Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kondziowy ogrod cz II 21:58, 02 cze 2014

Do góry

śliczny mały bodziszek

Mój nowy stary ogród 21:54, 02 cze 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ogród w deszczu, ale wszystko bujneło

Ta część jest cudna.
Kondziowy ogrod cz II 21:54, 02 cze 2014

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 21:54, 02 cze 2014

Do góry
Normalnie jesteś miszczu cięcia.Na setunię.

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:54, 02 cze 2014

Do góry
Syla napisał(a)
tu będzie również korekta
A jakie zmiany? Bo wygląda całkiem smacznie - różne kolory i faktury.
Życie w wiejskim ogrodzie 21:54, 02 cze 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Kurcze to już setka wspaniałego wątku, aby tak dalej.

Tak to już setna strona Nawet nie wiem kiedy się zapisały bo w dobrym towarzystwie czas szybko płynie Dzisiaj na pewno jest szczególny dla mnie dzień Ewo bardzo dziękuję
Pszczelarnia 21:53, 02 cze 2014

Do góry
viva napisał(a)
Ewo, do tych wszystkich podpowiedzi i ja wtrącę swoje trzy grosze

Powojnik Betty Corning jest bezproblemowy i kwitnie baaardzo długo ale do posadzenia z różą nie nadaje się, bo jest ogrodowym wielkoludem (moc zielonej i kwiatowej masy). Z czasem każdą różę przytłoczy.
Chciałabyś posadzić powojnik kwitnący razem z różą czy przedłużający kwitnie pergoli? Wydaje mi się, że od odpowiedzi na to pytanie należy zacząć szukanie powojnika.

Buk po lewej stronie nie przydusi R.semiplena, to pewne
Po prawej masz Fruhligsgold ? To róża parkowa i urośnie z niej ogromny krzaczor, na pergolę nie da się jej wyłożyć. Czy takie było założenie?

Osie widokowe z czasem się urodą Na plecy z czerwonego buka musisz troszkę poczekać

Vivo, sprawdziłam nazwy róż i lokalizacje w moim ogrodzie. Otóż: róża z prawej strony przy pergoli to jest chyba Lykkefund - jeszcze nie kwitnie.

Ta poniżej to powinna być Fruehlingsgold - dziwne????:

A to powinna być Nevada (bardzo zaatakowana przez szkodniki):

Czy tak jest w istocie?

Eksperyment ogrodowy Beaty 21:52, 02 cze 2014

Do góry

Wersja mini mini 21:51, 02 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Tam taramtam tam

Mam seslerię jesienną x 14. Idzie do szałwii. W rzeczywistości trawiasta zielona zieleń (masło maślane, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi )

i doniczki

Justynka to selseria? To ja chyba sobie taką zabiedzona w sobotę na giełdzie po 2 zł... Kupilam... Czy ona się wybarwia na pomarańczowo jesienią? Bo Wieloszka twierdzi, ze moja trawa sie wybarwia, a wygląda jak Twoje... Idę googalć ją.
Kondziowy ogrod cz II 21:51, 02 cze 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:50, 02 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Róże uwielbiam ale poluję na długie rękawice w sklepie Danusi i nie mogę upolować.... Mam krótkie, są super ale na lato potrzebne są długie...

Polowanie na rękawice... też podpatruję, bo ja poluję na kantownik do obrzeży, do cięcia róż posyłam eM:........ja sobie tylko przekwitłe pąki obcinam..........te róże co się spindrają są najfajniejsze, bo nie kaleczą

Na pergoli wkrótce New Down da czadu

Ogród prawie romantyczny 21:49, 02 cze 2014

Do góry
Zmiana dekoracjiW miejsce bratków do wiklinowego koszyka powędrowały pelargonie, bakopa i lawenda Gdy się rozrosną, będą piękne
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:48, 02 cze 2014

Do góry
Winchester Catedral

Sweet Dream

Rosa du Roy, jej płatki są amarantowo- fioletowe,zdjęcie nie oddaje prawdziwego koloru

Rosa de Rescht

Papa Meilland

Louise Odier

Queen Of Sweden

pączków pełno ale kwitnienia mało
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:48, 02 cze 2014

Do góry
pstrokato i naciapane -jak szaleć to szaleć zwłaszcza że to gdzieś w kąciku

Kondziowy ogrod cz II 21:48, 02 cze 2014

Do góry

szpaler peoni po prostu bajka z resztą jak cały ogród

Eksperyment ogrodowy Beaty 21:46, 02 cze 2014

Do góry
Podejrzałam wiewiórkowe harce

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:45, 02 cze 2014

Do góry
Anita Enya - moja też późno startuje i szybko gubi liście, ale ma za to fajne fasolki....

Grabulki kochane - musimy zrobić w takim razie spółkę.. ja proponuję, że ty weźmiesz ślimaki, a ja ogród Ależ jestem wspaniałomyślna i podzieliłam sie ogrodem ... a jako gratis mi możesz dorzucić trochę swego lasu ... nie obrażę sie

Bawarka - ależ myśli mamy jednakowe... lecę i odpisuję po kolei... patrzę a tu pisze to co ja już napisałam, ale awatar nie ten Bawarka w moim ogrodzie nei ma kawy ... mus zarąbać też i kuchnie

Madżen - ja nie sypię nawozów.. bo nie mam keidy i mi sie nie chce ... jak coś będzie marnieć to sypnę.. suplement diety dla ślimaków miałam sypnać tam gdzie brakło i też mi się nie che.. trzebiłam dziś siewki pół dnia, zmokłam do pasa.. i krochmalić.. ogród ma sie bronić też sam... Przedpłocie to maliny i wąziutki pasek na pół metra ziemi wymieszanej z kamieniami z podjazdu.. tu nie poszaleję..

Obiecałam kiedyś foto stoplamków w oczku u Pana Bylinowego... po prostu wygląda to ślicznie, ale ja nie mam gdzie posdzić ..buuu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 21:45, 02 cze 2014

Do góry
Według mnie brakuje na tej rabacie wyższego piętra, tła. Jest juz bluszcz, ale tylko w jednym miejscu, trochę dalej Actinidia ostrolistna 'Weiki',a jeszcze nieco dalej posadziłam 3 szt. choiny kanadyjskiej. Ale teraz mam wątpliwości, przecież to będą duże drzewa,a rabata w tym miejscu ma 1,4 m szerokości. Wiem, że można je ciąć, ale mój areałekmoże tego w przyszłości nie wytrzymać.
Jutro zrobię zdjęcia, to zobaczycie, co wymodziłam

A w tej oto trawie, w samym jej środku znalazłam maleńkie zielonkawe jajeczko. Szkoda, że je wyjęłam, może miało jakieś szanse i oczywiście żałuję, że nie uwieczniłam tego odkrycia na zdjęciu. Ciekawe co to za ptaszyna tam je ulokowała?

Ogród cichy i przytulny 21:44, 02 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Asiu, pięknie przycięłaś ten jałowiec, tak gładko Czy to jałowiec Pfitzera?
Twój ogród, to jak fragment wyjątkowo zadbanego parku Urzekła mnie kępka bratków przy kamieniu

Basiu tak to jest Juniperus x pfitzeriana 'Mint Julep' (J. media 'Mint Julep') Jałowiec Pfitzera 'Mint Julep'
Te bratki wyglądają znacznie lepiej niż wczesną wiosną zaraz po zakupie. Były małe i wszystkie bordowe ledwo odbijały się od ciemnego podłoża. A teraz ładnie się wybarwiły i wyrosły nawóz czyni cuda
Teraz mam malutkie pelargonie i zaczynam o n ie dbać mam nadzieję, że z powodzeniem. Lato przed nami woda+nawóz+słońce+czas
Dziękuję za miłe słowa i wizytę
Ogród prawie romantyczny 21:44, 02 cze 2014

Do góry
Mam do Was pytanie. W miejscu, którym w ubiegłym roku rosły pomidory, założyłam rabatę z ziołami i teraz pomiędzy oregano i miętą wychodzą krzaczki pomidorów. Jak sądzicie, lepiej zostawić je w tym miejscu, czy przesadzać? Nie mogę się zdecydować Dołączam zdjęcie, może nie najlepsze, ale daje wyobrażenie o stanie faktycznym.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies