Halinko powojnik przycinam ok 1 metra a róża ma dopiero swoje pędy kwiatowe (zagęszczenie) na ok 1,5 nie ma żadnego problemu.
Oglądałam wczoraj róże chyba przemarzła. W połowie stycznia miała jeszcze liście zielone czyli soki krążyły ścisnął mróz i padła. Już raz tak miała odbiła. Może i tym razem bo szkoda jej.
Ela faktycznie kwiecień beznadziejny ,zimno ,co chwilę pada .....
zasiewy wzorem Jacka N. i Kasi B. pozasłaniane i widzę ,że faktycznie lepiej kiełkują i jest pod tą agro cieplej .....może nie wygląda to jakoś super ,ale spełnia swoją powinność
Ela -jestem u Ciebie też na bieżąco -wyczytałam ,że nową trawiastą robisz ....mało piszę ,poprawię się
Co tam projekt projektem ale chciejstwa są i trzeba nowa rabatę wykombinować.
U mnie też tak jest co prawda ja projektant sama od siebie, a teraz będę trawiasta następna robiła.
Masz piękny nowoczesny ogród przeplatany starymi drzewami pięknie to wygląda.
Dom wyszedł rewelacyjnie. Obejrzałam od początku kilkanaście stron.
Ale wiosny powyżej piękne te pierwiosnki. Chodzę po wątkach i myślę ile mi jeszcze wszystkiego brakuje, ale powoli do celu.
Ta gwiaździsta różowa piękna.
U kogoś czytałam, że nie lubi tych koronkowych. Dla mnie też bardzo ładne ciekawe, zwiewne. Mam jedna która się przebarwia jesienią na bordowy kolor.
Są piękne jak są starsze i wyżej je przycinać.
Trudno muszę zacytować fotkę to moja ulubienica u ciebie. Też widok codowne miejsce. Madziu zasiewy już zrobione opatulone dobrze.
Popatrz jaki beznadziejny ten kwiecień. Mam serce na ramieniu bo teraz +3 rano przymrozek będzie wszystkie oaki na drzewach przemarzną. Co za życie.
Elu te zawilce u mnie kłączami się rozchodzą z nasion nie widziałam. Rok temu posadziłam jeszcze w kilku innych miejscach i chwyciły rosną, za trzy cztery lata może znowu je podzielę w inne, do lasku na górę bym chciała jeszcze dać
Co do choiny to nie pamiętam dawno jakieś 6-7 lat temu sadzona.
Joasiu a co to za surówka po zimie tak pięknie wygląda?
Mam fajer alarm co z tego, że ładna jak wygląda teraz koszmarnie. Mam ją któryś sezon i każdej wiosny taka byle jaka.
Nigdy specjalnie nie zwracałam uwagi na hiacynty dopiero w tym roku.
Jak one długo się trzymają. One lepsze od tulipanów.
Muszę więcej jesienią posadzić nawet białe takie eleganckie.
Szafirki u mnie też powoli zaczynają.
Aniu dopiero teraz odczujesz jakie to dobrodziejstwo traktorek kosiarka. Oczywiście nie wszędzie się wjedzie, ale ja kupiłam sobie drogę na akumulator lekka wszędzie wjedzie. eM na traktor ja podkaszam i w mig zrobione.
U nas tam bardzo powoli wszystko rusza trawy w ogóle śpią.
Ja w foliaczku mam trawki zakupione jesienią i dalie posadziłam do donic. Jakieś tam nasiona możesz już siać. Nim wzejdą to za tydzień ma być już ciepło. U mnie pietruszka przezimowała ładnie i mam ładna natke.
Gosiu to nic trzeba robić fotki nawet z gołą ziemia aby potem porównać jak zarośli.
Też zasiałam aksamitki jeszcze nie wschodzą 4 dni temu. Mam inne zasiewy jutro muszę popikowac. Nie wysiewamy cynii wczsniej to jest bez sensu chyba że chcesz mieć wcześniej. Kiedyś wysialam i późniejsze z gruntu przegoniły te domowe. Zasiałam rudbekie chery Brendy tak mi się podoba, ale nic nie wschodzi od 2 tygodni. Mam jeszcze 3 paczki wysieje do gruntu.
Już się pogodziłam że taka byle jaki kwiecień może maj będzie bardziej łaskawy w ciepło.
Widoczek jak z bajki. Kwitnie dużo roślinek to 19 04, dzisiaj 25.04 u zsgwinyvdaleka do zakwitnięcia. U nas bardzo zimno. Jak oglądałam fotki z zeszłego roku to ok 2 tygodni różnicy.
Grażyna piechnie u ciebie. Tyle bibelocikow fajnych, podoba mi się jeszcze taka fotka była z rozchodnikami. Mój skalniak muszę wyczyścić robi się bałagan. Dużo niepotrzebnych rozsianych roślinek u mnie