Hej, dziękuję, ulewa niesamowita, kawał roboty zrobiłam łącznie z plewieniem szklarni właśnie podczas burzy, podwiązywanie ogórków i takie tam.
Różanka
Dziś za to świetnie wykopywało mi się tulipany City of Vancouver. Jeszcze by pewnie się trzymały gdyby nie ten silny wiatr. Na ich miejsce trafiły kosmosy i przetacznik kłosowy od Ewy.
Szałwia lekarska w dużej ilości pięknie przewiesza się przez biały płotek. Kwitną czerwone róże na pniu.
Zdjęć brak
Reniu ta szałwia to zeszłoroczna
i mam jeszcze 3 kupowane w tym samy czasie u tej samej osoby i są o 70 procent mniejsze
tylko ta jedna taka wielka i piękna
Mirellka i to jest najważniejsze, że to takie nasze ogrody co do łubina to jest dokładnie odm. 'blue shades' tak przynajmniej było na karteczce.
Hehe nie ma sprawy będę wstawiać zdjęcia szalwi na bieżąco, na razie powoli zaczyna kwitnąć. A florovit jakiś specjalny, bo pewnie jest dla różnych gatunków roślin?
Co do hortensji posadzilam ja w donicy na schodach, ma tam słonko tylko rano, a później już cień. Tylko zastanawiam się czy mogę podlewać ja magiczną siłą do roślin balkonowych? Czy raczej kupić coś specjalnie dla hortensji?
A z tą lawendo- szałwia to wyszło jak wyszło, było na rynku pełno ludzi, mały zaczął się już niecierpliwic, uciekać, więc na szybko mi Pani dała do reklamówki i nie zwróciłam uwagi,że to lawenda, a nie szałwia
Iwonko dziękuję za miłe słowa
Moja rabate bylinowa chciałam zrobić na wzór Twojej, jednak daleko mi jeszcze do tego. Kto wie może w przyszłym roku już się zbliżę podobieństwem, bo sporo bylin kupiłam i jeszcze chce dokupić
Szałwia to odmiana Deep Blue. mam ją pierwszy sezon i bardzo jestem z niej zadowolona Dorasta do 40 cm
Trzmielina kupiona w zeszłym roku bardzo ładnie się przyjęła i fajnie się zagęszcza Jest cięta cały czas
Magda to jest pergola kupiona z pięć lat temu w Lidlu
Świetnie się sprawdza do podtrzymywania roślin.
Teraz stoi na trawniku, bo służy tymczasowo jako spowalniacz na bieganie psów Jak widać może mieć wiele zastosowań
Przetacznik owszem cudny ale już zaczyna przekwitać.
Szał różany i piwoniowy
Tę szałwię mam dopiero drugi rok, nie zauważyłam aby się wysiewała. Ta Merleau Rose
Dobrze czytać, że powoli u wszystkich gdzie był brak wody pada deszcz, oby tylko poprzestało na dobrym nawodnieniu gruntu Szałwia świetnie wygląda, muszę sobie tą niziutką w końcu nabyć.
Piękna szałwia. Z ciekawości poczytałam sobie o kulkowaniu róż. Nigdy tego nie robiłam, na nawet do głowy by mi nie przyszło, aby coś takiego zrobić.a tu widzę na niektóre okazy działa