Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Iwk4 22:13, 16 lip 2014

JoannA napisał(a)

Leonardo... jeszcze nie sprawdzony.
Z różowych zimuje u mnie Elizabet Quen

Bonica

pnąca New Dawn

ta NN

ta jest piękna ale jeszcze nie zimowała, powinna sobie poradzić. Kupiona pod nazwą róża angielska

Joasiu, bardzo podoba mi się bonica i Elizabet Quen. Zapisuje sobie na listę. Mam już New Dawn, jeszcze młodziutka, kupiona w zeszłym tygodniu. Do tego przydałaby się jakaś rabatowa, ale powoli, ...
JoannA 22:33, 16 lip 2014

Iwk4 napisał(a)

Joasiu, bardzo podoba mi się bonica i Elizabet Quen. Zapisuje sobie na listę. Mam już New Dawn, jeszcze młodziutka, kupiona w zeszłym tygodniu. Do tego przydałaby się jakaś rabatowa, ale powoli, ...

Widzę Iwonko że zachorowałaś na różyczki
I wcale się nie dziwię bo zachwycają nie tylko pięknymi kwiatami ale i zapachem.
New Dawn szybko rośnie, będziesz zadowolona z tego zakupu.
pozdrawiam
Kasya 22:34, 16 lip 2014

Bardzo podoba mi sie bonica...musze sia nad nia zastanowic
JoannA 22:39, 16 lip 2014

Donia72 22:43, 16 lip 2014

Joasiu, pieknie u Ciebie Pozdrawiam i spokojnej nocy zycze
JoannA 22:45, 16 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, pieknie u Ciebie Pozdrawiam i spokojnej nocy zycze

Dziękuję Doniu
Spokojnej nocy
22:47, 16 lip 2014
Właśnie wróciłam z ogródka cała mokra,wypiął się wąż i miałam nocną kąpiel...
Joasiu jakieś dwa miesiące temu zamówiłam kilka róż z wysyłkowej i wycofałam się.Jak zaczęłam zgłębiać tajniki uprawy róż to okazało się,że ta podatna na mączniaka,ta na plamistość,tamta przemarza.Muszę jeszcze raz przewertować moje zapiski co do odmian.
Swojego czasu miałam kilka u siebie.W tym roku wymarzły mi 'Ingrid Bergman'.Nie okopcowałam ich na zimę,bo z nogą walczyłam.Noga jako tako,róże zmarzły...
Mam ochotę na 'Pomponellę' (ach te pomponiki),'New Dawn White'(pnąca,rozjaśni mi zieloną rabatę).Miałam wielką ochotę na 'Tuscany'(ach ten kolor tylko te choróbska) może zamiennie 'Gipsy Boy'.Niezawodna 'Bonica'( miałam kiedyś,ale coś mi podżarło korzenie,ale na pewno ją kupię bo mam do niej sentyment),'Pastella'(podobają mi się te różnokolorowe płatki od ecru do różu w miarę rozwijania),'Gospel'(ze względu na zapach,no ale lubi przemarzać)
Co sądzisz o tych różach,masz u siebie którąś z nich?
JoannA 22:51, 16 lip 2014

JoannA 22:59, 16 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Właśnie wróciłam z ogródka cała mokra,wypiął się wąż i miałam nocną kąpiel...
Joasiu jakieś dwa miesiące temu zamówiłam kilka róż z wysyłkowej i wycofałam się.Jak zaczęłam zgłębiać tajniki uprawy róż to okazało się,że ta podatna na mączniaka,ta na plamistość,tamta przemarza.Muszę jeszcze raz przewertować moje zapiski co do odmian.
Swojego czasu miałam kilka u siebie.W tym roku wymarzły mi 'Ingrid Bergman'.Nie okopcowałam ich na zimę,bo z nogą walczyłam.Noga jako tako,róże zmarzły...
Mam ochotę na 'Pomponellę' (ach te pomponiki),'New Dawn White'(pnąca,rozjaśni mi zieloną rabatę).Miałam wielką ochotę na 'Tuscany'(ach ten kolor tylko te choróbska) może zamiennie 'Gipsy Boy'.Niezawodna 'Bonica'( miałam kiedyś,ale coś mi podżarło korzenie,ale na pewno ją kupię bo mam do niej sentyment),'Pastella'(podobają mi się te różnokolorowe płatki od ecru do różu w miarę rozwijania),'Gospel'(ze względu na zapach,no ale lubi przemarzać)
Co sądzisz o tych różach,masz u siebie którąś z nich?

Zimny prysznic i ja dzisiaj miałam Anulko
Z tych róz co wymieniłaś mam tylko Bonicę i New Dawn i jestem z nich zadowolona.
Znawca róz nie jestem więc trudno mi się wypowiadać w tym temacie. Zajrzyj Anulko do Vivy bo tam napewno znajdziesz dużo informacji. A jak już przejrzysz cały wątek to Twoje wątpliwości co do zakupy róż całkowicie się rozwieją.
Kondzio 23:02, 16 lip 2014

JoannA napisał(a)
ogrod pięknieje w oczach trawy zwiewne jak wiatr pieknie