Danusiu, jak możesz dodaj nazwy do zdjęć swoich cudowności
Mnie na zdjęciu ta biała róża urzekła, a w realu sama wiesz wszystkie i pomysł Twój z zawijaskiem lili skopiuję kiedyś u siebie, tylko kolor muszę sobie dopasować.
Mam kilka odmian macierzanek, rózniących sie pokrojem krzaczka, klorem kwiatów i liści ale naprawde nie wiem która z nich jest tą naj, naj....więc jeszcze was troche nimi pomęczę........(sorry za kubły ze smieciami w tle ale u nas w ponedziałki od rana przyjeżdzaja po odbiór smieci...)
Kolejnym fragmentem jest przedogródek, który za czasów przedogrodowiskowych wyglądał tak:
Jest od północy, więc trawa ładnie wyglądała taka zarośnięta jak na zdjęciu. Po koszeniu to tylko mech i chwasty. Pomyłką były też wrzosy, które w tym cieniu kwitły słabo.
Zawsze pokazuję mój ogród z tyłu domu, teraz przyszedł czas na przedogródek, a właściwie na jego część z moją skarpą z jałowcem i macierzanakami, bo to powoli ich najpiekniejszy czas......jeszcze nie kwitną "całą gebą" ale już zaczynaja wyglądać pięknie....uprasza sie nie patrzec na chwasty, które po ostatnich deszczach wyrastaja normalnie z dnia na dzien.........
Danusiu, wpadam za chwilę
Rzeczywiście leniuchowałam do 18. Ale potem dostałam jakiegoś powera i dosadziłam swoje nowe nabytki pelargonii w kolorze czerwonego wina do tych białych swoich które za niedługo zakwitną
Te winowe są zwisające, a moje białe stojące;
w tym roku skromnie bo na parapetach tylko po jednej donicy,
ale za to kompozycja przy drzwiach do kompletu taka sama
dzisiaj nareszcie deszczowo, ogród podlany solidnie....
moje piękności
a może ktoś zna nazwę tej róży?, zdjęcie wyżej kwiat w powiększeniu..
rozkwitają hortensje
i ulubione nasturcje
lawenda nareszcie kwitnie i tak pachnie...,
a tego kwiatka nie znam, ale jest piękny