Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cichy i przytulny 22:37, 27 maj 2014

Do góry
Piwonie jeszcze śpią

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:37, 27 maj 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Witaj
Marto, wedle życzenia, świeżutkie, wczorajsze zdjęcie prosto z bramy , a ja idę przerzucić kilka stron twego uroczego ogrodu

Mariusz dzięki -naprawdę mi pomogłeś A gdybyś teraz zobaczył mój ogródek w jakiej jest trawie to nie nazwałbys go uroczym Ale powoli zaczynam działać w tej kwestii- jestem aktualnie szczęśliwą posiadaczką paru dni urlopu
Pozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:35, 27 maj 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, miło Cię było poznać i pośmiać się z Tobą. Mam nadzieję na kolejne spotkania, bo Twoja energia udziela się wszystkim
Przyjemnie pospacerować po Twoim ogrodzie, dawno nie byłam, a przecież jest taki piękny. Jesteś dla mnie królową bylin
Buziaki.

Jaka ze mnie królowa ??? Ale Ty dziewczyna od juki.. i jak dziś na swoją patrzyłam to mówiłam Eliza zakwitnie pierwszy raz..
I jesteś dziewczyna od aniołków ... pora na diabliki
I dla ciebie kwiatki żurawkowe... żurawki = opuchlaki.. kurde, ale lubię żurawki i lubię ich kwiatki...

Jurajski Ogród 22:34, 27 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na dobranoc:

W oczekiwaniu na spektakl różano-lawendowy...

miłych snów..
.

dzięki za dobranockę idę się wyciągnąć jak ten kot
Mój ogród 22:33, 27 maj 2014

Do góry
Na do działce już prawie lato, wszystko rośnie w oczach, zielsko też. Byłam parę dni, to nadgoniłam trochę z pracami ogrodniczymi. Ale nie wszystko pięknie. Posiałam ogórki odmiana Śremski, kupiłam w dobrym sklepie ogrodniczym, a tu takie niepowodzenie, większa połowa ogórków mi nie wzeszła, dosiałam, ale i tak nie wiem co będzie dalej. Reszta warzyw rośnie, mam już swoją sałatę, rzodkiewkę, natkę pietruszki, jak pojadę będzie przerywka buraków i zupa z młodej boćwinki.
Powiększyłam moje hostowisko, tu akurat z tej strony nie widać.

To moje najstarsze hosty.

Dyptam jak na razie nie zrobił mi krzywdy, rośnie z tyłu rabaty.

to moja druga krzewuszka. Pierwszy raz ma w tym roku pełne kwitnienie.

bergenie konsekwentnie rozsadzam, stworzyły już całkiem dużą grupę.

ten czosnek karatawski cenię za to bo ma długo ładne liście. Inne niestety nie, liście robią im się szybko brzydkie.

Odpowiadam Gabrysi, moja piwonia jeszcze nie kwitła, ma dopiero takie pąki.

Miniary Megabasi :) 22:32, 27 maj 2014

Do góry
I kilka kompozycji wg stanu dzisiejszego, ciekawam, jak będą się prezentować za dwa miesiące (za białą surfinią rośnie trawa, jeszcze jej nie widać )
Ogród w budowie - nieustającej 22:32, 27 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
poszukam !

Czekam na te, późne, na razie w pąkach, udało mi się zgrać równoczesne kwitnienie piwonii i irysów na króliczouszej, gdzie piwonia lekarska i od frontu, gdzie piwonie chińskie.

Ogród cioci 22:32, 27 maj 2014

Do góry
Obrobić się nie daję rady i dopiero teraz wpadam powiedzieć Ci, Gosiu, że miło było Was poznać. Jaką sobie Ciebie wyobrażałam taką jesteś - wesołą, pełną humoru dziewczyną
Ogród cichy i przytulny 22:31, 27 maj 2014

Do góry
Różaneczników ciąg dalszy

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:30, 27 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu dzięki za przyjazd i za przywiezienie dziewczyn .Nie wiem jak Ci podziekowac bo żadne słowa nie są odpowiednie. Dzieki ze tak wspaniale ubarwiłas mi dzień już poraz trzeci .

A ja nie wiem ja Ci dziękować ... i to po raz trzeci
Przyjaciół nie zdobywa sie na internecie.. przyjaciół zdobywa sie w realu... a ja dzięki internetowi mam prawdziwego przyjaciela w realu Liczę dni..... dobrze, że szybko lecą. Jedna pociecha z tego szybkiego upływu czasu
Nie wiem co kombinowałyśmy ale miny mamy że coś knujemy śmiesznego To foto w ramki oprawię

Kolorowy Ogród Geni 22:29, 27 maj 2014

Do góry

Miniary Megabasi :) 22:26, 27 maj 2014

Do góry
No i dwie nowinki w ogrodzie z tego miesiąca:
Zbiornika na deszczówkę z kwiatową czapą:

i huśtawka w pergoli, która w końcu powstaje w ogródku:

Będzie ładnie. Obsadzimy ją winogronem i ... jeszcze nie wiem, czym, muszę pomyśleć
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:26, 27 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Ania moja dopiero odbija po zmrożeniu pąków za dwa tygodnie pewnie się wyrówna
jednak masz lepsze warunki klimatyczne

Uważam, że mieszkam w dobrym rejonie Polski
Oj dawno u Ciebie nie byłąm.. u nikogo dawno nie byłam. A tu już mnie wołają od kompa ..

Juki w blokach startowych

Trytomom wiosna ucięłam liście, bo mnie wnerwiały... nie całe i nie wszystkie, ale wszystkie skróciłam... i powiedziałam, że jak im sie to nie podoba to fora ze dwora... i wszystkie poszczają maczugi jak złoto. a liście nie denerwują.. za rok robię tak samo

Ogród cichy i przytulny 22:23, 27 maj 2014

Do góry
Mam też nowych lokatorów
Widziałam ich tylko przelotem, nie zdążyłam zamienić z nimi ani jedego słowa - tak im się śpieszyło

Pojawiły się kwitki na pomidorach

Perukowie gold

Yuka wypuszcz kwiat

Jurajski Ogród 22:22, 27 maj 2014

Do góry
na dobranoc:

W oczekiwaniu na spektakl różano-lawendowy...

miłych snów..
.
Ogród Eli 22:22, 27 maj 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
mina labota

pierwszy kwiat piwoni

a ja nie wiem co to mina labota

a peoni zazdroszcze...ja w tym roku jeszcze nie bede miala
W cieniu - zacieniona 22:22, 27 maj 2014

Do góry
Nie zazdroszczę tego gradobicia i u Moniki i u Ciebie, u mnie na szczęście nie było pozdrowienia dla Zbyszka niech szybciutko zdrowieje
zostawiam Wam różę Maingold
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:21, 27 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
Bardzo podobał mi się Twój identyfikator na spotkaniu u Bogdzi
pięknieje Ci ogród i rośnie w górę, widziałam też piwonię na którą czekałam tą ReszPrzem, zrób proszę fotkę w innym świetle tak by wyszedł kolor bardziej naturalny , ciekawa jestem jak jest wypełniona i jak pachnie - chyba głupie pytanie z tym zapachem

pozdrawiam

Na aparacie wychodzi kilka odcieni jaśniej.. nie wiem czemu.... pachnie pięknie.. ma kilka żółtych pylników... jest bardzo wysoka..

Co się stało kwiatom ... 22:21, 27 maj 2014

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 22:20, 27 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gabrysiu, a ten wieczornik to nie miesięcznica? No nie, wieczornik (hesperis matronalis) nie daje judaszowych srebrników tylko miesięcznica (lunaria annua). Ot odkrycie.

. Miesięcznica też ładna, to taka "babcina" roślina, żałuję ale nie mam, nawet na zdjęciu.

Więc znowu wieczornik zamiast, ale dla porównania fioletowy z zeszłego roku. Widać jak bardzo górował na rabacie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies