Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:32, 26 maj 2014

Do góry
zostawiam dla Danusi, ściskając mocno

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:27, 26 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ogrodnicza Matko naszego forum -serdeczne życzenia z bukietem przyjmij w podziękowaniu za trud.

Haniu cudowna idea

I ja moc życzeń zostawiam i ciepłe myśli i wdzięczność za okazaną nam pomoc i życzliwość
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:25, 26 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kto po nocy u mnie szalał?
Nasłuchiwał niczym echo,
czy ja czasem na bezdechu?
Obejrzawszy wszak spotkanie
co to w centrum Polski było
spałam słodko. Co się śniło?
Zapach "żółtej" mnie zniewolił,
i tak szłam przez gęstą zieleń,
roztrącając krze jak jeleń,
aż dotarłam do polany,
gdzie nie było już tej ściany,
tylko piękny zew kolorów.
Siadłam więc na ławce w cieniu,
po cichutku, w zamyśleniu,
i tak trwałam aż do rana.
Piękny sen to był, kochana.

Haniu, Ty nasza królowo poezji, uwielbiam Twoje wiersze, tyle w nich prawdy, pzremyśleń i wszystkiego innego
czosnki cudne, a róże, wiesz....nawet, jak uważasz, zawsze przychaczą
Szmaragdowy Zakątek 15:17, 26 maj 2014

Do góry
Magda w aparacie wygladało lepiej niz w komputerze nie jest dobre niestety ale wklejam . Dzieki za obecnośc , nieustanne ofiarowanie pomocy i za cudny uśmiech i do zobaczenia wkrótce.
Kraina Czarów w fazie projektów 15:07, 26 maj 2014

Do góry
Dobra coś tam cyknęłam w czasie pracy, tak więc nie patrzymy na narzędzia, worki z ziemią i inne śmieci Może kiedyś nastąpi taki dzień, że będę mogła wrzucić zdjęcie bez dodatków Ale żeby nie było, że się nie chcę dzielić to proszę:

Zdjęcie z ganku. Mamy 5 nowych rododendronów, w zasadzie ich nie widać widać tylko 2 największe pod ogrodzeniem, ale na rabatce przed nimi są 3 mniejsze pomiędzy limką a anabellką. Niestety przez te ogrodzenia na psa, ciężko zrobić takie ujęcie, żeby ktoś więcej oprócz mnie wiedział co tam rośnie.

Hostowisko też już powstało... Na zdjęciu tylko jego część z drugiej strony drzewa jest cd.
Kolejne hostowisko powstanie pod thują pod bramką, jak już odgrodzimy psa na stałe z tej części.

Tam, gdzie są puste miejsca zasadziłam kłącza... zobaczę, czy coś z nich wyrośnie

Limki rosną w najlepsze, a w karoniku czekają trawki na wsadzenie.

Generalnie wygląda to znacznie lepiej niż na zdjęciach... straszny antytalent ze mnie jeśli chodzi o cykanie zdjęć... Tak więc więcej nie wrzucam Tylko jeszcze rabatka w tyle pod parkanem... Trzmielinki na pniu rosną... a pod nimi zasiany kosmos, a na przyszły rok będzie carex frosted curls

Na kolejny rzut idzie rozszerzenie rabaty frontowej, mam nadzieję, że do końca lipca uda się to zrobić... chociaż z moim szczęściem do pomocników, to nie wiem czy to realne terminy... Co się umówię z jakimś majstrem, który ma mi położyć krawężniki, albo płyty i wykopać korzenie, to nie przychodzi a eMa ciągle nie ma w domu ehhh

I to by było na tyle... żeby nie było, że nie mam dobrych chęci, żeby Wam pokazać co się u mnie dzieje

Choroby i szkodniki cisa, cis - zamieranie pędów cisa 14:58, 26 maj 2014

Do góry
Teraz zaczynają się sypać od dołu i od środka

Jeden stożek rośnie u mnie przed domem, w dużo lepszej (bardziej suchej) glebie i niestety również bardzo mocno się obsypuje.
Ale ten ma chociaż ładniejsze przyrosty.

Reasumując - RATUNKU!!!

Choroby i szkodniki cisa, cis - zamieranie pędów cisa 14:53, 26 maj 2014

Do góry
Sadziłam w nowej ziemi (zwykłej) z domieszką obornika.
Myślałam, że brak im może jakichś składników, więc niedawno pryskałam florovitem, ale niepomogło.
Były z donic i z gruntu:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:48, 26 maj 2014

Do góry
Ogrodnicza Matko naszego forum -serdeczne życzenia z bukietem przyjmij w podziękowaniu za trud.

Choroby i szkodniki cisa, cis - zamieranie pędów cisa 14:46, 26 maj 2014

Do góry
Wiosną sadziłam żywopłoty z cisów baccata. Mam dosyć mokrą, gliniastą glebę, ale sadziłam je w miarę "wysoko". Mają wilgoć w korzeniach, ale woda chyba nie stoi. Prawie wszystkie cisy zaczynają mi brązowieć
Raczej od środka. Początkowo miałam nadzieję, że to od zmiany warunków i bardzo radykalnego przycięcia, ale teraz widzę, że to coś innego. przyrosty mają małe i raczej brązowe (myślałam, że przymrożone).
Miseczników nie znalazłam.
Co robić???

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:40, 26 maj 2014

Do góry

Funkie - Hosta 14:38, 26 maj 2014

Do góry
Witam, wczoraj na mojej, kupionej niedawno sadzonce hosty, zauważyłam jasno brązowe plamy.

To jest odmiana Morning Light, ma dwa listki i obydwa są w plamach. Czy to choroba grzybowa, jeżeli tak to czy Topsin da radę? Może to od slońca? Sadzonka jest w doniczce i stała na wschodniej stronie, slońce miała do godz. 10.30. Bardzo proszę o rady.
Pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 14:37, 26 maj 2014

Do góry

mam tylko lekki niedosyt gawędzenia ..i tylko dlaczego gardło mi wysiadło ....

Alina.. bo my takei ciut podobne.. a i wrażenie po spotkaniu to samo Skrzypię jak stare wrota

Fotek nie masz... a to ci coś dam....... te wstrętne paparazzi wynalazły nas w krzakach...... wiesz co .. wiem gdzie u Bogdzi kompostownik, ale tak ukryty, że jestem po raz trzeci i na niego nie wlazłam... To się nazywa zrobić kompostownik co sie w oczy nie rzuca...

I Cała Ty Dusza towarzystwa

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:35, 26 maj 2014

Do góry
Perukowiec i krzewuszkę ogołacam teraz od dołu, żebym mogła posadzić pod nimi hosty czy żurawki

posadziłam żurawki żółte

dosadziłam trzmielinę niską

Posadziłam 4 szt. carex Evergold ( tylko tyle miał na targu ) i szałwię białą i różową

Ogród Anety 14:32, 26 maj 2014

Do góry
Witam, chciałabym się z Wami podzielić moim skromnym ogrodem. Dziś kilka zdjęć z łubinem w roli głównej.

i jeszcze Irys syberyjski i Orlik

Goździki skalne

Różanecznik
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:25, 26 maj 2014

Do góry
Tworzę nowe miejsce pod nasadzenia. Chcę mieć cień, żeby móc sadzić cieniolubne, w szczególności chcę skarpety z host ( podpatrzone u Asi ).

Trochę nowych traw ale nie wiem oczywiście jakie. Nie miałam siły zapisywać a etykietek do roslin nie dają niestety. Może kiedyś dojdę co to.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:17, 26 maj 2014

Do góry
Niestety lilak już przekwita

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:13, 26 maj 2014

Do góry
Moje rośliny jednoroczne w skrzynkach na tarasie

Ogród Ewy :) 14:10, 26 maj 2014

Do góry
Zephrine Droughin

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:08, 26 maj 2014

Do góry
Trochę fauny z mojego ogrodu- pożytecznej i trochę mniej

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:00, 26 maj 2014

Do góry
Iwona

Jagoda biała wata to prawdopodobnie ochojnik świerkowo modrzewiowy, zimą(wczesna wiosną) pryskałem środkami olejowymi a teraz Karate Decis , Mospilan -to co masz

premiera

a to już moja najstarsza starowinka

i coś w brązach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies