Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

nicol21 15:50, 21 lip 2014

Alisonek napisał(a)
rzut oka na całość z tej strony od domu sąsiadów

Alisonku, witam ponownie. Sąsiad ma fajne widoki - dopiero teraz zwróciłam uwagę że tam jest okno i na dole i u góry
Fajnie to wygląda, widzę że u Ciebie zagościły trzmielinki na patyczku Fajnie te lizaki się prezentują I cały ogródek przyjemniutki już jest. A myślałaś o obsadzeniu ogrodzenia murowanego bluszczem? tak aby była z niego zielona ściana?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Alisonek 23:34, 21 lip 2014

zabaewa napisał(a)
Cudnie Ci wszystko rośnie A koty nie buszują Ci w kocimiętce ?

Ewuś na szczęście nie zresztą gonię je z ogrodu,tam nie są mile widziane, jakoś płotek nie działa ani na Franka ani na koty dobrze że chociaż dobrze wygląda

iwonaal

Ala ja się wpraszam, ogród nie do poznania.Pa

aaaa bo Ty byłaś na początku wszystkich rewolucji wiesz że zawsze możesz nas odwiedzić, choc teraz żniwujemy i może być ciężko posiedzieć i pogadać

wiunia

Alu wypiękniał Twój ogród na całego! Aco do tojeści to tak jak pisze Małgosia nic jaj nie przeszkadza, u mnie rośnie pod ławką gdzie często kładzie się moja sunia, a ona sobie rośnie i kwitnie na całego
Pozdrawiam serdecznie!

dziękuję bardzo, staram się jak mogę żęby wszystko łądnie rosło i ładnie się prezentowało. no to mojej tejeści będzie dobrze pod wierzbą buziaki
Alisonek 23:40, 21 lip 2014

nicol21 napisał(a)

Alisonku, witam ponownie. Sąsiad ma fajne widoki - dopiero teraz zwróciłam uwagę że tam jest okno i na dole i u góry
Fajnie to wygląda, widzę że u Ciebie zagościły trzmielinki na patyczku Fajnie te lizaki się prezentują I cały ogródek przyjemniutki już jest. A myślałaś o obsadzeniu ogrodzenia murowanego bluszczem? tak aby była z niego zielona ściana?

Witam witam
fajnie że zaglądasz
widoki mają miłe dla oka, i zawsze nam machają dzieciaki jak coś robimy w ogrodzie wesoło jest to trzeba przyznać
ja juz trzmielinkę na patyku miałam rok temu, teraz dołączyły do niej 3 koleżanki mur jest obsadzony również trzmielinami, tylko one mają wolniejszy przyrost niż bluszcz.
Dziękuję za rady i zapraszam częściej
Alisonek 23:47, 21 lip 2014

w końcu wieczorem była chwilka żeby obfotografować warzywnik, a tam się dzieje...dzieje
Pomidorro

Alisonek 23:51, 21 lip 2014

Ogóraski, papryczki i jarmuż

Alisonek 23:54, 21 lip 2014

Żeby nie było tylko warzywnie, to i kwiatuchy ładnie rosną
Mieczykowy zagonek

i nieznane kwiatki prezentowe od sąsiadki
Alisonek 23:56, 21 lip 2014

aksamitki i śpiący kwiat cukinii/kabaczka

puszek z nasionami skorzonery
zabaewa 00:00, 22 lip 2014

Mniam
Ja swoje pomidorki podciachałam z liści co by słonko pomidoki miały. I zaglądam do moich mikrusów z Rumunii - papryczek. Niektóre mają już aż ... centymetr długości ! Dosiewam bazylię i koper.
Ale mój warzywnik to mikrusek do Twojego i opanowany przez cukinię, papryczkę i pomidory. I truskawki.
Alisonek 00:00, 22 lip 2014

Dynia i zagonek kapustno-dyniowaty

Pory i inne

Papryki i selery
Alisonek 00:02, 22 lip 2014

zabaewa napisał(a)
Mniam
Ja swoje pomidorki podciachałam z liści co by słonko pomidoki miały. I zaglądam do moich mikrusów z Rumunii - papryczek. Niektóre mają już aż ... centymetr długości ! Dosiewam bazylię i koper.
Ale mój warzywnik to mikrusek do Twojego i opanowany przez cukinię, papryczkę i pomidory. I truskawki.

Ewo wielkością warzywnika się nie przejmuj, nasz jest duży bo i rodzina jest duża ważne że masz własnoręcznie wyhodowane owoce i warzywa i satysfakcję że są TWOJE na 1 papryczkę się piszę