Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:47, 25 maj 2014

Do góry
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:46, 25 maj 2014

Do góry
Rododendronowy ogród II. 11:45, 25 maj 2014

Do góry
Czekam na fotki lepszych fotografów, bo ja to tak cyk i pstryk.. a słoneczna pogoda nie ułatwiała mi robienia zdjęć

Wszytkie kolory... i rododendron o pełnych kwitach..

I ciemne ... śliczne

I radosny róż..... śliczny rh... oj za mały mam ogród

I kwiaty z bliska..
Na okrągło:) 11:44, 25 maj 2014

Do góry
Heidi Klum w tym roku zakwitnie koncertowo! Tyyyyle pąków ma!

Przedogródek:

Kurczę, coś mi się obracają zdjęcia, nie wiem dlaczego...
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:44, 25 maj 2014

Do góry
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:43, 25 maj 2014

Do góry
Kilka majowych fotek
Rododendronowy ogród II. 11:42, 25 maj 2014

Do góry
I nie wiadomo co fotografować.... niby fotek dużo, a i tak za mało

Ogród pełen ciekawych zakątków.. pierwsze obejście to zaskoczenie iloscią kwiatów i wielkością różaneczników.. dopiero potem można zauważyć ogrom bylin które rosną dosłownie wszędzie.. i innych elementów..... brzozy i przesympatyczny fotograf

I ogromny poczochraniec... cudny jest .
'

I leżące szyszki.... ogród niby rododendrowny, a też taki naturalny... ja jestem zachwycona nim....

Grill ogrodowy 11:39, 25 maj 2014

Do góry
Musze się koniecznie pochwalić moim grillem... Postawiony z resztek klinkieru przez osobistego tatę

Rododendronowy ogród II. 11:37, 25 maj 2014

Do góry
Rench, Madziarzeszów, Agata19762, Bogdzia i Mała Mi

Agata z Królową Rododendronową na tle rododendronów

I tu można spacerować, spacerować, spacerować.....
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:35, 25 maj 2014

Do góry
Mój mały skrawek ziemi 11:33, 25 maj 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Małgosiu remont jeszcze potrwa , ale łazienka gotowa , ten cud techniki i postęp cywilizacji jakim jest łazienka doceniamy teraz bardzo

I co ubrudził sie M przy noszeniu kwiatków???? Leże jeszcze i kwiczę ze śmiechu...bo tak zachrypłam, że nie gadam....
Wrzucam i u Ciebie fotki ze spotkania

Wilcza Góra 11:30, 25 maj 2014

Do góry
pokaże Wam jeszcze jak rozprawiłam się wczoraj z resztkami liści po cebulowych:

krokusy zawsze zaplatam w warkocze (ukłon do mamy, która pokazała mi tę metodę ze 35 lat temu ) - robiłam to od dzieciństwa ... a liście narcyzów maskuję za innymi bylinami
wygląda to tak:

nie widać żółknących liści....

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:30, 25 maj 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
ten zbuntowany

Pokaż mu foty z Bogdzi ogrodu... niech sie wstydzi......
A ja też gadać nie mogę..zachrypłam na amen......

Na okrągło:) 11:29, 25 maj 2014

Do góry
Hej kochani, dłuuuga przerwa, ale wędrowałam sobie w tym czasie po waszych ogródkach, nazachwycałam się zmianami. Nie mam za wielu zdjęć, ale wstawię to, co mam:
Trawa bujna, bo mniszkiem pryskalismy (2 tygodnie niekoszenia w związku z tym), tyle nam koniczyny wyrosło...
Pojawił się mały grujecznik:
Tarasowe aranżacje. Ładne donice z Tesco wytargałam

Katalpa ruszyła jak szalona, już nie straszy suchymi kikutami wśród majowej zieloności:

Minidekoracja na pieńku

I mam grilla!!! Tatuś wybudował!
Rododendronowy ogród II. 11:27, 25 maj 2014

Do góry
A tu widać skalę nasadzeń.... te malutkie ludziki...... nie da się oddać na zdjęciu tego co widzi oko.... Ci co nie byli nich żałują....... bo dal tego widoku warto jechać

Rododendronowy ogród II. 11:25, 25 maj 2014

Do góry
I ja też chciałam foto w tym pięknym oknie

A tu sie udało, że i ogród i postać widoczna
Rododendronowy ogród II. 11:23, 25 maj 2014

Do góry
Bycie pierwszym na spotkaniu... to możliwość powzdychania do widoków za oknem... pogoda byłą bardzo słoneczna, wiec zdjecia nie wychodziły... i nie da sie pokazać tego co widać za.... ale próbowałyśmy sie powuwieczniać
Rench

Agata i Rench

A teraz wyraźniejszy ogród..

Wilcza Góra 11:18, 25 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Pokaz prosze donice w całej krasie
wilga cudna, cierpliwość popłaca

donice...
prosisz to pokażę, ale raczej będziesz zawiedziona...
w pełnej krasie to one jeszcze nie są, bo nasadzenia nieskończone ... działam każdego dnia, ale robię tyle rzeczy w tym samym momencie, że nie wiem kiedy skończę
wszystkie roślinki to jeszcze maleństwa ...

pokażę to co już się udało zrobić, a resztę potem....(dobre słowo - potem = nie wiem kiedy, bo nie wiem kiedy skończę hihihih )

tu została jeszcze jedna donica do "zrobienia", bo wkład taki ogromniasty organizuję ... (czyli nieskończone)

na mniejszym tarasie +- wszystko jest, brakuje tylko oświetlenia ale to może dziś się już uda

na większym tarasie rośnie sobie tzw"kompozycja", ale jeszcze nie wszyscy zaprezentowali swoje wdzięki (pelargonie cudniaste, a petunie jeszcze się ociągają) tu są czarne metalowe donice

to tyle...lecę do ogrodu i mam nadzieję, ze powiedzenie "niedzielna praca w g... się obraca" ani mnie ani żadnych zapóźnionych ogrodników nie dotyczy

Rododendronowy ogród II. 11:18, 25 maj 2014

Do góry
Sama nie wiem co chwalić w pierwszej kolejności, czy ogród Bogdzi i eMa, czy gościnnych i przesympatycznych gospodarzy, czy możliwość poznania kolejnych członków rodziny (baaaaardzo sympatyczni, ale tu chyba innej opcji nie ma), cy widok z okna, czy pyszne pierogi, czy uczestników wśród których brakowało mi kilku osób do kompletu, czy moje podkarpackie dziewczyny które zniosły trud podroży w takim ścisku, że sama sie dziwię jak nam sie udało zapakować w jedną i drugą stronę. A może cieszyć sie z zakupów które zrobiliśmy w szkółce w pobliżu Bogdzi, a może roślinki z duszą którymi zostałyśmy obdarowane. Dużo wrażeń jak na jedno krótkie spotkanie.

Bogdzia dziekuję w imieniu swoim i mojej ekipy za otwarcie swojego serca i ogrodu dla nas Ogrodomaniaków..... dzięki takim spotkaniom tworzymy jedna wielką rodzinę, która nie tylko przyjaźni sie w świecie wirtualnym, ale też w świecie realnym. Jesteś rekordzistką na Forum zaraz po Danusi, która otworzyła swój ogród, dom i serce dla ludzi przypadkowych po raz kolejny..... nie ma słów które by potrafiły wyrazić wdzięczność. Bo Twój ogród to bajka, ale Ty to już inna bajka. Dziękuję Ci z całego serca za wszytko. Patrzę na te wszystkie roześmiane twarze na fotografii.. i żyłuję, że to tylko taki jeden dzień..że nie trwa wiecznie......
Za Twój trud niech podziękowaniem będą te wszystkie szczere uśmiechy i radosne twarze

Ogródek Anity 10:57, 25 maj 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies