Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:02, 16 cze 2014

Do góry
Ale wygrałam (tfu, tfu) walkę z przędziorkiem na serbie. Wylałam na niego 10 litrów trucizny (i na dwa sąsiednie na wszelki wypadek) i chyba pomogło. Serby rosną, aż miło patrzeć. Niektóre przesadzają, mają po 25 cm przyrosty. Na jednym świerku skróciłam przewodnik bo urósł 35 cm, ale jeszcze chyba za mało. Nieprawdopodobne, nie uwierzyłabym jakbym nie widziała.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:57, 16 cze 2014

Do góry
więc za wiele zrobic nie mogłam bo zablokowana kopaniem kanalizacji byłam, ale w końcu się Pan od kanalizacji zlitował i dokończył r=nareszcie swoje dzieło no i mogłam w końcu poprzewozić trochę ziemi

Na zdjęciach nie wygląda to imponująco ale w realu .... no powiem ze takiej różnicy poziomów się nie spodziewałam .....ale cóż muszę zmodyfikować moje plany ogrodowe i trochę inaczej zaplanować część za domem... ale chyba wyjdzie to na plus... na pewno jedno wiem... będą gabiony...
a teraz kilka zdjęć i zmykam do pracy bo mi szef głowę urwie

W piątek miała zabawę kparkę do swojej dyspozycji, Pan robił wszystko to co chciałam! jak koparka zdalnie sterowana....
no i się zaczęło, ogród jak wiecie będzie tarasowy ... nie sądziłam że będzie taka różnica poziomów no ale trzeba sie dostosować do suyuacji

od strony ogrodzenia i sąsiadów musze postawic murek oporowy w odleglości 1 metra od ogrodzenia i w tym miejscu posadzę najprawdopodobniej albo tuje, albo choinę kanadyjską,
od czoła skarpy będą gabiony bo chę uzyskac taki mniej więcej efekt
Moja bajka 13:55, 16 cze 2014

Do góry
Do sąsiadów powędrował mój winobluszcz trójklapowy, a do mnie przyszła ich róża pnąca . Nie mogę się doczekać aż rozkwitnie .

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:54, 16 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Dla mnie FOTKA TYGODNIA Extra ta ścieżka mieniąca się ech...
Twoje "pierdułka" zawsze ciekawe i zabawne ja nie mam ich w ogrodzie bo Synek grasuje ale kiedyś będą
Ps. śmiało dawaj znaka jak coś jeszcze muszę zrobić żeby mi nie umkło

jestem pewna, że będą, stale coś szukam, ale najlepiej mimochodem mi sie udaje dzięki Martuś
ostatnie czosnki, a wczoraj chciałam przekwitłe wyrwać i wyciągnęłam razem z cebulą, na nowo będę sadzić
Pomóżcie wyczarować mi ogród 13:53, 16 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)

Nie wycinałam, igły same opadały i tak na oko widzę że są młode przyrosty. Dzisiaj mam plan je pryskać.

A czym będziesz pryskać? Ja pryskałam Topsinem, na grzyby. Na zewnątrz piękne przyrosty , w środku igiełki żółte, opadają. Mi też szkoda ciąć bo musiałabym wyciąć do pnia
Na zdjęciu ten sam cis: na zewnątrz i w środku:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:52, 16 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Piękna ta róża i czytałam o niej że pięknie pachnie mam jeszcze taką troszkę ciemniejszą też pachnąca.A co do miejsca to może się rozrastać bo duża działka moja

Zapach cudny, jak za dawnych lat, to róża stara, bardzo wiekowa, chyba za Niemca sie ostała, tak mówili poprzedni właściciele, od których dom kupiliśmy...jeśli nie będziesz ciąć, stworzysz z niej kwitnący żywopłot i jesienią ślicznie się wybarwia, no myślę, ze będziesz zadowolona
najstarsza kępa szaleje
czasami tak się zarobię w ogrodzie, ze zapominam o aktualnych fotkach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 16 cze 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Irenko jakie piękne te gołe pnie drzew- taki bajeczny klimat. I ta gra świateł- cudownie. Pozdrawiam.

Małgosiu, bardzo lubię na to patrzeć, podejrzewam, ze wszyscy
pozdrawiam
rozplenice rosną, 2 ciut za płytko wsadzone i zmarniały, może odbiją

zaraz szał hortensji i kwiatów host

róże i lilie

lawenda białą i fioletowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:47, 16 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

To super!!! one szybko rosną i dużo miejsca zajmą ci
mnie wszystkie szaleją
tu jest ta, co dostałaś
dopiero zaczyna, ścięłam ją wiosną do ziemi

a tu mix wielu, w sumie w tych bukszpanach mam 16 róż
Piękna ta róża i czytałam o niej że pięknie pachnie mam jeszcze taką troszkę ciemniejszą też pachnąca.A co do miejsca to może się rozrastać bo duża działka moja
Pomóżcie wyczarować mi ogród 13:43, 16 cze 2014

Do góry
Nie wierzę, że to zrobiłam. Dobrze, że już po 13.00 (młodzi na szczęście nie wiedzą co to znaczy) bo zaraz chyba legalnie sięgnę po co-nie-co. Takie ładne przyrosty były A teraz .... Na zdjęciach dokumentacja, łącznie z narzędziem zbrodni oraz ofiarami

Porażone listki:

W razie gdybym jutro nie pojawiła się na forum, to Tusiala wie kto jest sprawcą mojego tajemniczego zniknięcia. Motyw jest. Wierzby są ukochanymi drzewkami mojego M.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:41, 16 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Witaj Irenko melduję że różyczki od Ciebie szt.4 mają 30cm.ijedna będzie kiwitła na razie jest jeden pączek talala

To super!!! one szybko rosną i dużo miejsca zajmą ci
mnie wszystkie szaleją
tu jest ta, co dostałaś
dopiero zaczyna, ścięłam ją wiosną do ziemi

a tu mix wielu, w sumie w tych bukszpanach mam 16 róż
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:38, 16 cze 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Irenko pamiętasz nazwę tej szałwi?..i czy kolor na zdjęciu oddaje jej kolor rzeczywisty?....pozdrówaka

Nie pamiętam, w jakimś malutkim sklepie kupiłam i eksmitowałam na nowe miejsce, tu mają sucho i nie ida w górę...pewnie jakaś zwykłakolor w rzeczywistości ładniejszy, głębszy i intensywniejszy
a tu len

hochle bujają
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:36, 16 cze 2014

Do góry

Nowy nabytek

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:34, 16 cze 2014

Do góry

Kwitnące molinie

Werbeny niektóre mi przezimowały

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:33, 16 cze 2014

Do góry
grazyna napisał(a)
Irenko, Ty masz tak duży ogród a tak zadbany, bujna roślinność odwdzięcza się cudnie za Twoją troskę przy nich. Pięknie masz to wiesz, doczytuję, że masz kreta nie wiem czy to dobrze czy źle, on jest w sumie pożyteczny Powtórzę za Ewą, gdy w ubiegłym roku dałam mu spokój (niech robi co chce tak sobie pomyślałam, po tylu latach walki z nim) to w tym roku jeszcze go nie mam! Może to metoda ?!
Pozdrawiam Irenko

Grażynko dziękuję jak zadbany ogród, to z kolei inne rzeczy zaniedbane, ale wiesz, że ogród wciąga...
z kretem sobie poradzimy, ale już fajnie było bez niego, a tak znowu łyse placki, trzeba dosiewkę trawy zrobić..
pozdrawiam, zaraz kończę u siebie i biegam do was
te super cieszą

zaraz liatrie i lawendy, mam białe i wrzosowe...i pełno siewek

siewki werbeny z 17 marca

wycięłam kule głogowników, już się prosiły, teraz będą znowu malinowe listeczki

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:32, 16 cze 2014

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:31, 16 cze 2014

Do góry
Marta, taki jest mój Blue Hobbit

Szminka się ostała

Nowe Stadt R.zaczynają kwitnąć.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:29, 16 cze 2014

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:27, 16 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ireno, wpadam na róże ogromniaste pogoda się wybieraa od jutro wreszcie 20st. to dla mnie taka optymalna temp.
A limki niedługo dadzą czadu.

Oby nie za szybko, no bo co dalej u nas dość mocno wiało, odczytałam pw i odpisałam w weekendy odpoczywam od kompa...

tu robię zmianę, zabieram różę i dołem sadzę więcej wrzosów i wrzośców, aby taki dywan był, wyżej częściowo mam....wcześniej kwitła tu niezapominajka, ale potem po cięciu pusto

róże nadal szaleją, ale część już trzeba skubać, nie cierpię tego
ogrodoweimpresjejolki 13:26, 16 cze 2014

Do góry
Widzicie ten piękny bukiet frezji

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:26, 16 cze 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies