Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Anusia 12:14, 21 lut 2016

Stipa powinna się pojawić po tygodniu, u mnie na razie marnie. Trzy sztuki. Wysiałam jeszcze raz.
tulucy 15:03, 21 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Dlatego ja już ustawiam sadzonki i siewki na podłogach przy oknach balkonowych

Ja na podłodze nie mogę, bo mi kudłaty zacznie grzebać - Feluś jest bardzo ciekawski
Ale mam szeroki parapet i jakoś daję radę w dwóch pokojach, zamykanych przed kotem na sezon
paulina_ns 15:27, 21 lut 2016

Anusia napisał(a)
Stipa powinna się pojawić po tygodniu, u mnie na razie marnie. Trzy sztuki. Wysiałam jeszcze raz.

Ja nasionka dostałam i posialam już wszystkie, zaczekam jeszcze trochę i najwyżej spróbuję jeszcze kupić nasionka na allegro i posiać drugi raz. Wydaje mi się,że nasiona dobrze przechowywalam - były cały czas w chłodnym miejscu, więc nie wiem od czego to zależy.
paulina_ns 15:29, 21 lut 2016

tulucy napisał(a)

Ja na podłodze nie mogę, bo mi kudłaty zacznie grzebać - Feluś jest bardzo ciekawski
Ale mam szeroki parapet i jakoś daję radę w dwóch pokojach, zamykanych przed kotem na sezon

Ja póki co trzymam je na stole w jadalni ale po raz kolejny zaczynam dochodzić do wniosku, że to nie dla mnie i chyba wolę kupić gotowe już rośliny tylko żeby dostępne jeszcze u nas były.
paulina_ns 15:33, 21 lut 2016

Dziewczyny znalazłam na allegro w fajnej cenie hortensje, która planuje dać przy brzozach, myślicie,że jeszcze jest za wcześniej żeby zamówić??
paulina_ns 17:23, 21 lut 2016

Dziewczyny wiosna tuż tuż więc pora zabrać się dalszą część rabaty, która planuje skończyć w tym roku. Planowałem na niej połączenie brzozy i hortensji, jednak po większym zastanowieniu, Może być ciężko hortensjom przy nich, więc wymyślilam takie coś

To co znajduje się po lewej stronie rysunku już jest, a tak widziałabym dalszą część. Co o tym myślicie?
paulina_ns 10:19, 22 lut 2016

Ale tu cichutko nikt żadnych pomysłów nie ma?? Ja obecnie jestem na kilka dni u teściów, mają oni ogromnego bukszpana i zastanawiam się czy nie zabrać sobie kilkunastu sadzonek na obwódkę, tylko będę musiała je dać do doniczki w domu bo q ogrodzie może mi je umrozic, dobrze myślę??
MirellaB 10:33, 22 lut 2016

Paulinka zajrzyj do mnie fotkę szpadelka dla Ciebie wstawiłam
paulina_ns 10:35, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Paulinka zajrzyj do mnie fotkę szpadelka dla Ciebie wstawiłam

Właśnie Ci odpisałam
Anusia 14:07, 22 lut 2016

paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny znalazłam na allegro w fajnej cenie hortensje, która planuje dać przy brzozach, myślicie,że jeszcze jest za wcześniej żeby zamówić??

Jeszcze poczekaj ja swoje zamawiałam w zeszłym roku 5-go marca a przyszły 12-go jakoś tak. Posadziłam po 15-tym marca. W wątku dokładnie nie mam zapisane.
Co do projekciku jeszcze tak kuleję z doradzaniem. Dla mnie ok. bo lubię bukszpanowe kule z niskimi trawami.