Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:20, 02 cze 2016

Do góry
co tam majstrujecie ?
szałwia obłędna !
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:59, 02 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

wyjatkowo dorodny ten przywrotnik
i to niebieskie w srodku fajne tylko malo

No właśnie, szałwia musi się trochę bardziej wysilić. W zeszłym roku przywrotnik był niższy i to lepiej wyglądało.
Podwórkowa rehabilitacja 20:17, 02 cze 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Zdjęcia jak zawsze super. Ogród Bogdzi wspaniały, na żywo robi jeszcze większe wrażenie. Podlało Ci ogródek? U nas dzisiaj niezła ulewa była.

Hej, dziękuję, ulewa niesamowita, kawał roboty zrobiłam łącznie z plewieniem szklarni właśnie podczas burzy, podwiązywanie ogórków i takie tam.
Różanka
Dziś za to świetnie wykopywało mi się tulipany City of Vancouver. Jeszcze by pewnie się trzymały gdyby nie ten silny wiatr. Na ich miejsce trafiły kosmosy i przetacznik kłosowy od Ewy.
Szałwia lekarska w dużej ilości pięknie przewiesza się przez biały płotek. Kwitną czerwone róże na pniu.
Zdjęć brak
Droga do spełnienia 13:49, 02 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Ta Twoja szałwia niebieska to wysoka jest czy niska?
Przetaczniki jakieś masz?

ta na zdjęciu to ze skarpy i jest wysoka

na nowej dużej rabacie mam niską compacta deep blue ale jescze mała jest chociaż wczoraj widziałam że będzie kwitnąć

przetaczników nie mam - myślałam że mam (ale mi wcisnęli coś innego badziew taki)
Droga do spełnienia 13:47, 02 cze 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Donice świetne Widzeę, ża szałwie Ci bujnęły, a to dopiero ich pierwszy sezon.

Reniu ta szałwia to zeszłoroczna
i mam jeszcze 3 kupowane w tym samy czasie u tej samej osoby i są o 70 procent mniejsze
tylko ta jedna taka wielka i piękna
Droga do spełnienia 13:46, 02 cze 2016

Do góry
Ta Twoja szałwia niebieska to wysoka jest czy niska?
Przetaczniki jakieś masz?
Moje małe królestwo 13:25, 02 cze 2016

Do góry
iwka napisał(a)
a co to za szałwia taka niebieska? czy zdjęcie kolor przekłamuje? Piękna, takiej właśnie szukam, pamiętasz nazwę?

szałwia kupiona od dziadka na ryneczku nie znał odmiany
Moje małe królestwo 12:31, 02 cze 2016

Do góry
a co to za szałwia taka niebieska? czy zdjęcie kolor przekłamuje? Piękna, takiej właśnie szukam, pamiętasz nazwę?
Ogród z rzeźbą 11:46, 02 cze 2016

Do góry
Jazzy Dzięki Ci bardzo. Też mi się teraz wydaje, że ta różowa szałwia może lepsza niż planowana niebieska. Czasem nie ma tego złego...
Ogród z rzeźbą 11:24, 02 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)

I taki szerszy kadr z narożnika.

Jejku cudnie! Szałwia bardzo mi się podoba. Ładnie koresponduje
Trawki wokół pani jak najbardziej. Będzie super!
Małymi kroczkami do celu... 08:29, 02 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Paula mój ogród też nie jest ogrodowiskowy i nigdy nie będzie, ale jest taki mój - po mojemu

Ubrałam okulary, żeby lepiej widzieć i na 100% to jest łubin
Ja też mam, ale posadzone w tym tygodniu, więc nie wiem czy zakwitnie.

Pamiętaj, żeby fotki białej szałwi robić, jestem jej bardzo ciekawa. Jak będzie kwitła to Florovitem podlej

Mirellka i to jest najważniejsze, że to takie nasze ogrody co do łubina to jest dokładnie odm. 'blue shades' tak przynajmniej było na karteczce.

Hehe nie ma sprawy będę wstawiać zdjęcia szalwi na bieżąco, na razie powoli zaczyna kwitnąć. A florovit jakiś specjalny, bo pewnie jest dla różnych gatunków roślin?

Co do hortensji posadzilam ja w donicy na schodach, ma tam słonko tylko rano, a później już cień. Tylko zastanawiam się czy mogę podlewać ja magiczną siłą do roślin balkonowych? Czy raczej kupić coś specjalnie dla hortensji?

A z tą lawendo- szałwia to wyszło jak wyszło, było na rynku pełno ludzi, mały zaczął się już niecierpliwic, uciekać, więc na szybko mi Pani dała do reklamówki i nie zwróciłam uwagi,że to lawenda, a nie szałwia
Ogród Mirelli 08:19, 02 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, pokazałaś tyle dobra wszelkiego, cudne wszystko. Ogród kipi kwiatami, kolorami, życiem. Ślicznie się porobiło, teraz tylko doglądać, dopieszczać, i chłonąć cudne widoki na leżaczkach.
Trzmieliny pięknie nabrały masy od zeszłęgo roku. Róże szaleją. Jaką masz szałwię? I gdzie zamawawiałaś? Taka niska - u Finki już nie ma, a do przywrotnikó bym chciała dokupić

Mirelo, za chwilę skrobnę dociebie na pv

Możesz być dumna z siebie i męża
Macie już ładny kawał zielonego świata. I pomyśleć, jak zaczynałaś i uczyłaś się stawiać pierwsze kroki ...
Gratuluję ci. Udało się sporo zmienić

Iwonko dziękuję za miłe słowa
Moja rabate bylinowa chciałam zrobić na wzór Twojej, jednak daleko mi jeszcze do tego. Kto wie może w przyszłym roku już się zbliżę podobieństwem, bo sporo bylin kupiłam i jeszcze chce dokupić

Szałwia to odmiana Deep Blue. mam ją pierwszy sezon i bardzo jestem z niej zadowolona Dorasta do 40 cm

W metamorfozach zimą będę miała co pokazać

Ogród Mirelli 07:49, 02 cze 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Swietnie ta trzmielina wygląda ,bardzo mi sie podoba.Mam pytanko odnośnie pergoli która widac w tle na drugim zdjeciu ,cudna jest! można wiedziec gdzie kupiona? za szałwia tez ostatnio przepadam.

Trzmielina kupiona w zeszłym roku bardzo ładnie się przyjęła i fajnie się zagęszcza Jest cięta cały czas

Magda to jest pergola kupiona z pięć lat temu w Lidlu
Świetnie się sprawdza do podtrzymywania roślin.
Teraz stoi na trawniku, bo służy tymczasowo jako spowalniacz na bieganie psów Jak widać może mieć wiele zastosowań
Wszystkiego po trochu 07:43, 02 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przetacznik cudny. Kolorowo u ciebie. Wydawać by się mogło, że na inne rośliny miejsca nie ma. A za chwilę szał różany będzie
Szałwia różowa wysiewa ci cię?

Przetacznik owszem cudny ale już zaczyna przekwitać.
Szał różany i piwoniowy
Tę szałwię mam dopiero drugi rok, nie zauważyłam aby się wysiewała. Ta Merleau Rose
Małymi kroczkami do celu... 07:09, 02 cze 2016

Do góry
Zakupy super, ta szałwia wygkądem przypomina lawende
Małymi kroczkami do celu... 00:40, 02 cze 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj byłam na lokalnym ryneczku, jestem trochę zawiedziona, myślałam,że będzie tam większy wybór bylin, a niestety w większości do wyboru były kwiaty jednoroczne. Kupiłam tylko hortensje ogrodową, kilka krzaczków pomidorów koktajlowych no i właśnie tak się zamieszalam,że chciałam kupić szałwie, a w końcu chyba wzięłam lawendę, chyba,że to szałwia? Pachnie jak lawenda

Z tej szałwii / lawendy to nie mogę, ale mnie rozbawiłaś tak fajnie to napisałaś

Hortensja super wygląda. Będzie w donicy czy na rabacie?

Co to za niebieskie kwiatki?

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:52, 01 cze 2016

Do góry
Zastanawiam się czy tak powinna wyglądać szałwia Amethyst ??

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:37, 01 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Dobrze czytać, że powoli u wszystkich gdzie był brak wody pada deszcz, oby tylko poprzestało na dobrym nawodnieniu gruntu Szałwia świetnie wygląda, muszę sobie tą niziutką w końcu nabyć.

Nie popadało więcej także nie do końca jestem zadowolony. Zawsze coś ale ryzyko suszy nadal duże.

Nie masz szałwii? Posadź koniecznie, moja kwitła w zeszłym roku do grudnia
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:20, 01 cze 2016

Do góry
Dobrze czytać, że powoli u wszystkich gdzie był brak wody pada deszcz, oby tylko poprzestało na dobrym nawodnieniu gruntu Szałwia świetnie wygląda, muszę sobie tą niziutką w końcu nabyć.
Ogrodowy song 21:30, 01 cze 2016

Do góry
Piękna szałwia. Z ciekawości poczytałam sobie o kulkowaniu róż. Nigdy tego nie robiłam, na nawet do głowy by mi nie przyszło, aby coś takiego zrobić.a tu widzę na niektóre okazy działa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies