Trochę kwiatków przy warzywniaku. Czekam aż zakwitnie groszek pachnący, a ten łobuz sie jakoś ociąga
Moje stipy to jakieś potfory, zjadły róże i lawendę. Chyba je wymienie na mniejsze.
Z większych roślin są wierzby i iglaczki, którym udało się przezimować na wietrznym balkonie.
Są jeszcze dwie donice z wiśnią piłkowaną 'Royal Burgundy', niestety bardzo wolno rosną, co jest wadą w przypadku balkonu. Nawet nie mam lepszego zdjęcia.
Dzień dobry
mój balkon jest teraz nowym balkonem po przeprowadzce. Niektóre rośliny przeprowadziły się razem ze mną, a niektóre nie. Moja ukochana brzoza musiała zostać w starej lokalizacji. Szumi samotnie na poprzednim balkonie.
W tym roku roślin jest mniej, ale za to próbowałam wprowadzić rygor kolorystyczny. Plan był taki, aby łączyć ze sobą kwiaty kwitnące na żółto z roślinami o ciemnych liściach z odrobiną soczystej "żółtej" zieleni.
Siedzę w domu, moczę nogi w zimnej wodzie i czekam na wieczorną przechadzkę.
Takie lato pamiętam z 1964 roku, kiedy przyjechałam pierwszy raz nad morze, Całe lato prażyło, a ja pracowałam w Sarbinowie, blisko plaży. Każda przerwa w grajdołku, a wieczorem dancing. Cudowne wspomnienia.
Ale dziś już takiego tempa bym nie zniosła.
Jeszcze mabyć długo tak ładnie, Po co jeździć do Egiptu? Turcji? U nas też ładnie.
Zrobiłam zestawienie takie:
(ale czy prawidłowo to proszę o zdanie na temat tego rysunku zapytać fachowców
A na miejsce gdzie za słupem przed hortensjami trawa to może ostnica np. Ostnica mocna Pony Taili - Stipa tenuissima??
Niestety nie mam zdjęcia od strony auta i podjazdu więc ciężko mi było narysować część za słupem.
U mnie republika kapuściana. 10 główek zakiszonych, wczoraj i przedwczoraj łazanki, dziś i jutro bigos. Aż się boję rodzince kapuśniak na poniedziałek proponować