Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród tworzony z pasją 11:22, 21 lut 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Karolu po ilu dniach pojawiła Ci się stipa i werbena? Ja mam już 10 dzień i na razie nic a nic.

U mnie pojawiła się po 5 dniach.
Ogród tworzony z pasją 11:20, 21 lut 2016

Do góry
Karolu po ilu dniach pojawiła Ci się stipa i werbena? Ja mam już 10 dzień i na razie nic a nic.
Małymi kroczkami do celu... 11:14, 21 lut 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Witaj
Za chwilę i u mnie zaczną się parapetówki

U mnie niestety parapetów jak na lekarstwo, więc za dużo szaleć nie mogę, ale zawsze na coś miejsce się znajdzie po ilu dniach pojawia się taka stipa lub werbena? U mnie już ponad tydzień i na razie nic.
Co z tym ogródeczkiem począć 10:40, 21 lut 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)

To ci nie pomogę bo nie wiem co ci wysyłałam
A nie była to tylko stipa i ta czarna rozplenica?

Dwie rozplenice na bank, bo pamiętam że mi jedną koty pożarły, a ta druga przetrwała
I teraz jeszcze mi nasiona wysłałaś...rubrum chyba?
Mój przyszły ogród 10:32, 21 lut 2016

Do góry
Proszę Państwa, pragnę przedstawić - Moja stipa 36 sztuk. Troszkę zegarmistrzowska robota, ale udało się. W wolnym pudełeczku posiałam miętę, bazylię i rukolę.
Ogród tworzony z pasją 10:31, 21 lut 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Dzięki
Karolek, a tu inspirka z MPO: stipa, albo ostnica cieniutka (ona jest chyba wieloletnia, nie?), jeżówka i szałwia omszona .

Akurat dobrze się składa, bo mam już tam posadzonych 5 szałwii omszonych w rzędzie. Więc mogę to tego dodać stipę i jakieś jeżówki lub werbene. Ja mam coś w podobie:
https://pl.pinterest.com/pin/570620215267084030/
Ogród tworzony z pasją 10:24, 21 lut 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Karol chciałam zdjęcie tego miejsca z trzema brzózkami, ale zrobiłam coś takiego tutaj:

niestety program nie ma wszystkich roślon, więc pomogłam sobie zastępczymi . W każdym razie te niskie krzewy to derenie Ivory Halo, wysokie trawy to morning light, niższe to rozplenice lub stipa, jeżówki, a ta żółta obwódka to turzyca Ice Dance. Potem wrzucę Ci zdjęcie jak obłędnie wygląda stipa z jeżówkami i szałwią omszoną . I tak sobie pomyślałam czy nie kusi Cię, żeby z jednej sosny zrobić niwaki? Przecież masz ich od groma. Widziałeś jakie cudo Ewa zrobiła z sosny?

Mistrzostwo. Pięknie wygląda ta rabatka.
Bardzo mi się podoba.

Jeżeli chodzi o sosny to myślałem, ale trochę się jeszcze boję.
Ogród tworzony z pasją 10:20, 21 lut 2016

Do góry
miskka napisał(a)
Kaśka ale super wyszło!
Karol, Golden Tuffet mnie też urzekły Tak myśląc "po linii prostej" skoro masz tam słońce i będą podlewane będzie im idealnie, nie?

Dzięki
Karolek, a tu inspirka z MPO: stipa, albo ostnica cieniutka (ona jest chyba wieloletnia, nie?), jeżówka i szałwia omszona .
Ogród tworzony z pasją 10:06, 21 lut 2016

Do góry
Karol chciałam zdjęcie tego miejsca z trzema brzózkami, ale zrobiłam coś takiego tutaj:

niestety program nie ma wszystkich roślon, więc pomogłam sobie zastępczymi . W każdym razie te niskie krzewy to derenie Ivory Halo, wysokie trawy to morning light, niższe to rozplenice lub stipa, jeżówki, a ta żółta obwódka to turzyca Ice Dance. Potem wrzucę Ci zdjęcie jak obłędnie wygląda stipa z jeżówkami i szałwią omszoną . I tak sobie pomyślałam czy nie kusi Cię, żeby z jednej sosny zrobić niwaki? Przecież masz ich od groma. Widziałeś jakie cudo Ewa zrobiła z sosny?
Co z tym ogródeczkiem począć 09:36, 21 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

No bo sama chciałabym wiedzieć co mam
I czy mam Ci odsyłać, bo ty nie masz?

To ci nie pomogę bo nie wiem co ci wysyłałam
A nie była to tylko stipa i ta czarna rozplenica?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:33, 21 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aniu czytałam u Przemka, że stipa u Ciebie kiepska?
Masz ją na słońcu, podlewasz?
Miałaś kupne nasiona czy od kogoś?
Dużo wysłałaś?
Daj jej jeszcze czas. U mnie też wielkiego szału nie ma jak u Przemka.
Myślałam, że więcej jej wyrośnie i dobrze, że dokupiłam

Trzymam kciuki

Noom kiepska. Podlewam reguralnie, w zeszłym roku przecież pięknie mi powschodziły ostróżki, jeżówka. Stipę wysiałam pierwszy raz z własnych zebranych nasionek. Pierwsza partia stała na zachodnim parapecie(dwie doniczki). Wydawałoby się, że wszystko jest ok. ale Karol wspomniał o niedostatecznym nasłonecznieniu. Przeniosłam je na południowy parapet i pokazała się trzecia stipa. Za czwartą uznałam zielsko, więc usunełam gadzinę. We wtorek wsiałam stipę do trzeciej doniczki, płycej, lekko przysypałam ziemią. Zobaczymy.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 08:40, 21 lut 2016

Do góry
ja powiem ci ze mam nadzieję ze w przyszłym roku będzie mi się stipa sama rozsiewać, wolę pikować potem z ziemi niz te maleństwa co teraz ruszyły w domu.
a powiedz mi to kulkowanie i wachlarzowanie róż to po to żeby przezimowały?to z pnącymi tylko robisz czy z wszystkimi wysokimi?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 06:09, 21 lut 2016

Do góry
Aniu czytałam u Przemka, że stipa u Ciebie kiepska?
Masz ją na słońcu, podlewasz?
Miałaś kupne nasiona czy od kogoś?
Dużo wysłałaś?
Daj jej jeszcze czas. U mnie też wielkiego szału nie ma jak u Przemka.
Myślałam, że więcej jej wyrośnie i dobrze, że dokupiłam

Trzymam kciuki
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:38, 20 lut 2016

Do góry
Stipa u mnie sie wysiała wszędzie (nie potrzebnie siałam rozsadę na krążakach torfowych).
Po całym ogrodzie widać jej siewki:

A tak wygladaja moje zakulkowane i zawachlarzowane róże: Giardina, Mm Hardy, 2xCinderella, Geoff Hamilton (na próbę, bo nie wiem, co z tego wyjdzie :

Życie w wiejskim ogrodzie 21:38, 20 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Nooooo stipa i szałwia w środku.... a mi chodzi o nogi kulek.
Takie gołe

Nic tam nie wejdzie Kółko kosiarki tam musi jeszcze wjechać by mi oszczędzić pracy przy kanciku
Danica taka na nóżce bo przedtem nie było tych wąskich rabat i kosiarką je podcinałem Teraz to wygląda jak wygląda
Życie w wiejskim ogrodzie 21:35, 20 lut 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Ledwo nadążyłam. Piękne foty tylko u Ciebie. Co ja będę się chwaliła, moja stipa ma ok 2-3 cm w ilości sztuk trzy Nie wiem czemu tak się stało. Posiałam jeszcze raz we wtorek, no zobaczymy co dalej będzie

Dzięki za miłe słowa
Ciekawe dlaczego tak słabo Ci wzeszła ? Może za drugim razem będzie lepiej
U mnie jeszcze nic nie kiełkuje ale oczekiwania są duże, zobaczymy co będzie w realu
Życie w wiejskim ogrodzie 21:33, 20 lut 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Tam już nie ma miejsca na nowe nasadzenia Są to takie wąskie rabaty wycięte w trawniku na brzegach których są kulki Danica a w środku stipa i szałwia omszona

Nooooo stipa i szałwia w środku.... a mi chodzi o nogi kulek.
Takie gołe
Życie w wiejskim ogrodzie 21:29, 20 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

A nie będziesz ich niczym podsadzał?

Tam już nie ma miejsca na nowe nasadzenia Są to takie wąskie rabaty wycięte w trawniku na brzegach których są kulki Danica a w środku stipa i szałwia omszona
Życie w wiejskim ogrodzie 21:23, 20 lut 2016

Do góry
Ledwo nadążyłam. Piękne foty tylko u Ciebie. Co ja będę się chwaliła, moja stipa ma ok 2-3 cm w ilości sztuk trzy Nie wiem czemu tak się stało. Posiałam jeszcze raz we wtorek, no zobaczymy co dalej będzie
Życie w wiejskim ogrodzie 20:45, 20 lut 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Stipa jest przepiękna. Uwielbiam oglądać ją w ogrodach.
Mam nadzieje, ze moja tez tak pieknie urosnie.

Paweł Ty masz rękę do roślin Wszystko rośnie Ci jak na drożdżach
Na pewno będziesz miał lepsze okazy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies