro, miało być z klejonych kwadratów, ale trafiłam na przecenę i nabyłam
Mają 120x30 cm i będą wisieć poziomo.

A w składzie drewna upolowałam cudną dechę na blat do maszyny za całe 25 zł

A w wiązce drewna na rozpałkę mam kawałki do dokończenia boazerii

I takie arcydzieła matki natury
Są tak piękne, że je powieszę na ścianie domu
Sałatka pokrzywowa 18:36, 22 wrz 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Tak... ja też chcę dawać moją energię rzeczom dobrym i pomyślnym, bo chcę żeby taki był świat, więc wspieram to, na co mam wpływ

Nie wierzę w idealne społeczeństwa, ani idealne państwa. Nie ma się co oglądać na innych - i tu powinnam wstawić Twoją wypowiedź, zwłaszcza ostatnią składową zdania złożonego

I to tyle w tematach ogólnych, a wracając do ogrodów - mam jeszcze kilka fotek z Rzucewa, do którego maniacko wracamy - i muszę je pokazać, bo co roku zachwyca mnie zestaw hortensji - przeróżnych, bo mają bukietówki, ogrodówki, dębolistne i jeszcze inne (otulone??). Pięknie im się mieszają kolory i faktury. W tym roku doszły jeszcze dalie, które przypominają moje Barony.

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:34, 22 wrz 2022

Do góry
W kolejnym miejscu w kępę seslerii wrosła jakas paskudna trawa jak perz i nie dało się tego wyrwać więc całą kępa poszła do wywalenia . Wykopałam więc kolejną kępę z rabaty

Jak by tu rosła
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:33, 22 wrz 2022

Do góry
Latem 2 kępy seslerii jesiennej wyglądały na przesuszone... Myślałam że to susza,bo przy kostce grzeje.
Ostatnio zlapalam je za liście i co zostały mi w ręce ! Kolejny raz pędraki obgryzły korzenie,bo znalazłam te dziady w ziemi. Wrr!

Tak więc musiałam uzupelnić braki i wykopałam kępę seslerii z jednej rabaty i podzieliłam
.

Zrobiłam eksperyment i wsadziłam do ziemi sadzonki z mikro korzonkami ,zobaczymy wiosną ...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:35, 22 wrz 2022

Do góry
Dziewczyny, dziękuję za odwiedziny. Norwegia to piękny kraj. Bardzo mi po drodze z tutejszym klimatem. Nawet gdyby zaczęło padać, to jest czym karmić zmysły.
W cudowny sposób potrafią wykorzystać naturalne materiały we wnętrzach. Drewniane ściany, podłogi i sufity w żaden sposób nie czynią wnętrz ciężki w odbiorze i ciemnymi.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:19, 22 wrz 2022

Do góry
Martka napisał(a)

W Helsinkach nie było aż tak ciepło, ale jednak znacznie przyjemniej i słonecznie. Było, bo właśnie wróciłam. Jednak swojego człowieka na północy nadal mamy

Haniu, piękne widoki i natura obezwładniająca nadwyżki potrzeb ludzkich Dobrego czasu życzę i wrzucaj foty, o ile będziesz miała możliwość i czas.

Zdałaś piękną relację ze swojej helsińskiej wyprawy. O tamtejszej bibliotece czytałam z wypiekami na twarzy.
Mój wyjazd jest tym razem typowo hikingowy przeplatany zalegiwaniem na sofie z widokiem na Oslofiord.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:13, 22 wrz 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Ooooo!!! To byłaś niedaleko Martki . Ale ze w Norwegii teraz pogoda na krótkie spodenki! A ja dzisiaj do roboty w zimowej kurtce pojechałam .

Na przedgórzu Sudeckim już też było chłodnawo.
A wczoraj mieliśmy wyjątkowego fuksa. Słoneczko świeciło cały dzień. Dzisiaj już było pochmurnie, ale spokojnie można było odbywać krajoznawcze wyprawy.
Morskich kąpieli już nie da się uskuteczniać.

Ogrodowe wariacje 17:06, 22 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
W tym miejscu jak żywopłot cisowy zasłoni ścianę i hortensje ogrodowe podrosną będzie ok, lubię nawet ten kawałek. Annabelle tutaj zamiat ogrodówek byłyby ładne na tle ciemnego cisa

Od drugiej strony

Niewiem jakiej szerokości jest ta rabata ale dla anabelek musisz zrobić
sporo miejsca bo one mocno się rozrastają w szerz po przez podziemne rozłogi, za parę sezonów wejdą w cisy i w rośliny przed nimi rosnące.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies