Ana, pamiętasz nazwę tej niebieskiej hosty? - fantastyczne kolory. I żółte oregano przy hoście 'Patriot' nadaje jej taki oliwkowy kolor. Piękne niuanse kolorystyczne w Twoim ogrodzie.
Cieszę się, że róża pienna ma się dobrze!
A co do dzwonków - Ty masz takiego, on jest o wąskich liściach. Nie znam nazw. Mus Finkę wypytać, co mi przez M. podała.
Efekt spaceru po ogrodzie z spalinówką [img Stary pień na który pięła się róża padł, ale zostawię go tak leżąc dodaje uroku. size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/60/607161/original.jpg[/img]
Dług o mnie nie było, ale złapałam kilka srok za.ogon i oprócz ogrodu wzięłam sobie na głowę przemeblowanie domu plus wyprawkę zaczęłam w końcu prać, plus torba do szpitala...
W ten weekend miałam do pomocy tatę i pomógł mi z przesadzaniem i kopaniem.
Poniżej to co stworzyłam zainspirowana pięknymi ogrodami na Ogrodowisku. Jeszcze czeka mnie dosianie trawy, dosadzenie runianki i zagospodarowanie protokąta pod płotem. No i po drugiej stronie zlikwidowanie półkola i obsadzenie całej rabaty.
Mam pytanie- posadziłam runiankę (w weekend skończę całość) i tak się zaatanawiam czy wysypać grys szary czy zostawić ziemię? Ja bym zostawiła, ale mój narzeczony chce tam kamyki, bo nie lubi patrzeć na gołą ziemię. Tylko runianka jest zadarniająca i prędzej czy później (no właśnie, kiedy?) ziemia zniknie pod rośliną. Także czy wysypywanie czegoś ma tu sens?
Gabrysiu, tak...... mi już zakwitła ta lilia, ku mojemu zaskoczeniu, cebule lilii podrzuca mi mama, więc takie miłe niespodzianki mnie spotykają
Mam dwa barwinki variegata, jeden drobniejszy, drugi bardziej okazały, ma większe listeczki, nigdy kwiatów nie widziałam, a tu masz niespodzianka zakwitł ten o większych listeczkach
Łubin chcę purpurowy, taki miał być, widać na glinie się tak wybarwiają wszystkie
Moja druga bylinówka rusza .....a przywrotnik oszalał przygłusza mi większość rabaty
nie wiem czy kiedykolwiek uzyskam ten angielski klimacik , który ty masz w ogrodzie