Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 19:49, 20 lip 2014

Aparat wariuje przy tych kolorach więc nie oddaje koloru zdjęcie, ale są piękne..
AgataBC 19:57, 20 lip 2014

Żeniszki i kolejny bukiecik
kosmos jest tak czarny i daje taki kontrast, że aparat nie daje rady..

Marta7 22:38, 24 lip 2014

Agcia ale się u Ciebie dzieje -jakie piękne kolory,takie wyraziste,a kompozycje bukiecikowe cudne!Wiesz że mam taką samą dalię tą białą z fioletowym obrzeżem.
Uwielbiam też motyw gipsówki w kwiatach,jak myślę o ślubie mojej córci kiedyś,kiedyś to marzy mi sie ołtarz cały w obłoczkach gipsowki
No cudnie jest u Ciebie!
Pozdrawiam serdecznie
AgataBC 14:29, 25 lip 2014

Dzięki Marta , rzeczywiście wszystko u mnie w tym roku bardziej żywe-wyraziste. A gipsówki już mi do bukietów zaczyna brakować, podobnie jak brakło przywrotnika. Gdzieś mam zapisaną nazwę tej dalii-chyba "Eveline"
AgataBC 10:01, 27 lip 2014

martaibartek napisał(a)
Śliczne bukieciki

Dopiero dziś zauważyłam ten post.. niektóre pokazują się jakoś później,
dziękuję za odwiedzinki
Katkak 10:38, 27 lip 2014

Agciu moja droga dzięki za odpowiedź w kwetstii trawek. Dopisałam do listy chciejstw . A powiedz mi jeszcze - czy ona jest zimozielona? I muszę Ci coś powiedzieć - Twój ogród jest jednym z moich ukochanych tutaj . Taki zdecydowanie w moim klimacie . I chyba jakiś kurs florystyczny skończyłaś, a jeśli nie to sama śmiało możesz takie organizować . Buźka przy niedzieli .
AgataBC 12:37, 27 lip 2014

hmm.. dziękuję za tyle dobrych słów, ja jak oglądam Twój ogród to też czuję swój klimat. Kursu florystycznego nie skończyłam ale artyści tak mają, że do czego się nie wezmą to im dobrze wyjdzie. Ja jakoś to w oczach widzę, w wyobraźni i według tego układam i wymyślam. Po Tobie widać, że też tak masz bo jest dużo wymyślone a nie podpatrzone. Albo nawet jeśli podpatrzone to tylko inspiracja a tworzy się swoje.

A co do tej turzycy to wiele o niej dobrych słów na ogrodowisku.. przede wszystkim szybko się rozrasta. Dziewczyny piszą, że jedną sadzonkę można podzielić na wiele małych i w ciągu jednego sezonu nadrobią objętość. Nie do końca zimują w Polsce ale u Ciebie nie będzie chyba problemu. Trzeba pamiętać jak przy wszystkich trawach, że zimą nie może zalegać woda przy korzeniach. Piszą, że jest zimozielona ale wiosną trzeba ją złapać i ściąć-choć to też nie każdy robi. Sebek o niej pisał m.in. u Sylwi https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=312#post_6

A po zimie u Sebka wyglądały tak: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=1157#post_7
On ścina tylko zaschnięte końcówki.
Mam nadzieję, że pomogłam.
Również pozdrawiam
AgataBC 12:46, 27 lip 2014

Dzisiejszy bukiecik:
AgataBC 21:03, 27 lip 2014

Wkrótce będzie przeprowadzona metamorfoza mojej pracowni..nie mogę się doczekać efektów
renatamama3 22:17, 28 lip 2014

Agatko,śliczne róże kupiłaś też niedawno kupiłam Novalis ,a trawki co polecasz Kasi są ,Super z 4 sadzonek kupionych dwa lata temu jesienią teraz mam kilkanaście sztuk ,kilka podarowałam.pozdrawiam