Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co z tym ogródeczkiem począć 20:16, 28 maj 2014

Do góry
I moja przecudowna Larisska ,pierwszy kwiat też różowy

Ale ile ma pąków,to tylko jedna gałązka jejku kiedy to zakwitnie

I lawenda ..jeszcze troszkę

I szałwia
Te krzaczki były kupione i posadzone tego samego dnia ,były jednakowej wielkości

O co im chodzi ??
Ogród dla Agusi 20:15, 28 maj 2014

Do góry
akanta napisał(a)
Wielkie oberwanie chmury deszczowo gradowej niosło mnie dziś z działeczki do domu.Dosłownie bo na jezdni płynął potok,ani pasów ledwo krawężniki było widać i tego się trzymałam.Ale kilka zdjęć zrobiłam tuż przed ulewą.

Kolkwicja młoda ,pierwsze kwitnienie ,początek.

Krzewuszka -Wajgela

Irys Joan Senior jak na pierwsze kwitnienie też ładnie

Aniu ładne fotki, piękny biały irys szczęście ze dotarłaś do domu cała i zdrowa u nas dzisiaj siąpi i zimno
Miejsko & sielsko 20:15, 28 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ale fioletowo u Ciebie Luuubię to
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:13, 28 maj 2014

Do góry

Te turzyce urosły niesamowicie - 23 lipca 2013

I dzisiaj

Zamiast brązowych carexów posadziłem tu hostę na wysokich nóżkach - a w miejsce tej posadziłe potffora od Irenki - może kiedyś urośnie

Mój wymarzony ogród 20:12, 28 maj 2014

Do góry
tak wygląda teren budowy - sorki za sajgon ale prace ciągle trwają a ja niestety mam taki widok z okna

W tej długiej donicy będą cisy tzn. taki żywopłot który w przyszłości osłoni to miejsce.Przed nim mogłyby być jakieś kwiatki lub coś innego
W tej małej donicy mogłyby być jakieś trawy np. carexy
no i najbardziej niewiadome są te 2 donice przy grilu
Co z tym ogródeczkiem począć 20:11, 28 maj 2014

Do góry
W oddali widać kwitnący clematis Bieszczady

Troszkę bliżej

I NN kwitnie ..tez różowy
Ogród dla Agusi 20:11, 28 maj 2014

Do góry
Wielkie oberwanie chmury deszczowo gradowej niosło mnie dziś z działeczki do domu.Dosłownie bo na jezdni płynął potok,ani pasów ledwo krawężniki było widać i tego się trzymałam.Ale kilka zdjęć zrobiłam tuż przed ulewą.

Kolkwicja młoda ,pierwsze kwitnienie ,początek.

Krzewuszka -Wajgela

Irys Joan Senior jak na pierwsze kwitnienie też ładnie
Co z tym ogródeczkiem począć 20:08, 28 maj 2014

Do góry
A teraz pare fotek
Tujka dostała skarpetkę ,ale co to nie wiem ,na doniczce pisało tylko Curry

Początkowo ten róż mnie nie przekonywał ,ale teraz ...jestem w tym kolorem zauroczona
Sama nie wiem jak to się stało ale prawie wszystko nie świadomie u mnie w różu jest
Moje zmagania ogrodowe 20:06, 28 maj 2014

Do góry
Marta, w ogrodzie mnóstwo pracy, niepotrzebnie brałam się za robienie rabaty przed płotem - podłe miejsce do pracy - glina pomieszana z dachówkami i cegłami (pozostałości po starej drodze), a w tym wszystkim rośnie perz i skrzyp. Kręgosłup odmówił posłuszeństwa i domaga się kilku dni urlopu. Upały dały się we znaki trawnikowi, który brzydko wygląda, więc latałam i wszystko podlewałam (pewnie i dlatego kręgosłup siadł). Ale nie narzekam, kwitną orliki (zakochałam się w nich dzięki Małej Mi), naparstnice i czosnki, zaraz zakwitną jeżówki i lilie, także coś się dzieje ciągle
Żurawki od Igi żurawkowej (dokładniej mogę Ci na PW podać), mam już u niej specjalny rabacik i sadzonki bez niespodzianek, więc najczęściej u niej się zaopatruję.

W balii tym razem bez hortensji, które w takim słońcu nie wytrzymywały, a aksamitka i pełne petunie/surfinie dają radę (dosadziłam jeszcze z przodu małą hostę i "chochlę", która gdzieś w cieniu się marnowała)

nowy pierwiosnek

i ptaszek, który usilnie od kilku dni próbuje wejść do domu (tu akurat uciekł w inne miejsce, ale generalnie siedzi na kuchennym oknie i nas podgląda )

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:06, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Tutaj dziś była największa migracja Zaczęło się od wykopywania tulipanów. Nie dało ich się wybrać łopatką, więc musiałem wykopać te wszystkie carexy na pierwszym planie - potem je wsadziłem z powrotem, ale ciutkę je poszerzyłem - no i przez to musiałem przesunąć żurawki

Sebku, a ten carex to jaki ?
Ogród, który ciągle zmieniam 20:04, 28 maj 2014

Do góry
trochę słoneczka w donicy

żółciutki malutkie czosnki jak słoneczka , krzewuszka variegata

rh C.G.

Ogród niby nowoczesny ale... 20:04, 28 maj 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)

O, tutaj widać. Po prawej jest wyczyniec. Pewnie stąd go rozsadziłaś.

I wszystko jasne...przesadzalam w zeszlym roku trawy z innego miejsca...tę z prawej wywaliłam ale pewnie jak zobaczyłam zółte male obok to sądziłam, ze to hakone...więc sobie sadzonki porobiłam. Wyczyńca ha ha ha... a tak się cieszylam...

Tak więc na dzień dzisiejszy (wrr....jak zimno i wietrznie jest teraz na dworze) wygląda Hakone aureola:

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:02, 28 maj 2014

Do góry

Tutaj dziś była największa migracja Zaczęło się od wykopywania tulipanów. Nie dało ich się wybrać łopatką, więc musiałem wykopać te wszystkie carexy na pierwszym planie - potem je wsadziłem z powrotem, ale ciutkę je poszerzyłem - no i przez to musiałem przesunąć żurawki

Potem wykopałem stąd rozplenice, hosty - by potem wsadzić inne... Nie próbujcie zrozumieć ogrodnika!!! Przeniosłem też brązowe turzyce, które częściowo przetrwały. No i hortensja zamieniła się z miejscem z berberysem, a bonzaj dla ubogich poszedł wgłąb rabaty. Dodatkowo austinka dostała trawki z odzysku w nóżki

Mój przyszły ogród 20:02, 28 maj 2014

Do góry
Witajcie, po wiosennym maraźmie nie ma już śladu. Wreszcie nastały zmiany. Mamy już kostkę przed domem zmienioną. Oczywiście nie obyło się bez strat. Pan koparkowy pomylił się i zerwał mi kawał trawnika. Robili potem jakieś przeszczepy darni... ach ci budowlańcy. No ale mam już ten swój przedogródek na ukończeniu. Odbiega sporo od pierwotnych planów
tu przed stożkami bukszpanowymi będzie konwalnik i srebrne trzy kule.
a ten kącik podoba mi się najbardziej
Ogród do kwadratu 20:01, 28 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Się gapię i gapię...
Ależ piękna elegancja.

Kurde, ja chyba ogród zielonobiały zrobię.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:59, 28 maj 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś jak oglądaj twoje fotki to też jakbym w raju była Cudnie, bajecznie Buziam

Dzisiaj naprawdę poczułam się jak w raju, a tą sensacyjną miłą niespodzianką, to chwila kiedy z niedowierzaniem zobaczyłam, że zakwitła mi magnolia parasolowata......oszalałam ze szczęścia

Kwiat ma na samym czubie

normalnie szczena mi opadła

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:54, 28 maj 2014

Do góry
Kwitną pełne orliki - po niskich zostały tylko liście

Niebieską hostę zastąpiła sadzonka z białym brzegiem Kiedyś urośnie Oby

w Oborze też mogą być ogrody 19:51, 28 maj 2014

Do góry
Ala,
Piękne clematisy masz. Obejrzałam sobie dokładnie. Moje też powoli zaczynają kwitnienie.
Jeszcze się porządzę i zdjęcie wkleję. Się nie gniewaj, bo MUSZĘ Ci coś pokazać

Nie myślałam, że zakwitną w tym sezonie, a tu miła niespodzianka
Życie w wiejskim ogrodzie 19:51, 28 maj 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:51, 28 maj 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies