Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój wymarzony ogród

Mój wymarzony ogród

nicol21 23:05, 26 cze 2014

co? takie cisy za 5zł? no nie przesadzaj! takie okazje to tylko u Ciebie. Super że się udało.
Super ze taras ruszył, na co w końcu się zdecydowaliście?
Raz, dwa,trzy i będziesz na tarasie wypoczywać.
U siebie wrzuciłam porównanie mini-hortki z hortką, obie light lime. Różnica spora jest. No ale to 1szy rok dopiero.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Toszka 23:32, 26 cze 2014

Kamajla napisał(a)
Witam jeszcze raz u Ciebie kiedyś wprawdzie byłam, ale po cichaczu

takiego cisa za piątaka to sama bym kupiła do eksperymentu... ale dobrze, że zajrzałam, bo może nawet z takim za 30 warto poeksperymentować, muszę zajrzeć do Toszki - no ale nie zajrzę, bo widzę, że nie ma wątku
Toszka, pokażesz (możesz u mnie, jeśli Magda sobie nie zażyczy tutaj) te swoje własnoręcznie wyprowadzone??

Pozdrawiam, Kamila

Jeśli Madzia nie będzie miała nic przeciwko to mogę jutro cyknąć i wstawić zdjęcia - jeden nawet stracił głowę - dość ekstremalny widok... tylko dla ludzi o mocnych nerwach Dziś akurat zaczęłam formować drugiego, bo do dziś miał formę walca Trzeci to rehabilitant, po tym jak pies nie wyhamował i nóżka "czasła", zawisła na włosku, została sklejona maścią sadowniczą i właśnie dziś, po 7 miesiącach zdjęłam opatrunek. Wygląda na zrośniętą
Kamilciu... chyba teraz rozumiesz jaki dołujący był by mój wątek? Strach się bać
Kamajla 12:34, 27 cze 2014

Toszka, czyli, że szpital dla roślinek prowadzisz?
Toszka 22:16, 27 cze 2014

Madziu, jeśli powiesz tylko słowo "nie", to skasuję zdjęcia poglądowe tworzenia lizaków.

Wczoraj cięty od góry i lekko z boków co by się zagęścił i nabrał przyrostów w szerokość

I horror
ciachnięty od góry - miseczniki, sadzaki i takie tam - wkurzyłam się, podjęłam męską decyzje i ciach!

Oba lizaki zrobione z takich baccata jak w tle (sypią się, bo niedawno sadzone, wykopywane - normalka) - wycięte wszystkie boczne gałązki, oczyszczony pieniek z odrostów, ciachnięty od góry i teraz czekamy i formujemy na kulkę.
Horror uzupełniają omdlałe z wrażenia żurawki po tym jak kret pracowicie wysadził je w powietrze
Juzia 23:24, 27 cze 2014

Toszka...Ty to masz pisane (gadane)
Fajnie się Ciebie czyta
Kamajla 10:18, 28 cze 2014

Madzia nieobecna... A kulka całkiem niezła a jak długo trzeba czekać na taki efekt?
Magda_ 22:25, 28 cze 2014

malkul napisał(a)
Muszę dopytac o pomidory - gdzie mają liście? wyszstko wyrwałaś? nie chorują Ci?,

ps. Toszka zajrzyj proszę i poradź https://www.ogrodowisko.pl/watek/845-choroby-i-szkodniki-buka?page=6#post_0

liście obrywam żeby krzaczek się na nie nie wysilał, tylko żeby pracował nad owockami
krzaczki od tego nie chorują ale trzeba to robić sekatorkiem (mniejsze obrażenia)i w słoneczny dzień żeby jakieś grzybki się nie przyczepiły niechcący
Magda_ 22:28, 28 cze 2014

Kamajla napisał(a)
Witam jeszcze raz u Ciebie kiedyś wprawdzie byłam, ale po cichaczu

takiego cisa za piątaka to sama bym kupiła do eksperymentu... ale dobrze, że zajrzałam, bo może nawet z takim za 30 warto poeksperymentować, muszę zajrzeć do Toszki - no ale nie zajrzę, bo widzę, że nie ma wątku
Toszka, pokażesz (możesz u mnie, jeśli Magda sobie nie zażyczy tutaj) te swoje własnoręcznie wyprowadzone??

Pozdrawiam, Kamila

fajnie, że już nie po cichaczu nie mam nic przeciwko obejrzeniu tych wyprowadzonych cisów jestem nawet bardzo ich ciekawa

Toszko kochana dawaj link do siebie albo poprosimy o foteczki
Magda_ 22:29, 28 cze 2014

MAD napisał(a)

Fakt. Muszę tam "małą" rewolucję zrobić.

Magda wrzuciłam u siebie zdjęcie zielonej ściany z bluszczu własnie na takim murze - tylko z drewnianą kratką pod spodem po której ślad już dawno zaginął pod gęstwiną bluszczu.

lecę oglądać
Magda_ 22:32, 28 cze 2014

nicol21 napisał(a)
co? takie cisy za 5zł? no nie przesadzaj! takie okazje to tylko u Ciebie. Super że się udało.
Super ze taras ruszył, na co w końcu się zdecydowaliście?
Raz, dwa,trzy i będziesz na tarasie wypoczywać.
U siebie wrzuciłam porównanie mini-hortki z hortką, obie light lime. Różnica spora jest. No ale to 1szy rok dopiero.

z tym tarasem to dopiero cyrk nam wyszedł
w obrzeżu nie wyszedł nam kąt prosty (bo odmierzaliśmy od donic - sama nie wiem czemu)i trzeba było wszystko zdemontować
ale póki co odpoczywamy i się o to nie martwimy