Zapraszam Cię nie tylko po północy
Rozplenice rosną bardzo nierówno. W zeszłym roku tez tak było. Z drugiej strony gdzie jest mniej słońca są mniejsze. Dzięki
Oluś, z tym każdy to się nie zapędzaj bo nie pokazałam wszystkiego
To nie lawenda a szałwia. Ja do lawendy nie mam ręki i zrezygnowałam z niej. Ona mi się nie udaje po prostu. U Ciebie jest piękna! Niestety gatunku szałwi nie znam bo nie była podpisana. Jak w ogrodniczym zapytałam o odmianę to dziwnie na mnie popatrzeli. Miła pani powiedziała, że to taka zwykła szałwia z fioletowymi kwiatkami i że one nie mają odmian - bez komentarza.
Najpierw rosną bukszpany, póżniej rząd szałwi właśnie, czosnki "głupkowate" a za nimi róże pomponelle i miskanty ML.
Huśtawka to taka zwykła. Wszędzie je widywałam. Nawet w Castor.
Szałwia, szałwia
U mnie w ogrodniczym też wszystko nazywa się bez odmian. Żurawka to po prostu żurawka, hortensja to hortensja itd Znam ten ból
Nie wiem czy widziałam gdzieś taka huśtawkę jak Twoja, szukam własnie takiej prostej konstrukcji. Muszę się rozejrzeć. A może to ten biały kolor tak ją odmienił, że inne nie robią wrażenia ?
Róże masz piękne, piękne ! Zarażacie mnie pomału
Edit: to są te nowo zakupione róże? Już tak obficie kwitną ?? To Artemis o ile pamiętam ?
Ilonko cieszę się na zdjęcia Twojego ogrodu nawet różaneczniki jeszcze kwitną
mój sąsiad handluje samochodami i często spotykamy się fotografując nasze dobra, ja ogród, on samochody i pewnie po cichu śmiejemy się jeden z drugiego
edit- Artemis ma kwiat piękny, jedyny i niepowtarzalny, ale mój na przykład pokrój ma dziwaczny
bezimienna ale jaka pięknamoja szałwia też nn ale dużo wyższa i pokłada mi się na wszystkie strony, taka piękna pokraka
lataj częsciej z aparatem , uwielbiam podziwiać twój ogrod