Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:45, 15 cze 2011

Do góry
Syla napisał(a)
Ale szalejesz , ale ja po zażegnanym kryzysie powracam do sił i również coś grzebłam w rabacie

Dawno Cię Sylwuś nie było bo kilka dni minęło. Za chwilę lecę zobaczyć co znów u Ciebie
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:37, 15 cze 2011

Do góry
Taras będzie ślicznie wyglądać. Tego koloru mamy meble w salonie i rzeczywiście wyglądają na stare - ale o takie chodziło
A włókninę dajesz po całości??? Bo tam gdzie rośliny to nie dawaj bo cię nerwica przy sadzeniu weźmie.
PS. ani kosodrzewiny ani zawijaska nie widzę
U Justyny 21:32, 15 cze 2011

Do góry
Double
U Justyny 21:32, 15 cze 2011

Do góry
Jola jeszcze nie zasiadła to ja z chęcią - bajkowo masz na tarasie,a kosze po prostu cud miód - i orzeszki!!!!( wtajemniczeni wiedzą o co chodzi )
Cały rok w ogrodzie 21:28, 15 cze 2011

Do góry
Heritage - po prostu jak z bajki .....
Ogród z przeszłością 21:26, 15 cze 2011

Do góry
Na pewno wszystko się ułoży
Ogród u stóp klasztoru 21:25, 15 cze 2011

Do góry
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek - dużo szczęścia i przede wszystkim zdrówka
Ogródek Hanusi po zimie 21:23, 15 cze 2011

Do góry
anetawi napisał(a)
Bogda, spokojnie. Ja mam to samo. Jak czytam ile Sebek czy Sylwia potrafią sobie wygospodarować czasu i ile zrobić w ogrodzie to normalnie żal. Ale jak maleństwo się słodko uśmiechnie do mamy, która jest (na razie) całym jego światem to te chwile by mogły trwać wiecznie. Będzie dobrze Pozdrawiam.

No dzięki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:22, 15 cze 2011

Do góry
alinak napisał(a)
Sebciu ,ale masz prędkości z rabatami . już nie nadążam za tobą . duży wybór hortensji wszelkiej maści jest zawsze w jesieni w szkółce w krzywaczce, tam zakupiłam nawet hort. kosmatą - rzadki okaz ,dębolistną i pnącą . w tamtym roku oszalałam na ich punkcie . kupiłam tam też limelight, grandiflorę i pinky winky. zaopatrzenie mają super. tylko pod jesień jak się zaczyna na nie sezon

Dziękuję Alinko - może razem zrobimy na nią najazd na jesień
Dwa światy 21:18, 15 cze 2011

Do góry
Piękne sitowia - i hosta śliczniutka
Moja działeczka - Grzesiu 21:15, 15 cze 2011

Do góry
Martek napisał(a)
Ten krzew to pęcherznica ???Ładny jest ,rośnie u mnie na osiedlu ,ale nie znałam nazwy tego krzewu ...

No i pewnie to odmiana diabolo
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 20:22, 15 cze 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

piękne rzeczy !
to wątek dla mnie jak nic
tylko powiedzcie mi, proszę, jak Wy się łapiecie w tych wątkach...? czy zaglądacie do wszystkich (skąd na to czas...) czy macie ulubione !? cała masa tego....

Właśnie to jest największy problem na Ogrodowisku
W zimę było łatwiej, bo nie było ogrodów w realu, a tu wszystko ciekawe ...
Wybór należy do Ciebie... Ja czasami mam wrażenie, ze coś ciekawego mnie ominęło , a czasami spóźniam sie z innymi obowiązkami jak się tu zasiedzę.

A będzie coraz trudniej, bo nas ciągle zapaleńców ogrodowych przybywa - ale i tu nikt nie obiecywał, że będzie łatwo

Chyba Sebkowi się to udaje-idzie spać jak znikną Jemu wszytskie plusiki

Tak - to racja. Ale na razie Was zostawiam - muszę się kiedyś do szkoły spakować, hihi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:11, 15 cze 2011

Do góry
Michael napisał(a)
rośliny które mogą znajdować się u Danusi na liście obstawiam że:
1. Cis
2. Bukszpan
3. Świerk serbski
4. Żurawki...
i hortensję...
To moje typy patrząc na ogród Danusi ....

Na pewno dojdą jeszcze róże i może werbena patagońska bo to dla niej ważna roślina
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:08, 15 cze 2011

Do góry
Dziś pracowałem cały dzień w ogrodzie, rozebrałem cały skalniak w kształcie koła, posadziłem roślinki na nowym, poprawiłem skały między kamieniami i wreszcie ukończyłem hostowisko, bo żwir nie przyjechał więc my pojechaliśmy po niego.
Na razie na stałe są ty tylko klematisy, karmniki prawie po całej długości skał i żurawki georgia peach

A hostowisko wygląda tak

Proszę nie zwracać uwagi na spalony trawnik(czyli teraz już nie patrzeć w górę )
Agnieszkowy ogródek 20:06, 15 cze 2011

Do góry
Danusza napisał(a)

No - może
A u mnie znowu nornice mają najazd - chyba spokoju mi nie dadzą

No to łopatka, grabki i do roboty!!!

Albo lepiej znajdź łownego kota, zdobądź jego sympatię, to będzie Ci podtykać te nornice na podwieczorek !

polecam jamniki

Tak, tak, wiemy, że jamniki namiętnie szukają wszystkich szkodników w ziemi. Są w tym bardzo gorliwe!!!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:02, 15 cze 2011

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Tylko znowu nie przeholuj z nawożeniem tego trawniczka!

Nie tknę go w ogóle - na razie
Ogród z przeszłością 16:45, 15 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Aha - czyli siła wyższa. Jeśli ubytek wody Ci nie przeszkadza to pewnie - przecież jest jej prawie pełno. Niecierpliwy to ja jestem, no ale cóż - taka moja natura

Czekam az M. kolejny raz znajdzie trochę czasu i chęci żeby kleić jeszcze raz.
Bo ja ponoć robię niedokładnie
Jak nie pomoże to pozostanie mi tylko wylanie wody razem z żyjątkami, które tam pomieszkują, wybranie mułu i położenie nowej folii. Trzymaj kciuki żeby się udało w końcu zakleić.
Ogródek Hanusi po zimie 11:22, 15 cze 2011

Do góry
Bogda, spokojnie. Ja mam to samo. Jak czytam ile Sebek czy Sylwia potrafią sobie wygospodarować czasu i ile zrobić w ogrodzie to normalnie żal. Ale jak maleństwo się słodko uśmiechnie do mamy, która jest (na razie) całym jego światem to te chwile by mogły trwać wiecznie. Będzie dobrze Pozdrawiam.
Agnieszkowy ogródek 10:21, 15 cze 2011

Do góry
Agnieszka napisał(a)

No - może

No to łopatka, grabki i do roboty!!!

Albo lepiej znajdź łownego kota, zdobądź jego sympatię, to będzie Ci podtykać te nornice na podwieczorek !

polecam jamniki
Agnieszkowy ogródek 10:10, 15 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
No - może

Jak nornice to w lesie ,jak norniki to na działkach ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies